Leve de camping: opkuis !

 We hebben al bijna zes jaar een caravan in Zeeland. Op camping De Pluimpot. We zitten er op een rustig plekje achteraan de camping en vlak naast de dijk van het natuurgebied.  Maar omdat de camping sluit in de winter dienen we in de lente altijd de grote opkuis te doen. Niet ons meest favoriete werkje, maar toch was het dit jaar een beetje 'anders'. Zo wilden zelfs de grote kinderen nog eens terug. En wilden ze mee helpen opkuisen. Bijna alle kinderen waren dus mee.
Man zette de tent op met de jongens en ik deed binnenin de caravan met de oudste.

Daar toegekomen is het altijd even rond kijken hoe het met alles gesteld is. De jongste kinderen trekken naar het tuinhuis om al hun achtergebleven speelgoed tevoorschijn te toveren zoals de Go-Cart, de bolderkar, ballen, enzovoorts. En om de speeltuinen weer uit te gaan testen.
En vooral om te gaan zien waar er ijsjes te rapen zijn.

Zelf hou ik me bezig met de binnenkant van de caravan waar het vooral gaat om spinnenwebben wegtoveren en de WC eens grondig aan te pakken. En voor eten te zorgen zoals thuis al gaat het hier dan wel om instant soep en later op de dag met de auto Chinees gaan halen.

 Fee lag voor het eerst in haar bedje (voor het middagslaapje) waar ook de andere kinderen allemaal ingelegen hebben. Het lakentje kocht ik jaren geleden in de kringloop.
Mats deed het gisteren voor het eerst zonder middagdutje.
 Na veel gekuis ziet het er al zo uit en even later kunnen onze tuinmeubelen arriveren.

 De zon kwam uiteindelijk piepen en gedaan !
Alles is opgekuist al gaan we dit jaar de gordijntjes vervangen door folie.
En ik wil wat vaker gaan want het blijft een fantastisch buitenverblijfje. Rustig en schoon is het ginder. Ik sta altijd versteld. En de stilte. O. Die stilte.

 Terug naar huis is het genieten van het landschap want daar was gisteren helaas geen tijd voor. De Oesterdam is dit. De Oosterschelde.

 De volgende dag was Lies nog altijd moe van de hele dag aan zee buiten spelen en viel ze pardoes in de stoel in slaap terwijl ik deze blog schreef.
Voornemen voor lente, zomer en herfst 2015 is ondanks onze andere vakantieplannen ook zo vaak als mogelijk naar Zeeland te tuffen met kroost en al.

Reacties

 1. wow Sandra,wat een luxe!!ben ik wel ff jaloers op..jaren terug waren we 2maal op vakantie in Zeeland,wat was dat daar leuk!staat je caravan soms ook eens te huur,knipoog?wat leuk voor je kinderen,daar nog ongestoord fietsen ,ravotten enzo..echt vakantiegevoel.groeten debora

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zo een plekje om tot rust te komen;

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn voor de kinderen zo'n plek. Niet wegdoen. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie caravan hebben jullie. En ook een prachtig plekje. Het lijkt me leuk zo'n soort tweede huis te hebben.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, dat lijkt me nu eens echt zalig zo'n eigen vakantieplekje. En zeker in Zeeland!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.