Een zoveelste nieuwe look !

Mijn looks op mijn dertigste waren eerder sportief. Ik deed toen veel aan sport en had vijf kinderen. Foto boven in de zomer van 2006 bij Hoover Dam in Nevada.
Daarna kreeg ik snel na elkaar weer vijf kinderen.
Fragile en Noppies was toen mijn favoriete kledingmerk. Op mijn 34ste (2010)en zwanger van Liesje zag ik er nog best oké uit en op bloemen ben ik altijd al gek geweest.
Het veranderde allemaal in 2012 en zwanger zijnde van Mats. Mats werd geboren en ik kreeg de kilo's er niet meer af hoeveel moeite ik ook deed. Met negen kinderen lukte het met niet meer om te sporten. In mei 2013 (onderaan)werd het erger en erger. Je ziet het misschien niet, maar de kilo's vlogen eraan. Ik denk ook door de stress die we toen hadden over van alles en nog wat. Stress maakt dik: dat weet ik zeker. Mij toch. Ik kon nog net kleertjes van King Louis aan. De jurk op de foto heb ik kort geleden verkocht op kapaza.
En nu zijn we dus twee en een half jaar verder en is de jongste zelfs al bijna anderhalf jaar.
En ik durf geen enkele foto posten waar ik er volledig op sta.
Omdat mijn buik te dik is durf ik geen jurkjes van King Louis en dergelijke meer aan en ben ik volledig voor een nieuwe look gegaan. Vooral de Gudrun sjödén kledij. Ik heb al een paar ensembles in mijn kast ondertussen. Met deze kledij voel ik me eindelijk weer lekker in mijn vel. De kledij voelt goed, is leuk genoeg voor mij en verdoezelt een heleboel :-). Ze is ook apart hier. Je zult in het dorp niet snel iemand vinden met dezelfde soort kledij aan (dat is wel zo met King Louis en zo).
Het is wel een beetje een aparte stijl en daar hou ik wel van.
En ik heb ook twee nieuwe brillen ondertussen.
 
 Nu op mijn veertigste ben ik dus weer een compleet andere weg ingeslagen. Compleet met nieuwe brillen. En ja. Het voelt zeer goed. Nu nog de stap durven doen om me grijs te laten worden. Dat lukt me nog altijd niet. Nu wil ik weer vosser zijn :-). We zien wel en let maar niet op mijn kapsel. Ook dat is niet meer zoals weleer.
Alles verandert. Ja. Echt alles. Je hele leven lang door.
Zijn jullie veel van look veranderd de laatste tien jaar?

Reacties

 1. Hierover kan ik kort zijn. Nee. Alleen de maten gingen van 44 naar 36 en weer terug😉 liefst een jeans met blouse of trui met zen sjaaltje, of een legging met een kleedje/tuniek. Al draag ik dat laatste bijna niet meer omdat ik zware benen heb. Ik weet dat wanneer ik stop met 1 van mn medicijnen, ik weer naar maatje 36 ga. Maar als ik me goed voel, mag een maatje meer best, manlief vindt het ok dus? Grijze haren dat is een brug te ver haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier vind de man het ook best. Of ik nu vijftien kilo zwaarder ben of niet daar geeft ie niet om (zegt hij). Vroeger lag ik wellicht ook meer 'in de markt' dan nu. Dat zal ook wel meespelen (haha).
   Ik weet dat als ik echt, heel echt minder eet en weer sport ik opnieuw zal afvallen. Maar ik eet graag lekker en sporten? Het lijkt flauw of een excuus (en misschien is het dat ook wel), maar ik zie me dat niet meer opnieuw doen. Ik zou dat zelfs niet geregeld krijgen momenteel :-). Ik ben ook van 36 naar 42 gegaan en vond dat best confronterend. Fysiek ben ik gezond. Dat is toch het voornaamste hé. En over dat haren kleuren. Tja. De laatste keer waren het knippen en kleuren geen succes. Ik ben weinig ontevreden , maar de laatste keer echt enorm. Ik wil meer gemak en dat zou toch niet meer kleuren zijn :-).
   xxx

   Verwijderen
 2. Het zal maar best zijn. Die bril was een investering :p in mijn nieuwe look. De duurste die ik ooit had. Dikke merci. Ge maakt mijn avond goed want ons kinders kunnen maar moeilijk wennen aan mama's new look. Ze vinden hem wel mooi, maar wel 'apart' zeggen ze. Na een paar uur kon één der ouderen wel over de lippen krijgen dat ze hem wel iets hebben vonden hebben. En ikzelf? Ik ben zo content Pascale. 't Leven voelt soms zo helemaal juist ;-).
  Tim heeft hem trouwens nog niet gezien haha. Die schrikt zich wellicht een ongeluk. Weeral een andere vrouw !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sandra,je moet dragen en doen waar je u zelf goed in voelt meid.
  ik vind die haarkleur van de eerste foto mooi ,ook de snit,zwart haar vind ik strenger (sorry)maar tis misschien omdat ik ook lichtbruin-bruin haar heb(met al hier en daar nen grijze)maar kort grijs haar zie ik ook heel graag,zo'n kort pittig grijs kopje vind ik chique maar durven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Ik ben naar het schijnt zelfs nog niet voor 20 % grijs. Slechts bepaalde plaatsen kleuren grijs, maar zelf vind ik dat niet erg. Mijn kinderen vinden dat niet tof. Die kunnen echt krijsen. 'Je wordt GRIJS!' en ook de man liet zeer kort geleden uitschijnen dat hij toch liever had dat ik de boel nog wat ging kleuren... Daar sta je dan. De liefste personen die je ziet willen geen grijs :-). Nu zie ik wel graag lichtbruin/ros (eerste foto). Zo zou ik het wel willen. Maar ergens steekt het wel want al dat gekleur. Is dat wel oké?
   Is het niet gewoon the way of life dat je stilaan grijs wordt. Mijn eigen lieve mama kleurde ook heel erg lang haar haar (mijn mama is blond. Zelf erfden we de kleur van ons vader hoewel die ook blond was in zijn kindsjaren) , maar nu is ze gewoon grijs en ik vind dat supermooi.

   Verwijderen
 4. Mensen van 30 jaar geleden herkennen mij nog...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O. Maar mij ook hoor. Mensen van 30 jaar geleden zeggen 'Sandraatje. Hoe is het nu met jou?' Ja. Ondanks alle transformaties :-) herkennen ze mij nog.

   Verwijderen
  2. Ne mens heeft bepaalde kenmerken die hij nooit kwijt geraakt ;-)

   Verwijderen
 5. 10 jaar geleden had ik kort haar. En ietskes minder rimpels!
  Kort haar doe ik nooooooit meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rimpeltjes. Hm. Die was ik nog vergeten :-).
   Bij mij is het net omgekeerd. Ik hou lang haar nooit lang vol.

   Verwijderen
 6. Je ziet er nog altijd goed uit, de bril staat je heel goed. Zelf kies ik liever 1 die jaren mee gaat. Mijn vorige was een dure waar ik na een jaar zo'n lelijke val mee maakte. De volgende was goedkoper maar bevalt prima en ik denk naarmate je ouder wordt, zal je ook vaker moeten vernieuwen.
  Inmiddels ben ik 62 en verf al vanaf mijn 26e mijn haar. Het ziet er nog altijd heel goed uit en mijn man vindt grijs haar ook maar niks, dus blijf ik maar verven. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. De man hier heeft het ook liever niet grijs.
   Fijne dag.

   Verwijderen
 7. jawel... Uiteindelijk zijn de wallen onder mijn ogen dieper...-nee zonder dollen-
  Ik ben niet zo heel veel zwaarder (zelfs iets afgevallen) maar mijn buikje na 8 kindertjes gaat nooit meer weg...ook niet als ik lichter wordt.
  Maar inmiddels ben ik 58 en oma van bijna 13 kleinkinderen.... dan mag je ook wel wat uit vorm zijn ...En bovendien...ik verf mijn haar niet...(dat gedoe! met uitgroei)
  Ik krijg rimpels (vooral in mijn nekkie)

  Ik heb heel erg lopen zoeken naar een goede haarsnit.. dat is nu redelijk gelukt. IK denk dat ik maar tevreden moet zijn met mezelf. Ik hoop dat je dat ook kunt zijn..Klinkt wel zo. En dat mag toch ook best als je zo veel lichamelijk gepresteerd hebt (en nog)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Elizabeth. Ik ben best trots op wat mijn lichaam mij geschonken heeft. En tevreden. Ik ben alleen een beetje uit conditie :-). Ik heb geen moeite met alle veranderingen.
   Maar ik moest toch wat doen aan mijn kledingstijl want die paste niet meer bij mij vond ik.
   En naar een goede haarsnit ben ik nog steeds op zoek.

   Verwijderen
 8. Bij mij is er echt heel erg veel veranderd.
  Er is zo'n dertig kilo bij gekomen en ik krijg ze er ook niet meer af.
  Stoppen met roken, menopauze en ook nog dikmakende medicijnen moeten nemen.
  Ik hou echt niet meer van mezelf en zou heel graag terug gekatapulteerd worden naar 10 jaar vroeger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 30 kilo is inderdaad veel. Bij mij is het 15 kilo en dat vind ik zelf ook al erg veel omdat ik klein van gestalte ben.
   Voorlopig lukt het me maar niet om af te vallen.

   Verwijderen
 9. De laatste tien jaar ben ik nauwelijks meer verandert. Daarvoor wel om de haverklap. Maar nu draag ik mijn haar al vrij lang, lang en draag ik dezelfde stijl kleding.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik een kameleon ben Nicole ;-).

   Verwijderen
 10. Ik ben best vroeg beginnen grijs worden, en het ergerlijkste is dat die grijze haren echt àlle kanten op pieken! Aaargh, DOL word ik ervan! Ook van structuur zijn die precies stijver, en krulleriger, terwijl mijn niet-grijze haar superplat is. >:-( Maar ik verf ze niet. Ik weet dat als ik daar ooit mee begin, ik nooit meer ophoud, en ik vind dat zo zielig, die ouwe madammekes met knalzwart haar. Of platinablond. Of paars. :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dat ook niet mooi bij heel oude vrouwen, maar ik heb wel al vrouwen van mijn leeftijd ontmoet die ook bewust niet kleuren en ik vind dat best oké.
   Alleen durf ik het zelf niet al gaat de weegschaal toch meer en meer de kant op van 'grijs' laten worden.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.