Toen werd ik 40 !!

+
 
 
Oké. Er is niets aan als ik eerlijk mag zijn. 30 was mijn meest vreselijke verjaardag (doordat ik toen in Turkije was en dat viel me niet mee) en dat had niets te maken met de leeftijd, maar 40 worden werd de tweede vreselijkste verjaardag in mijn bestaan (niet om het cijfer, maar door de loop van omstandigheden) . Is dat genoeg? Of willen jullie meer weten?
Oké! Kort dan. Er werd niet gezongen en er was ook geen taart. En er waren bitter weinig cadeautjes (2), kaartjes (4) en sms'n (2).
Verder werkte onze man gewoon de hele dag zoals altijd en ik was grotendeels alleen, maar ik las wel veel (positief hé. Op zaterdag had ik de weekendkranten achter de kiezen waaronder vooral het artikel van Joost Zwagerman mij in de hersenen bleef spoken).


Zeeland. Ja. Ik wou naar Zeeland, maar dat zag mijn man niet zitten dus werd het Bornem.
Mooi Bornem. Jawel.
Maar niet wat ik al maanden in gedachten had.
Een mens moet leren minder verwachtingen te hebben zeker.


Ik las dus veel zo rond mijn veertigste verjaardag en kreeg van één der jongsten best wel een ontroerend briefje (waarom blijft deze onschuld niet duren?).
Maar het knaagde wel. Moest ik mijn verwachtingen niet wat bijstellen? Wat had ik verwacht? Neen. Ik kreeg geen ontbijt op bed of ontbijtpakket, geen bloemen en zelfs geen vijf kaartjes.
Ik ben totaal niet populair. Zelfs niet in mijn eigen familie en vrienden.
Bedankt wel aan tante Janine dus alsnog een kaartje stuurde en aan mij dacht :-). En aan S. die me een mail stuurde. En aan R. helemaal vanuit Milaan. Love You all xxx.
 Ik wil echt niet negatief zijn want ik weet dat veel mensen het zoveel slechter hebben dan ik, maar weet je.
Het gaat gewoon een beetje vierkant dezer dagen.
Op heel veel vlakken en ik probeer mijn best te doen en niet teveel steken te laten vallen.
En bij mij verjaardag dacht ik alleen maar. Hopelijk mag ik nog 20 jaar langer leven zodat Fee wat op haar eigen benen kan zijn....

 
Ik hou van het leven en ik zal het blijven leven.
Nu ben ik dus 40. Alleen maar een cijfer uiteindelijk. En ik ben een jonge moeder. Zie ons Fee en Lies !!!
Het leven gaat momenteel niet echt helemaal zoals ik het zou wensen ,maar bij wie dan wel??
Goed dat ik wensen kan hebben die verder gaan dan een eigen huis, kinderen, genoeg geld en eten, ....
 
We zien wel hoe de komende tijd zal lopen.
 
Leve het leven !!!

Reacties

 1. Nog van harte gefeliciteerd! Hoop oprecht dat het leven je snel weer brengt waar je op hoopt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alsnog van harte Sandra !! (Ik zing nu "happy Birthday " voor jou!!)

  En 40 is helemaal niet erg hoor (ik ben het bijna al 8 jaar)

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het cijfer op zich maakt me niet veel meer uit. Het is de vanzelfsprekendheid dat ik er gewoon BEN dat me tegenwoordig stoort en de weinige moeite dat men zich maakt om me iets leuks te 'gevoelen' terwijl ik er zelf altijd zoveel werk van maak. Daar heb ik tegenwoordig zoveel zin meer in....

   Verwijderen
 3. Nogmaals gefeliciteerd Sandra! Veertig is nog jong ;) dat valt nog erg mee ! ik ben ondertussen de vijfig al een tijdje gepasseerd en die vijf dat was voor mij een moeilijke ...
  maar ondertussen ben ik het al gewoon....en ik leef vrolijk verder ;)
  Ik ben gewoon blij dat ik nog altijd gezond ben en mijn man en kids ook....Je komt er wel weer doorheen....wie heeft er al eens geen dipje hé ;) Sterkte Sandra! liefs en een fijne avond nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezond zijn is het allerbelangrijkste. Dat is waar! Maar ook geestelijk :-).
   Ik ben blij dat ik mag leven en alles mag ondervervinden, maar zelfs mijn eigen omgeving ervaar ik het momenteel als een kwelling.
   Ondankbaarheid, veel negativisme, materialisme, ... Ik heb er last van. Zelfs zware hoofdpijnen.
   Deze avond ook ben ik helemaal alleen. Er zijn geen zielsverwanten. Ik ben alleen op deze wereld en zal moeten leren er mee te leven....
   Want veel later-ooit-zal ik ooit alleen zijn. Misschien zelfs nog meer.

   Verwijderen
 4. Mss gaf je in de weken voor je verjaardag wat dubbele boodschappen, door te stellen dat je graag alleen wou zijn op je verjaardag... en werd dat geïnterpreteerd dat je er niet graag te veel heisa rond wou - terwijl je misschien toch wel hoopte op heel wat verrassingen? Kan je het niet bespreken met je man en kinderen, dat je het toch liever anders had gezien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Had het zo geweest Tinneke. Dan was er respect geweest, maar mijn man had aangegeven dat hij dit niet zag zitten. Nochtans gingen al twee jongens bij mijn ouders logeren....Mijn man zag het idee van mij om even alleen te willen zijn totaal niet zitten. Waarom? Ik weet niet! Nochtans was het mijn idee om alleen een moment van stilte te hebben.
   Wat ik gekregen heb is: alleen zijn met de vijf jongsten :-) en tussendoor mijn kranten lezen en weigeren om die dag te koken. Gelukkig deed één der dochters dat doen :-).
   Ik ben alleen ontzettend moe ondertussen en niemand in mijn omgeving schijnt dat door te hebben (zelfs niet wanneer ik dat zeg een paar keer per dag!). Ik zou zo graag een paar dagen willen slapen....
   Ik hou van mijn kinderen . Heel veel;
   Maar ik ploeter dezer dagen maar voort en voort....
   En voel me tegelijk schuldig omdat ik vind dat ik een luxeprobleem heb.

   Verwijderen
  2. En wenen. Ik ween maar door.... Al drie dagen ween ik en niemand die er hier iets van merkt...Ach. Het komt weer goed hoor...Ik heb gewoon en dipje zeker?!

   Verwijderen
  3. Hoe jammer Sandra! Hopelijk krijg je snel de aandacht die je wil, én die je zeker ook verdient! Ik vind eigenlijk ook wel dat het op je verjaardag net dat ietsje meer mag zijn, zeker als je zelf veel energie steekt in andermans verjaardagen!

   Verwijderen
  4. Och meid, sterkte hoor! En nog van harte gefeliciteerd! Ik heb vanuit het hoge noorden aan je gedacht..

   Verwijderen
  5. Op een verjaardag verwacht je soms net ietsje meer. Dat klopt Lieve.
   En bedankt om aan me te denken Keekie. Dat doet altijd deugd.

   Verwijderen
 5. Gefeliciteerd en troost zo n gedachten en gevoel heb ik soms ook een groot gezin runnen is ook niet niks he.Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De dag is al bijna om voordat ik op internet geraak. Nog van harte gefeliciteerd. Je zit te stralen op de foto maar zo ik lees is dat de waarheid niet. Somsvwil een mens wat momenten voor zichzelf maar in jou geval is dat nog niet zo eenvoudig. Rustig doorgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals steeds. Dag per dag Johanna. Zo ging het altijd al.

   Verwijderen
 7. Hey Sandra, soms wil je gewoon ook eens in de watten gelegd worden... t hoeft allemaal niet groots te zijn (cfr Marie Kondo ��) maar zo een paar kleine attenties kunnen je dag maken niwaar? Ach t is eigen aan kinderen aan de goeie kant van de maatschappij dat ze alles als vanzelfsprekend ervaren, ik kan me er ook zo aan storen bij mijn kinderen.
  En dat je moe bent? Wie is daar nu verwonderd over? Ik doe het je niet na hoor, aan het roer staan van een groot gezin, net 2 maanden manager, caterer, housekeeping en animator gecombineerd.
  Ik wens je in de eerste weken van je 'fabulous 40' de rust waar je zo naar snakt, dan krijg je vanzelf weer die positieve energie en kan je er daarna weer met volle teugen van genieten... Veel liefs, kristel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Kristel. Je begrijpt het ! En het komt allemaal goed. Dat weet ik wel. Liefs.

   Verwijderen
 8. Gelukkige verjaardag! Het is inderdaad niet fijn als iedereen alles altijd als vanzelfsprekend vindt. Op je verjaardag mag je best wel eens goed in de bloemetjes gezet worden, zeker als mama van zo'n groot gezin. Ik begrijp dat je teleurgesteld bent (zou ik ook zijn!) en hoop dat het snel beter gaat. Ik vind dat helemaal geen 'luxeprobleem' trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me storen aan de vanzelfsprekendheid. Ergens is het ook maar 'normaal' dat ik al die dingen doe natuurlijk want ik ben DE moeder :-).
   Maar af en toe en zeker op mijn verjaardag had ik net ietske meer verwacht.

   Verwijderen
 9. Lieve Sandra, ik kopieer even mijn reactie van mijn blog naar jouw blog:

  Een dikke proficiat voor jou, Sandra!
  Eerlijk gezegd wist ik donderdag nog niet hoe ik mijn verjaardag nou moest gaan vieren, Jan had ook nog radio en theaterwerk maar ik wilde niet thuis blijven. Een superlastminute idee om halverwege Jans werk adres te gaan kamperen, was een feestelijk idee.
  Soms moet je gewoon zelf de slingers ophangen!
  Misschien kan je nog een klein feestje vieren met een vriendin of er lekker alleen op uit gaan; een mooie film gaan zien in de cinema, een lekker boek kopen, een taartje gaan eten en uitgebreid de krant lezen, een sauna pakken, …
  Liefs!

  en nu bedenk ik mij kan je het niet organiseren dat je er twee nichtjes tussen uit kan, stapel boeken mee, fijn logeren in een lieve B&B. Ik ben al eens met mijn ouders op vakantie geweest met een kleine Maantje Piet, die vijf dagen hebben zoveel deugd gedaan. Slapen en niet hoeven koken dat was al een cadeau op zich. In het voorjaar hoop ik weer met mijn vader en zus (en Maantje Piet) te reizen. Zorg goed voor jezelf (dat vergeten moeders nog al eens) Liefs,Daan (die eigenlijk ook altijd moe is …)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Daan. Ik las over jouw verjaardag nadat ik over de mijne had geschreven en ik vond het erg knap van je. Dat je gewoon zelf de slingers moet ophangen is helemaal waar en ik denk dat ik vanaf volgend jaar de regie van mijn eigen verjaardag toch maar weer zelf in handen neem :-). Dat deed ik de voorbije jaren wel en nu eens niet en kijk nu hoe het loopt. Niet !

   Liefs.

   Verwijderen
 10. Ah wat spijt me dat om te horen dat je niet de speciale aandacht kreeg die je verdient, en dat terwijl je zelf altijd moeite doet voor een ander. Dat vind ik toch niet normaal...ik zou daar toch eens over spreken thuis. Zotte verrassingen moeten niet maar er mag toch wel gezongen worden zeker! En dat wenen...ik hoop dat het snel weer beter gaat voor je! Dat verdien je echt. On a side note: 40 jaar, 10 kinderen en er zo goed uitzien, chapeau hoor :) Alsnog een heel gelukkige verjaardag uit Gent!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Claire uit Gent (ik ga vandaag naar de tandarts in Gent met een dochter)

   Verwijderen
 11. Gefeliciteerd met je 40ste! En wat heb je een mooie jurk aan!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, ik denk dat ik je wel snap. Je staat altijd klaar voor iedereen. Iedereen kan op jou vertrouwen dat alles goed loopt. En dan ben je jarig.. en dan niks..Ze kunnen zelf niet bedenken dat het erg leuk zou zijn als er in ieder geval 1 ballon hangt, 1 bloem staat, 1 beschuitje op bed wordt gebracht..of dat er even gezongen kan worden. Het hoeven geen dure cadeaus te zijn, geen metershoge taarten, maar dat ze even laten zien dat ze jou en jouw verjaardag niet zijn vergeten. En dan denk ik wel eens aan een plaatje dat ik op Facebook voorbij zag komen waar een moeder in een huis zit dat totaal ontploft is van de rotzooi en haar kinderen rondkruipen en dat haar man dan 's avonds vraagt: wat is hier gebeurd? En dat zij dat zegt: precies dat wat jij denkt dat ik iedere dag doe: helemaal niets!
  Hoop dat je snel uit dit gevoel komt. Ik heb het ook gehad totdat ik besloten had dat ik van iedere dag maar mijn eigen feestje moest maken. En hé..gek genoeg werkt dat door op de rest van de familie!!
  Sterkte!! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je snapt het helemaal Marleen. Zo is het en ik denk dat ik dat ook maar eens ga proberen om opnieuw van iedere dag een feestje te maken.
   Bedankt! X

   Verwijderen
 13. Gelukkige verjaardag!! Hopelijk voel je je heel gauw beter, Sandra! Ik denk dat er veel jaloers zijn op jouw prachtige gezin! Binnenkort slapen de jongsten wel beter en met wat meer slaap voel je je zo weer beter! Veel goede moed en niet opgeven want je bent goed bezig!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel.
   De vermoeidheid is inderdaad lastig en weegt dan overdag door.
   Het zal inderdaad wel beteren.

   Verwijderen
 14. dat klinkt als een depressie, Sandra. Een herkenbare en begrijpbare, maar eentje waar je wat moet aan doen. Uiteindelijk is een verjaardag een dag als alle anderen. Je kan ook een andere dag vieren en feesten en aandacht krijgen. x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf denk ik dat het vooral de vermoeidheid is die me parten speelt en ik heb daardoor niet voldoende energie om de dingen te doen die ik zou willen doen zoals iets simpels als de was bijhouden :-).
   Ik denk dat ik mijn verjaardag alsnog ga vieren. Gewoon een hotel boeken, rondslenteren in één of andere stad en wat musea bezoeken en dan lekker uit eten.
   Nu nog een babysit vinden :-).
   xxx

   Verwijderen
 15. Och toch...
  Nou, allereerst natuurlijk wel van harte gefeliciteerd met je mooie, bijzondere zelf!!!
  Ik ben nieuw hier op jouw blog, maar wat ik zo zie en lees vind ik bijzonder en boeiend.
  Men, tien kinderen opvoeden, wat razend knap! En dan snap ik heeeeeeel goed dat je uitgerekend op je verjaardag wel wat extra aandacht kan gebruiken hoor, logisch.
  Veel liefs, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ha gefeliciteerd alsnog, enne ik zeg gewoon eerlijk wat ik graag heb tegen de man en kinders, en vaak doen ze dan echt hun best, ook zij kunnen geen gedachtes lezen, dus als ik bler ik doe niks, wat ik wel eens bler, omdat ik zelf er moe van ben van te voren al.....dan bedoel ik, IK doe niks, maar de rest mag eerlijk gezegd, best wat fijns voor me verzinnen :-D .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé Sillie. Dat doe ik hoor. Hints geven :-). Dat is het probleem niet :-). Eén cadeautje was dan ook 'een hint' en één van mijn dochters heeft wel best veel moeite gedaan om me een tof cadeautje te geven en dat is ook gelukt. Ik was er heel blij mee.

   Verwijderen
  2. Volgend jaar: geen hints meer geven, maar instructies en commando's ;-)

   Verwijderen
 17. Ik begrijp je volkomen! Ik zou je wel een kaartje willen sturen! Virtueel dan maar: happy bit

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gefeliciteerd Sandra! 40 jaar! Jammer dat de dag je zwaar viel.
  Ik hoop het volgende maand te worden. En om het te vieren reserveerde ik alvast de bowlingbaan. Ik maak mijn eigen feestje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groot gelijk en ik ga het in de toekomst ook weer zelf organiseren :-). Dat deed ik eigenlijk al sinds ze eens mijn 34ste verjaardag 'vergaten'. Mijn 35ste was toen echt Super en nadien deed ik het ook. Alleen dacht ik stiekem dat ze voor mijn 40ste (!)iets meer moeite zelf zouden getroosten omdat ik aangegeven had dat ik 'niets' ging doen. Een mens kan verschieten zo haha.
   Ik heb ook al gedacht om mijn bloed nog eens te laten trekken. Misschien is inderdaad een vitaminetekort hoewel ik echt volledig gezond eet en alles zou moeten binnen krijgen elke dag.
   En bedankt hé. Ik gun jou ontzettend veel plezier op je verjaardag. XXX

   Verwijderen
  2. Ik eet ook goed en dacht dat ik ook alles wel binnen zou moeten krijgen. Tot mijn nagels gingen breken na de laatste bevalling en mijn haar met bossen uit viel. Ik weet dat haaruitval normaal kan zijn na bevallen. Maar deze keer was het bizar en stopte het niet. Ik "voelde" dat ik vitamine tekort had en ben vit.B gaan slikken. Nagels en haar werden beter en mijn vermoeidheid van jaaaaaaren verdween als sneeuw voor de zon. Het is echt een goed idee je bloed na te laten kijken.

   Verwijderen
  3. Bij de dokter langs gaan zet ik dan ook maar even op mijn dringende TO DO lijstje.

   Verwijderen
 19. En waar ik aan dacht met je vermoeidheid; kan het een vit.B te kort zijn? Sinds ik vit.B tabletten neem voel ik me zoveel beter. Ik gun het jou ook zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Tja tegenwoordig leven we in een soms rare tijd, ik maak me ook geregeld de bedenking of ik zelf nog normaal ben ;-) Een kaartje, mail of sms is toch zo snel gedaan/is een kleine moeite maar kan zoveel deugd doen hé ik begrijp je helemaal !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zeg vaak dat ik 'knettergek' ben :-). We moeten weinig moeite doen voor iets tegenwoordig denk ik. Alles komt maar aanwaaien. We worden overstelpt met informatie, beelden, ....Maar kleine dingen die het hem doen zijn wat verloren gegaan. Dat is erg jammer. Daar streef ik nu wel een beetje naar. Om simpelder en eenvoudiger te leven met minder spullen, een oude auto en minder het gevoel iets te 'moeten'. Groetjes en bedankt voor je mailtje xxx

   Verwijderen
 21. sandra,men verwacht soms veel op je verjaardag,dat zie ik bij mezelf,man en dochter,en iedereen is op die dag ontgoochelt...weinig kaartjes of berichtjes enz..hoor ik hier ook, en dan is het besluit altijd:ik wil dat die dag zo rap mogelijk voorbij is..dus :we schaffen verjaardagen af,knipoog!!maar ik ben een stuk ouder dan je,wel telkens blij met een jaartje erbij, maar als je ouder wordt relativeer je dit meer heel die entourage.ga je zelf maar eens lekker zelf verwennen meid:kapper,goed boek,koffietje en zeg voor een namiddag maar eens foert tegen alles!!dat zal je batterijtje wel eens goed doen meid,tbeste debora

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga ik doen elke dag :-) groetjes. En nogmaals bedankt voor je lief kaartje.

   Verwijderen
 22. Gelukkige verjaardag sandraaaa!! Ik begrijp je frustraties volkomen, omdat het hier net zo gaat. Maar wat wil je, je staat aan het hoofd van een groot bedrijf en iedereen is het gewend dat je tien ballen tegelijk in de lucht houdt. Ze hebben het gewoon niet door, vinden het zelfs raar dat je er wat bedeesd bijloopt? Idd zélf de slingers ophangen hoor, doe jezelf een plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze vinden het inderdaad maar raar.
   Maar zelf de slingers ophangen is een 'lesje' dat ik niet meer zal vergeten.
   XXX

   Verwijderen
 23. Hoi,
  Voel met je mee.
  Ben zelf ook moeder van tien maar echt probeer net na de middag een dutje (van een half uur) te doen. Gewoon midden tussen de rotzooi en kinders. En daar knap je toch van op.
  De kinderen wennen er op den duur zelfs aan!!
  Gr. B

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat dutje zal er vrees ik niet van komen, maar vroeger gaan slapen wel. Gisteren weer rond half 10 in mijn bed gedoken.
   Deze ochtend was het dan wel weer kwart voor zes opstaan terwijl de kinderen vandaag een schoolvrije dag hebben.
   Groetjes.

   Verwijderen
 24. Super-schattige foto van Fee en Lies!! :) En die 40, ach, gezien de hoop reacties en je antwoorden erop, kan je het precies wel plaatsen. Inderdaad zelf het heft in handen nemen, of in het vervolg met bakstenen smijten ipv met steentjes. Maar dat je al 3 dagen aan stuk moet wenen, en geen reacties krijgt, dàt is niet normaal! Je hebt kinderen die echt wel oud genoeg zijn (of zouden moeten zijn) om in te zien en te waarderen wat je dagelijks doet! Zou het niet zinvol zijn om eens samen rond de tafel te zitten (met oudsten en man) om dit alles uit te spreken? Om duidelijk te maken dat je misschien geen hulp, maar toch wel respect verwacht? Het is een feit dat pubers (en mannen ;-)) al dan niet bewust egoïstisch zijn. Het kàn voor hen een eye-opener zijn om je gevoelens luidop uit te spreken, en zo een gesprek op gang te brengen. Of misschien brengt het geen zoden aan de dijk, maar dan kan je jezelf niet verwijten dat je het niet geprobeerd hebt. Want zoals ik het nu lees, steven je af op een depressie of een burn out. Zover mag je het niet laten komen! Kop op, en veel moed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geef toe dat ik met die 3 dagen wel wat overdreven heb :p, maar het was wel 2 dagen even.
   Ik besef wel dat er iets moet veranderen. Ook vandaag heb ik voor de kinderen de benen van onder mijn lijf gelopen. Maar het kan eigenlijk niet anders. Alles wat ik gedaan heb moest gedaan worden van de fietsen ophalen bij de fietsenmaker, tot een kind naar een feestje brengen en weer ophalen, naar een centrum in Sint-Niklaas met een kind tot een paar dringende boodschappen zoals melk, sportschoenen gaan kopen met een dochter opdat ze in orde zou zijn voor school en naar de bank !!
   Maar voor morgen heb ik een Collect & Go besteld :-) en moet ik dringend aan de was en vandaag aten we pizza :p.
   Ondertussen staat mijn huis op zijn kop door behangwerken, maar morgen MOET ik rusten. Gaap !

   Verwijderen
 25. Ha Sandra. Alsnog van harte gefeliciteerd met je 40e verjaardag.
  Je zit er 'een beetje' doorheen volgens mij en dat is niet verwonderlijk. Heel herkenbaar voor mij. Ik vraag eerst erkenning van jou voor jezelf, voor de klus die je klaart.
  Want wat heb je veel gepresteerd al die jaren.
  Ik weet het omdat ik zelf een groot gezin heb...en ik weet ook hoe moe je je kunt voelen en niet begrepen, soms door de mensen in je eigen gezin.
  Jammer dat ik zo ver weg woon, anders zou ik je een knuffel komen geven en naar je verhalen komen luisteren. (niet alleen die van de blog).
  Liefs van mij en een goede dag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Elizabeth. Bedankt voor je steun langs deze weg. Ik weet dat jij het zeker begrijpt :-).
   Liefs.

   Verwijderen
 26. Mogen al je wensen uitkomen! Behalve één. Zodat je altijd wat te wensen hebt. (Chinees gezegde). Leuk dat je even bij mij langskwam!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.