Kriebel kriebel

Het lijkt lente en dat brengt ieder jaar weer bepaalde kriebels met zich mee.
Ook de kinderen hebben last van kriebeltjes. Ze willen weer naar buiten toe, trampoline springen, bloemekes plukken, putten graven, ...

Ik wil opkuisen...maar eh, was ik daar al niet een jaar mee bezig? Misschien nu nog iets meer dan.
Kledij wordt met hopen naar de kringloop gebracht, kapaza puilt uit van mijn spullen, ik pak dozen in , ik probeer de was weg te werken en af en toe wil ik hopen sla eten en ijsblokjes smullen.

De verhuis is uitgesteld met minstens 14 dagen. Dit weekend ga ik persoonlijk poolshoogte nemen om te zien hoe ver men 'staat'. Enkele problemen en dilemma's komen naar voor ivm de verhuis. Binnen 14 dagen hebben 2 dochters examens. Is het dan niet beter nog wat te wachten met de verhuis? En de 2 jongste jongens Niels en Thijs komen plots zeuren dat ze NIET willen veranderen van school. Elke dag 45 minuten rijden naar hun school enkele rit heen en dan weer terug. Is dat wel te doen en toch niet echt praktisch. Maar wat gaat voor? De wens van de zoontjes of het gemak van mama? En dan zijn er nog zo een paar dingen die mij letterlijk hoofdpijn bezorgen.

En nu is het tijd voor het dagelijkse rustmoment al is dat op woensdag relatief.

Reacties

 1. Ik denk nu dat de wens van mama (school vlakbij nieuwe huis!) een stuk praktischer is. Kinderen wennen zo snel aan nieuwe situaties!! Geniet van je rustmomentje!! Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Barbara. Ik ben er het 100% mee eens dat het voor mij super gemakkelijk zou zijn. De nieuwe school is op ongeveer 150 meter schat ik. Bovendien zou het best kunnen dat nieuwe vriendjes in de omliggende straten wonen. Zelf zou ik een wip kindjes kunnen brengen en halen: gewoon te voet. Maar ze gaan nu twee jaar naar hun huidige school en ons Liesje heeft bv. heel erg moeten wennen aan 'school'. Niels en Thijs hebben hun 'vriendjes'. Bovendien ben ik zelf supercontent van hun huidige school. Niet makkelijk. Voor ons grote kinderen blijft het hetzelfde. Alleen gaan zij nu wel met de bus worden. Voor hen is omgekeerd. Van te voet naar school met de bus nu. Zij willen ook naar hun huidige scholen blijven gaan, maar zijn ouder. Met de baby erbij lijkt het me ook een heel gedoe om elke dag lange ritten te doen. Maar misschien zullen we pas veranderen na de zomer... Die twee lange maanden vakantie ertussen zou misschien beter zijn.

   Verwijderen
  2. Met de bus 'moeten' en voor hen is het omgekeerd :-).

   Verwijderen
  3. Ik weet zeker dat jij de juiste beslissing zal nemen!! :-)
   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Deze schooljaar nog op oude school laten zitten en vanaf september veranderen. Wij hebben dat met onze Senne gedaan - veranderd naar eennschool dichterbij en ben er zeer blij mee. Hij wende snel aan zijn nieuwe klas en de juf was sowieso nieuw :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. September zou inderdaad beter zijn. Die twee maanden zijn lang voor de kindjes en in die periode hebben ze ook geen contact meer met de vriendjes (of zeer weinig). Het schoolritme gaat er uit. In september is altijd weer een nieuwe start.

   Verwijderen
 3. begin september is het voor alle kinderen 'nieuw'. Ik denk ook best te veranderen in september.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En het zal met den tijd wel fijner zijn voor de kindjes dat ze buurtvriendjes hebben denk ik.

   Verwijderen
 4. Idd. Onze kindjes vinden het super dat zij kindjes van hun klas of school tegenkomen op straat, in de winkel enz :)

  Ik denk dat in september in nieuwe school beginnen een "gouden middenweg" zou zijn :)

  Kindjes kunnen hun jaar nog afmaken in oude school en voor mama wordt het gemakkelijker in september :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.

Campinglife

Hoe is 't?