Waarom bloggen niet meer nodig is...

Momenteel zijn er nog twee zieken in huis.
Ons Feetje en Esther hebben het momenteel nog zwaar te pakken.
Iris, Liesje en Nele zijn genezen.
Ik ben benieuwd wie nog gaat ziek worden (de meisjes zijn raar genoeg allen aan de beurt geweest. De jongens nog niet!)en wie misschien de dans ontspringt.

Ik denk dat ik simpelweg heel gelukkig en tevreden ben met mijn gezin en mijn leven dat de behoefte om te bloggen mij compleet ontbreekt.
Ik heb altijd veel willen schrijven, maar sinds ik minder en minder op de PC zit is de behoefte om veel op te schrijven ook zo een beetje verdwenen.
Mijn interesse ligt geheel elders nu.

Af en toe wil ik nog weleens wat opschrijven en ventileren dan vooral. Deze week was ik behoorlijk kwaad weer op de oneerlijke praktijken van de bank. Het laatste anderhalf jaar hebben we geen positieve ervaringen meer met onze bank.

Het zit zo: we zouden een magazijn kopen en zouden daar nog een kleine hypotheek voor aangaan. Vlak voor de akte zou geschreven worden bleek Waterwegen en Zeekanalen gebruik te maken van hun voorkooprecht en kochten zij het. Dus moest ik de bank melden dat de hypotheek niet kon doorgaan, maar dat het ging om een voorkooprecht. We hadden liever het magazijn wel gekocht. In onze compromis stond niets over het voorkooprecht dus we konden dit niet weten. Deze week haalde de bank 1611 Euro van onze bankrekening omdat de hypotheek niet kon doorgaan en dossierkosten!! Het voorschot dat we betaalden staat na 14 dagen ook nog altijd niet opnieuw op onze rekening, maar dat is dan weer niet aan de bank.
Af en toe is 't leven dus ook gewoon heel oneerlijk!!
Maar wat kun je eraan doen? Niets!
Het erge is dat we vast zitten aan deze bank door onze andere hypotheek.
We hadden er ook al onze verzekeringen, maar we hebben alles laten overnemen door een meer persoonlijke verzekeraar bij wie we wel al goed geweest zijn.

Bij een schadegeval (een lek)anderhalf jaar geleden weigerde de bank ons ook uit te betalen omdat het een probleem was veroorzaakt door de vorige eigenaar en we dit zouden moeten verhalen op de vorige eigenaar wat we niet konden doen omdat het zes maanden na de aankoop was !!
Nu vraag ik me af waarom we dan een verzekering hebben.
We konden dit onmogelijk voorzien.
Die verzekering hebben we ondertussen ook laten overnemen door een andere verzekeraar.

Ondertussen hebben we besloten om na 22 jaar van bank te veranderen.
Niet voor de hypotheek en nog een paar zaken waar we bij de bank niet weg kunnen zonder teveel verlies. Maar wel voor een heleboel andere zaken.
De bank zal het niet veel uitmaken misschien, maar ons geeft het alvast een beter gevoel.

Daar wil ik dus weleens over schrijven en ook om andere mensen te waarschuwen. Voor je iets koopt GA naar de gemeente en vraag informatie want bijvoorbeeld ook het OCMW heeft dikwijls voorkooprecht en gebruiken hem ook. Zo kennen we ook een paar verhalen.

Maar verder dus ben ik heel gelukkig en loopt alles thuis hier heel vlotjes.
Het heeft hier in jaren niet meer zo vlot gelopen.
Onze woensdagmiddaghulp is dan ook vorige woensdag voor het laatst gekomen.
Ik red het weer met alleen de poetshulp.

Zo. En dan ga ik nu nog wat van mijne zondag genieten.

En als jullie me niet meer horen. Wees niet ongerust want alles gaat werkelijk prima. Misschien dat ik af en toe nog eens een foto post zoals die van Fee en Lies hierboven. Misschien.

Geniet ze!


Reacties

 1. Jammer, maar ook begrijpelijk dat je niet meer blogt! Fijn dat je heerlijk kan genieten van je kinderen en het leven!!

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh, wat een gedoe...
  Binnenkort drinken we samen een koffieke in het shoppingcenter, als we mekaar nog eens tegenkomen :-) :-)
  grtjs en fijne zondag!
  Saartje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ga je missen en dan vooral die lieve kinderkoppies. Wat worden ze al groot. Mooie foto.
  Banken praat me er niet van, door hoge kosten kunnen we ook niet van onze bank af en als je de kleine lettertjes niet goed kunt lezen draaien ze je zo een poot uit. Gelukkig kon mijn man wel die kleine lettertjes lezen en veranderde de polis eigenhandig, stuurde het niet terug naar de bank maar meteen naar het hoofdkantoor. Nooit meer iets gehoord over de fout die ze hadden gemaakt. Nee het ligt nooit aan de bank! Zo dat moest er even uit.
  Fijne avond samen en veel gezondheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gedoe met de bank zeg! Veel beterschap voor de zieken daar en maak eens een tussenstop als je naar Zeeland reist;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.