Een boekentas erbij

 En zo stond er deze ochtend in de hal een boekentas bij voor Mats die vandaag voor het eerst naar school ging. Een beetje onwennig en onzeker, maar om 11.50 uur mocht ik hem weer ophalen en alles was prima gegaan al verdenk ik de juf ervan dat ze dit bijna altijd zegt ;-).
 Onze oudste dochter zit sinds gisteren dan weer in Griekenland. Ook voor ons en haar een mijlpaal. De eerste keer vliegen en zo ver weg. Jaja.
Gisteren gingen we ook het oude huis verder opkuisen. Wat een werk ! Uren en uren waren we bezig met kamers en de kelder leeghalen. We zijn er nog lang niet klaar mee. De kinderen waren mee en konden wel in de grote tuin spelen die weliswaar compleet verwilderd is ondertussen.

De kerselaar bloeide. Dat doet hij elk jaar kort en nu was het dus zover. Jammer dat we de boom niet kunnen meenemen. Ook de geboorteboom van Niels zouden we graag verplanten , maar heeft iemand tips om zo een grote boom te verplanten. Hij zou bij mijn ouders in de tuin mogen.

 Liesje tussen de gele bloemekes.

 We vonden nog af en toe 'een verloren schat' en eigenlijk veel te veel spullen.
Gelukkig hebben we een grote kelder om voorlopig te stockeren voor het sorteren.
Het is nu weer tijd om de andere kinderen van school op te halen.

Geniet nog van de zon en van elkaar.

Reacties

 1. Hij kijkt wat bedenkelijk. Och het went snel.
  Oei dat is een heel karwei. De boom met kluit uitspitten. Een zak erom en op nieuw in een gat platen. Gat eerst vullen met veel water. Maar daar zijn meer handen voor nodig denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijzonder die verschillende fases in huis. Een kind dat op de basisschool begint en een kind dat naar Griekenland gaat!

  Die boom vind ik prachtig met die bloesem!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat het eindelijk verkocht is he!! Ik dacht dat het verhuurd werd? Dan moeten de huurders de boel toch onderhouden ook? Maar goed dat jullie er niet meer aan hoeven te denken ;) Mats alweer naar school...wat vliegt de tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De huurders zijn er sinds drie weken uit. De vaatwasser en microgolfoven zijn stuk. Het fornuis is ronduit smerig en in het tuinhuis vonden we een grote verzameling afval voor de container. De zetels van hen staan er ook nog en moeten we wellicht nog voor betalen in het containerpark. Oja en ook de leidingen in de badkamer zijn verstopt en de tuin moest dus onderhouden worden, maar het is nogal een wildernis en overal doornen en klimop.
   Toen ik er zondag terug kwam sinds de huurders eruit waren was ik toch wel heel erg teleurgesteld, maar je kan het beter negeren en vergeten dan je te ergeren of boos te worden.
   Het is het tweede huis dat we eens verhuurden en nu weten we het wel zeker. Dat doen we NOOIT meer !!
   En nog een raar detail. Er kwamen mensen in die bezig waren met ecologie, milieu, biologisch en gezond eten, enzovoorts.
   Maar er is meer verbruikt op 8 maanden dan wij met ons grote gezin in één jaar. Zowel voor gas als voor water. En toen we er in de winter kwamen was het er altijd 26 graden in de woonkamer. Wij hadden het er nooit warmer dan 20.
   Dat doet mij toch een beetje anders kijken naar alternatievere mensen eerlijk gezegd en we zijn blij dat we het duidelijk beter kunnen :-).
   In verband met de energie weliswaar.
   Seg. Wat een gekwek. Ik vertel het je wel eens zelf ;-).

   Verwijderen
 4. Daar kunnen we een boompje over doordoen, kom gauw langs zou ik zo zeggen. Met de auto drie kwartier, met het openbaar vervoer een halve dag. Als ze niet staken;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.