Vijf jaar geleden: terugblik zomer 2009

Een mens moet naar voor kijken en niet naar achteren. Ik ben er ook zo ééntje, maar bladerend in oude albums kan ik soms echt wel diep zuchten.
Een jaar ervoor hadden we samen een huis gekocht (2008) en een paar maanden later in 2009 een caravan in het mooie Zeeland. Die hele zomer versleet ik in Zeeland met de toen nog kleine kinderen. Van Lies, Mats en Fee was nog geen sprake.
Veel wandelen, koffie drinken bij de buren, BBQ en bij de buren, fietsen, ...
Man had nog tijd om mee te gaan of kwam later op de dag die zomer want Zeeland was zo ver niet.
Mijn fietskar gebruikte ik veelvuldig.
Hoe kan alles zo hard veranderen op vijf jaar tijd denk ik soms.
Ik pak allang niet meer zo goed op foto. Dat is dan ouder worden en natuurlijk drie kleintjes rijker.

 Ons Nielsje is een Niels geworden van zeven jaar. En Thijs is geen baby meer, maar zit in het eerste leerjaar en leert schrijven en lezen.
 O. Zeeland. Ik begon er niets meer aan te vinden toen ik altijd alleen met de kinderen naar daar moest gaan. De voorbije vier jaar werkt man altijd maar meer en meer. Natuurlijk ben ik blij dat we ons financieel geen zorgen moeten maken, maar het kan minder. Waarom lukt dat dan niet?

De caravan staat te koop ondertussen want alleen gaan is maar alleen gaan ook al zijn de kinderen mee.

En ons eerste huis samen staat ook te koop. Nog steeds. In 2009 werden er nog foto's getrokken omdat we er trots op waren. Nu omdat het verkocht moet geraken.
Zelfs van de foto van onze eerste grote auto wordt ik wat sentimenteel.
Wat zal de toekomst brengen?
Mocht ik kiezen wou ik dat de man wat meer thuis was en dat vertel ik hem ook. Het is een vurige wens, maar de dagen lijken steeds langer te worden.
Mocht ik kiezen ging ik nog steeds naar Zeeland, maar het is een heel gedoe wanneer ik alleen ga met de kleintjes want de tieners willen niet meer. Te saai !
Mocht ik kiezen... maar soms is er geen keuze.

Dus nu weer hop naar de laatste dagen van 2014 !!
De Kerstboom is gezet, de eerste cadeautjes liggen al klaar, de examens worden beleefd, het nieuwe huis verder ingericht, ...
We doen maar voort zeker...

Reacties

 1. Het kan nogal veranderen he. 5 jaar geleden zag het er allemaal anders uit. In die 5 jaar hebben wij enkel een huis verkocht en een ander gekocht, en onze nieuwe caravan verkocht. Ik mag niet meer alleen blijven en de oudsten willen ook niet meer mee. Maar sinds we hier wonen zijn we altijd een beetje op vakantie ;) Bij jullie is er zoveel veranderd! Dan is het bij ons maar een kabbelend beekje, maar zo hebben we het graag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snak nu stilaan toch naar wat meer rust (haha). Eigenlijk kan ik al een boek schrijven ondertussen, maar dat ga ik toch niet doen :p.

   Verwijderen
 2. Jammer, wat is er veel veranderd. Want wat is 5 jaar het vliegt om. Wij zitten precies andersom te denken, hoelang kunnen we nog met de caravan gaan. De leeftijd begint mee te spelen al geven we nog niet op. En dan de verkoop van de woning. Ik hoop niet dat het een last wordt. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De tijd gaat snel, gebruik hem wel is een zeer juist gezegde Johanna. De woning is een blok eigenlijk, maar verkopen voor een appel en ei is een te groot verlies. Groetjes

   Verwijderen
 3. O, ik kan ook zo genieten van de zee (onze kust, Zeeland ken ik niet, maar het is vergelijkbaar zeker?). Zou je jullie caravan niet kunnen verhuren ofzo? Want binnen een paar jaar (die vliegen zo snel voorbij!) kan je mssch toch weer regelmatig gaan, of met een vriendin ofzo...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verhuren mag niet want wij zitten op een camping, maar af en toe gaan er wel mensen naar toe die we kennen van hier of daar. Zeeland is veel rustiger dan de Belgische kust en niet volgebouwd. Toch dichtbij ,maar helemaal anders.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.