De verhuis: part four

Dag 10 en 11 bestonden vooral uit inpakken en inpakken.
Man ging wel naar het huis om alles af te plakken om te verven. Het huis is eigenlijk kant en klaar :-) en voor mij hoefde het helemaal niet geverfd te worden, maar man vond van wel (grrr: hij vindt echt altijd iets om nog extra te doen!). Ik heb dat dus proberen tegen houden, maar de man was niet om te praten. Eerst vond hij dat alleen de plafond geverfd moest worden, daarna waren het ook een paar muren en ondertussen zijn er ook een slaapkamer en de keuken bij gekomen. En dus regelde hij alles en kocht verf en plakte afgelopen weekend de vloeren af.
Op dag 12 ging ik naar het huis en was er al weg na een half uur. Ik kon het echt niet aanzien. Dat mooie huis afgeplakt om te verven, overal verfpotten en vuil en mijn boekenkast met al mijn mooie boeken stond open en bloot in de woonkamer :-(. 'Mijn boeken!' protesteerde ik bij man, die mooie kast!, Je moet dat ook afschermen dan!'
De moed zakte mij in de schoenen.
Gaat dit af zijn tegen onze verhuis vroeg ik man. Jahoor. Zeker en vast zei hij (ik heb dit al eerder gehoord).
En dus vertrok ik. Ook de dochter vond het maar niets dat het daar nu zo bij lag. Ook haar spullen staan er allemaal al en ook haar kamer wil hij geverfd hebben. Ik wou alleen drie muren behangen :-).
Goed nieuws is dat er al een paar meubelen in elkaar staan. Het stapelbed van ons jongens staat in elkaar en dan nog een paar dingen.

En dus zijn het nog vijf dagen en belde de schilder dat hij vandaag niet kan komen wegens ziekte. Onrust kruipt door mijn buik. Ik zie mezelf al verhuisd tussen de verfpotten zitten. Wederom. En dus begin ik al plan B uit te werken....Al hoop ik dat niet te moeten uitvoeren. Eén ding is wel zeker. Ik verhuis NIET als er nog in gewerkt moet worden. En ik ga er zolang ook niet meer heen.

Vandaag ging ik met Mats naar Ikea. Man heeft geen tijd om samen met mij te gaan, maar ik heb toch nog een paar dringende dingen nodig zoals een lattenbodem, een matras en dus ben ik dat allemaal gaan opschrijven ginds en hij gaat dat meebrengen wanneer hij daar eens passeert :-).

Ik kan dus niet echt zeggen dat alles vlekkeloos verloopt, maar het zal uiteindelijk wel lukken zeker.
Hoop doet leven is zo waar.

Reacties

 1. Ik duim dat de schilder snel terug beter is en aan het werk kan... Wil me ook niet moeien, maar toen wij verhuisden toen ik 6 maanden zwanger was zei de gynaecoloog dat ik echt niet mee mocht verven ( niet dat ik dat van plan was...), maar ook pas geverfde ruimtes moest vermijden.... Dus werd er de eerste maanden bijna niets geschilderd en keken we op vele gyproc muren... Mijn man werd er zot van, maar ik was wel blij dat de verfrommel uitgesteld werd tot veeeeeel later....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel Tinneke. Vandaag vertelde een vriendin van me net hetzelfde. Ik vertelde haar van de verf sores en toen zei ze. Dat is niet goed voor jou!! Dit ga ik toch nog eens aan manlief voorleggen dan. Voorlopig is enkel een deel van de plafond gedaan dus....maar hij zal het wel onzin vinden.

   Verwijderen
 2. Dat is geen onzin! Er bestaat wel verf die niet schadelijk is.
  Eens ze aan het verven zijn, is het meeste leed geleden Sandra. Het is vooral de voorbereiding : afplakken, schuren, plamuren, nog eens schuren,...waar veel tijd en werk inkruipt. Het schilderen zelf is niks meer.
  Blijf jij maar even mooi thuis nu. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed luchten dan maar. Verflucht is altijd heel indringend en blijft akelig lang hangen. Heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.