Brocolli ovenschotel

Wanneer iets hier onthaald wordt als SUPERLEKKER! wil ik het graag delen. Tegenwoordig neem ik regelmatig een recept uit de Libelle en dit was er één.

Een foto volgt nog. Sommige vinden het raar dat mensen foto's maken van hun voedsel, maar het geeft wel een beetje een beeld dan hoe het eruit ziet wanneer het uit de oven komt.

Nodig voor 8 personen:
1,2 kilo aardappelen
2 brocolli's
1,2 kilo gehakt
2 potten tomatenstukjes
300 liter warme melk
200 gram boter
peper, zout, nootmuskaat
2uien
olijfolie
Geraspte kaas (ongeveer 200 gram)

1)Schil de aardappelen, doe ze in kleine stukjes en kook ze gaar.
(Ondertussen verwarm je de oven al voor op 180 graden)
2)Ondertussen snij je de brocolli in roosjes en kookt ze 6 minuten
3)Ook ondertussen snij je de uien, fruit ze glazig in de olijfolie en doe er dan het gehakt in tot dat het rul is
4)Daarna doe je er de tomatenstukjes bij en breng op smaak met peper en zout
5)Wanneer de aardappelen gaar zijn maak je er puree van door te pletten met melk, boter en daarna nog te kruiden met peper, zout en nootmuskaat
6)De brocolli giet je af na die 6 minuten en spoel je onder koud water. Even uitlekken.
7) Boter de ovenschalen in en verdeel de puree over de 2 schalen. Goed uitstrijken.
8)Daarna het gehakt verdelen en als laatste de roosjes brocolli. Dan de geraspte kaas erover verdelen.
9)En nu 35 minuten in de oven.

Succes verzekerd !!


Reacties

  1. Mm klinkt lekker, hier wordt soms een schotel gemaakt die erop Lijkt, alleen wordt de broccoli dan vervangen door prei in kaassaus, maar kga jouw versie ook eens proberen. Nu weet k wat k morgen op tafel ga zetten! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben benieuwd hoe het bij jullie onthaald werd. Groetjes;

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Een wafelijzer van 42 jaar oud, Sunburst en aparte tijd voor de kindjes

Campinglife

Kleine meisjes worden groot ...(en dat op een flopdag)