Heetste dag van 't jaar: wishlist voor de komende zes dagen

Vandaag zou de heetste dag van het jaar kunnen zijn. En vandaag zijn vier van ons kinderen op Chirokamp vertrokken. Helemaal naar Maaseik, naar de limburg. Tim brengt ze naar de kampplaats terwijl ik thuis en binnen blijf bij de jongste kinderen.
Deze ochtend ben ik om zes uur opgestaan om de ramen open te gooien, maar veel helpt het niet. Weinig verfrissend. Ik nam ons kleine Fee nog even mee naar de bakker want de rest van de dag zal ze binnen moeten blijven.
 
Gisteren aten we nog ontzettend veel kersen. Mmmm, maar de pitjes lagen overal en ik plukte er minstens zes uit Fee haar mondje. Niet echt voor herhaling vatbaar. Te gevaarlijk voor Feetje.
 In zwembadje zitten. Buiten en binnen. Heel verfrissend.

 Dit jaar heb ik voor het eerst een inventarislijst in de valies gestoken. Hopelijk komt nu toch minstens de helft van de kledij en spullen mee naar huis. Op alles staat hun naam, maar ik heb jaren gehad waarin er bijna een lege valies terug kwam en de rest bleef onvindbaar. De beste kleren heb ik dus niet meegegeven, maar hun schoenen kosten wel wat en hun jas natuurlijk.
 De gezichten op onweer omdat ze van Tim uit de auto moesten voor de foto. Geen geslaagde foto, maar ik post hem toch.
Op de heetste dag van 't jaar ga ik de laatste spullen bijeen ritselen voor de dagen aan zee, maar heel erg op 't gemak.

Wishlist voor de volgende ZES dagen: zes dagen, zes wensen.

-Vijf boeken uitlezen (moet lukken, want ik ben er al in 2 begonnen)
-Elke dag een grote wandeling maken en op het strand gaan tot aan de zee (gaat zekers lukken!)
-Geen alcohol drinken zes dagen (moet lukken!)
-3 kilo proberen afvallen (ik ben echt gek dat ik dit ga proberen!)
-Minstens 1 uitstap maken, liefst 2.

En wist je?

-Dat 1 op de 15 zwangerschappen niet spontaan ontstaan. Dat betekent dat er anders heel wat minder kinderen zouden geboren worden en Tim nu niet elke maand 400 Euro zou moeten betalen voor een kind waar hij donor voor geweest is en hij al jaren niet meer te zien krijgt. Het verdere verhaal bespaar ik U. Gelukkig moet hij nog 'maar' in het slechtste geval tien jaar betalen voor dat kind ofwel nog 50000 euro tot die tijd. Gelukkig kun je een erfenis tegenwoordig goed regelen bij de notaris. En om ons ook niet nog eens te verliezen in advocatenkosten laten we het allemaal zo maar. Want hij is jammer genoeg de biologische vader voor de wet.

-Er ook ongeveer 20000 abortussen zijn per jaar. Ook van gezonde kinderen ! En ik het daar moeilijk mee heb. Want hoe klein ook. Leven is leven.

-We Thijs bijna de naam Storm hadden gegeven en we nu heel blij zijn dat we dat niet gedaan hebben. Want Thijs is absoluut geen Storm en er op 't school nu een meisje is die Storm heet en ongeveer van zijn leeftijd. Haar broertje heet Wolf en is pas geboren. Ik vind dat wel mooi, maar ik heb het lef niet om mijn kinderen zulke aparte namen te geven. Op mijn lijstje stond ook Arend, Thorgal, Kriss, Water, ....(dat is trouwens niet om te lachen, maar echt zo)

-Ik nog altijd twijfel over een elfde kind en Tim ook ,maar nog een zwangerschap mij afschrikt na mijn vorige zwangerschap en ik steeds meer schrik krijg dat er iets mis gaat gaan. Van bevallen of pijn heb ik dan weer gene schrik. En eigenlijk vinden wij dat er al mensen genoeg rondlopen op deze wereld. Zoveel kinderen hebben is onze meest onverantwoorde keuze op ecologisch vlak.

En ik nu de kinderen in 't oog ga houden voor Fee nog meer pitje in haar mond stopt.

Geniet van deze hele hete dag.

Reacties

 1. Hi,hi die foto van de kids die uit de auto moesten voor de foto ! geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben er ook net twee op de trein gezet voor een kamp in Maaseik!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is best heet buiten, maar er staat veel wind hier. Zalig! Geniet van de rust nu er 4 uit huis zijn, al is rust in jouw geval wel relatief ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie oorbel. Inderdaad gevaarlijk die pitjes. Handig lijstje en maar hopen dat het nu goed komt.
  Ik doe mee met je afvalrace, ben inmiddels 5 kilo kwijt gelukkig maar ermogen nog wel 3 af. Maandag pak ik de draad weer op. Het was me even te warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je kinderen op kamp gaan. Ik moet glimlachen om die foto. Veel leuker dan altijd maar die blije gezinsfoto's, want veel echter!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk toch dat nieuwe leven steeds opnieuw beleven en jij kan het aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met het zeventien dagen dieet was ik vijf kilo kwijt in tien dagen. Het is beschreven in gelijknamig boek van dr mike moreno.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.