Wat een mooie start van 2017Ik ben 'so in love' dezer dagen. In tegenstelling tot anderen is de periode na de bevalling en de eerste kraamdagen voor mij altijd een roze periode geweest en daar kan ik alleen maar blij om zijn. Ik ben vermoeid en mijn bekken doet nog steeds pijn en het valt niet mee dat voeden als ik die stuwing hebt (en ik heb nu ook al dagenlang zware hoofdpijnen), maar voor de rest ben ik o zo blij, tevreden, opgelucht, dankbaar, ...
Ik vind niets mooier op deze aardbol dan nieuw leven. Het is zo een wonder.
Uren kan ik kijken naar ons zoontje.

Alles gaat nu traag, maar wat heb ik dit graag. Ik doe nog steeds niet veel meer dan voor de bevalling. 
 Een was insteken en opvouwen, wat opruimen, wat administratie, ...

Kraamzorg heb ik nog niet gehad sinds ons kindje thuis is. Vandaag is de dienst 'gesloten'. Morgen wellicht dus ook nog geen kraamzorg.
Hopelijk woensdag voor het eerst, maar dan is hij wel al een weekje 'oud'.

Gisteren is één van de buren een hoop eten komen brengen dat we vanavond gaan eten. Groentesoep en Nieuwjaars en dus feesteten.

Gisteren kregen we wat bezoek over de vloer en bleek plots de koffie OP. Maar er bestaan nachtwinkels.
 Toch moet er weer eens naar de winkel gegaan worden. Helaas zijn hier weinig kandidaten om uit te rijden en de man is weer aan het werk.

De man nam sinds woensdag al vrij. Omdat de zoon kwam en ook omdat het feestdagen waren, maar vooral omdat het op zijn werk niet zo uitliep op een Happy ending. Er was een hoop 'gedoe' dat ons financieel weer wat armer maakt en vertrouwen werd geschonden. Een jammere zaak die hij snel achter zich wil laten want er is maar één weg en die is vooruit !

Gelukkig zorgde ons zoontje en de familiedagen voor een gelukkige noot in deze dagen.

2017 ging prima van start met wafels en pannenkoeken, heel veel Nieuwjaarsbrieven en cadeautjes, genieten voor de stoof, een baby die heel veel slaapt, lachen en mijmeren, ....
En vandaag een klein beetje sneeuw genoeg voor een mini sneeuwman :-). De kinderen waren niet tegen te houden. Ze moesten naar buiten dus ik kijk wel uit naar onze Sneeuwvakantie al is dat ook al weer ver weg...(pas in de Paasvakantie)


Ik kreeg leuke cadeau's waaronder dit supergroot en praktisch cadeau :-). Een wasrek (of wat dacht je?)

Fee kreeg dan weer haar eerste boekentas. Een roze (of wat dacht je?)
En O. We voerden een nieuwe traditie in op Oudejaarsdag.. De pinata. Dat vonden de kinderen dus echt geweldig. Er is veel gelachen. Eén groot feestje was het.
 Ook traditie. De schaal met kaas, worstjes en uitjes/augurkjes. Elke Nieuwjaar weer. Dit is al zo uit mijn eigen kindertijd bij mijn familie. En ook ik tover dit weer op tafel. En elk jaar weer is dit geplunderd in een mum van tijd.
Mijn dochters vonden het wel grappig dat toen ze gisteren bij hun overgrootouders langs gingen (die gaan nu naar de 90 toe en wonen op een service flat)er identiek hetzelfde op tafel kwam als bij ons thuis.

 De feesttafel voor ons en de groten. De kleintjes zaten aan een kindertafel met kleine stoeltjes.
 Morgen gaat de kroost nog eens naar de film.

Ik heb al een paar keer gezegd dat ik voor 2017 eigenlijk geen goede voornemens heb.
Wat ik wil zijn dingen die ik al doe. Zoals geen of weinig alcohol drinken en gezond eten (ik blijf naar de diëtiste gaan)en bewegen. Momenteel heb ik dus nog erg veel last van mijn bekken (het enige dus dat valt mee)en eet ik wat ik teveel lekkers ook :-). Woensdag ga ik weer op mijn voeding letten.

Omdat ik nog steeds sterk de behoefte voel om VRIJ te zijn van lasten financieel hoop ik dat we ook in 2017 verder kunnen doen als in 2016 en vroegtijdig aflossen.

Maar nu ga ik nog even genieten van mijn kleine mooie zoontje en de andere kinders. Iedereen is thuis met de Kerstvakantie. Soms heftig wel. Maar ooit zal ik er naar terug verlangen wellicht.
Ik koester mijn geluk, mijn kleine eigen wereld, mijn leventje, ....
En ik heb het gevoel dat dit echt wel de beste jaren van mijn leven zijn.

HAPPY 2017!Reacties

 1. Wat een mooi kindje erg dat je geen kraamzorg hebt dat komt hier al meteen de eerste dag ,dat is toch wel even nodig lijkt me .Probeer maar zoveel mogelijk te rusten en te genieten van je kindje .Een heel gelukkig 2017 wens ik je samen met je gezin Groet Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die pinata ziet er heel leuk uit! Waar koop je dat of heb je dat zelf gemaakt?
  Wij aten ook stokjes met blokjes kaas, zwanworstjes en druiven (ipv augurken en uitjes).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, ik geniet gewoon met je mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zalig,vicje!!!ik moest even lachen toen ik de boekentas van Fee zag,vind ze superrrrmooi,maar ik moest lachen omdat je ze achterin je kast ging stoppen enige tijd terug,ik zei nog"maak dat je nog weet waar je ze stak!"enja!!!jammer dat je nog geen kraamzorg hebt gezien,hoor!en wat je borrelhapjes betreft,je was precies niet de enige,ook ik ging de retrotoer op en stak alles uit met kleine kerstvormpjes enzo,zoals kaasjes met druifjes mn volk smulde.
  leuk die pinata maar owee voor jou als daar veel confetti inzat...geniet van je avond debora

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog geen kraamzorg gehad?
  Hoe anders gaat het dan hier.
  Op 2 januari sloot ik een gezinnetje af waar het kindje een dag eerder geboren was dan Vic.
  43 uur zorg ( 6 uur minder omdat ze een dag in het ziekenhuis bleven)gegeven.
  Mijn taken: kraamkamer en babykamer, badkamer en toilet dagelijks schoonmaken ( en de rest van het huis als ik voldoende uren heb), de was bijhouden ( natuurlijk inclusief strijk), meestal om de andere dag het bed verschonen, en in dit geval twee keer ( normaal een) het bedje van de oudste.
  Zorg voor de maaltijden ( hier genoten ze maar liefst 5 dagen van ontbijt op bed met het hele gezin, wegens vakantie), warme maaltijd klaarzetten of in ieder geval alvast groenten schoonmaken en aardappels schillen.
  Zorgen voor rust, ontspanning en een stukje gezelligheid ( mooi de tafel dekken, huis keurig aan kant, zorg voor de visite).
  En bij vertrek: een stiekem traantje van de kraamvrouw, die de verwennerij toch wel een beetje gaat missen.
  En dan denk ik aan jouw: zo'n groot gezin en geen kraamzorg?
  Ik nam mijn petje al voor je af, nu doe ik dat met een diepe buiging!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt heerlijk. Ik wou dat ik kon genieten van zo een soort van kraamzorg. Hier is de kraamzorg nog niet al te best geregeld. In het weekend en op feestdagen al helemaal niet. Vandaag heb ik eindelijk met de verantwoordelijke kunnen bellen (ze had beloofd vrijdag terug te bellen voor deze week en zelf vergat ik het) en ze kan alleen donderdagochtend en vrijdagochtend iemand sturen. Ondertussen doe ik mijn was al weer zelf en gisteren aten we de kraamkost van de buren. Een dochter verschoonde ons bed. Gelukkig komt onze vaste hulp vrijdag terug na 14 dagen verlof.
   Deze middag komt er bezoek en het huis is een bende dus ik maan de kinders aan om aub wat op te ruimen.
   Deze ochtend heb ik wel lekker wat langer in bed kunnen liggen. Toen is ook een dochter opgestaan om een oogje in 't zeil te houden want de man is alweer aan het werk.
   Deze middag moet ik ook nog even buiten om al mijn kinderen naar de film te brengen...en opnieuw te gaan halen achteraf. Dat zou ik veel liever helemaal niet doen want kleine Vic moet mee, maar er zit niets anders op.

   Kortom: een goede kraamhulp moet inderdaad fantastisch zijn.
   Zelf heb ik geen kraamtranen gehad rond de derde dag. Dat besefte ik pas vandaag.

   Verwijderen
 6. Genieten van dit schoons! Alleen vraag ik me af waarom er nu geen hulp is want hoe kan je dan genieten. Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bekkenpijn en hoofdpijn, en toch zweven op die roze wolk: heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.