Start to swim, to style and to live...


 
Start to swim. Vier kinderen begonnen vandaag weer met zwemmen. Twee in het kleuterzwemmen (of watergewenning al is ons Lies al meer dan genoeg watergewend)en twee in  het leren zwemmen (of het nog beter leren zwemmen). Deze lessenreeksen bij De Gezinsbond doe ik al vijftien jaar. Sinds mijn oudste kind drie jaar werd kun je me vele zaterdagochtenden vinden in de zwembaden van Dendermonde. Want ondanks de verhuis kan ik geen afscheid nemen van deze zwemreeksen. Dus ga ik toch nog vele zaterdagochtenden van Bornem naar Dendermonde. Want in mijn nieuwe stad doen ze dat niet. Ze doen dit wel op maandag, maar dat is te moeilijk voor mij.
Mats vond de eerste les trouwens maar niks en ging de eerste vijf minuten al per ongeluk onder water en bleef maar schreeuwen om zijn mama (naar 't schijnt want ik heb het niet gehoord)en oké. Daarom volgend ze dit ook. Om aan water te wennen ;-).
Na het zwemmen was Mats dan ook compleet uitgeput.
Aan het zwembad is ook een leuk speeltuintje. Ooit ging ik er weleens picknicken zelfs. Op zo een moment kan ik weleens heimwee hebben naar de vroegere stad. Gelukkig duurt dat ook maar dat ene ogenblik.
 
We hebben ondertussen al even geen TV meer en niemand mist dat hier. Echt niet hoor. Ze kijken weleens een DVD op een piepklein schermpje, maar niemand die er over zaagt.
 
Ze speelden veel op straat vandaag en twee jongens gingen naar de tekenacademie. Hoewel ik niet van Bornem ben doet zelfs de afbraak van

Ter Dilft mij iets. Dat is het cultuurcentrum van deze stad en ze gaan die afbreken en heropbouwen. Momenteel kraken kunstenaars het pand en ik vind het nu heel spannend om er te passeren. Ik had er best wat langer willen blijven hangen vandaag. Het rook er ook lekker naar 'eten' wat anders nooit zo is. Vooral 'De PUT' ken ik goed :-) in dat anderhalve jaar dat ik er mocht passeren.

Ons Liesje werd dus echt wel VIJF jaar geleden geboren.
We vierden dat zo een beetje vandaag , maar zijn van plan morgen nog een beetje verder te vieren want het is hier kermis in Bornem.

Verder ben ik deze avond weer alleen. De man is ergens een interventie gaan doen. Twee dochters zijn aan het 'uitgaan' waarbij er één met de auto rijdt en ik kan je verzekeren dat je dan als ouders niet echt gerust zijt, maar dit hoort erbij. Ouder worden, verantwoordelijkheid kweken (ze moet ook op haar 'zusje' letten),één zoon kijkt nog een DVD, een andere belijdt zijn hobby en een andere dochter houdt zich bezig met haar verjaardagscadeau (een Iphone 5 of zoiets)waar ik niets mee te maken heb verder (geen euro ervan is van mij!).

En tot slot denk ik eindelijk mijn 'kledingstijl' ontdekt te hebben.
Al jaren mengelmoes ik klassiek met boho met kleur of bij momenten zwart en grijs.
Kledij van Hema, King Louie, Villa, Only, kringloop enzovoorts.
En schoenen van Think! zijn mijn favoriet :-).

Maar sinds ik een paar dingen gekocht heb van Gudruns joden denk ik eindelijk thuis gekomen te zijn. Deze kledij voelt zo goed voor mij.
Apart, maar zo lekker om te dragen en mijn buik is eindelijk niet meer een 'lastig' iets.
Ik zwierde vandaag dan ook twee van mijn kleedjes op kapaza. Ik vind ze nog steeds mooi, maar ik lijk er zwanger in en dat ben ik niet dus zitten ze in de verkoop.

Morgen zondag....wordt een dag met nog veel wassen die buiten mogen wapperen want maandag zou het gaan miezeren.
Wordt naar de kermis gaan voor ons kinders want dat heeft DE man hen beloofd, maar ik ga niet mee gaan. Kermis....goh. Neen!
Uit eten gaan? Is wel de bedoeling, maar of het zo zal gaan zal nog uitwijzen want de man en ik zijn beiden redelijk onvoorspelbaar op dat vlak.

Ik wens jullie voor morgen alvast een superfijne zondag.

Mag ik aflsluiten met een liedje?


Met mijn Spaanse les gaat het goed. Vandaag leren tellen, voortellen (Soy Belgo) en afscheid nemen. Buenas noches.

Sandra xxx

Reacties

 1. Reacties
  1. Door vermoeidheid schrijf ik veel fouten. Het is ook voorstellen. Amai ! Mijn mama zou dit vreselijk vinden. Al die schrijffouten :-) !!

   Verwijderen
 2. Zeker vermoeiend zo'n 1e zwemles. Lekkere taart!
  Leuke kleding helemaal als je je er lekker in voelt. Fijn dat de Spaanse les je goed af gaat. Ik vind het zo knap dat je dat er nog bij kunt doen. Fijne nacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoera voor liesje,hee!wow,wat een mooie taart!!van frozen dan nog!zag ook al haar mooie fiets amai!!!toen mijn dochter uitging was ik ook ongerust,das mama zijn,ee.
  mn was hangt hier ook buiten te drogen,zalig!!ben al benieuwd hoe je zondag is geweest.groetjes debora

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.

Fruit traktaties op school en ieder zijn job !