Kerstvakantie en vandaag de dag: iets over luxe

We gingen naar een vakantiepark. Dat wilden de kinderen zelf heel graag en we zochten een vakantie die voor klein en groot plezant zou zijn. En dat was het. Alle dagen zwemmen, wandelen, kinderboerderij, ballenbad, ... Hierboven Esther en Liesje.

 
En één keer waren ze echte ridders en één prinses.


Een ritje op de draaimolen was ook eens plezant.


Mijn kleurrijke kindjes in de kinderboerderij.
Voor ons was het iets minder ontspannen want de hele dag waren wij in de weer met de kinderen, maar het voornaamste was dat het een fijne gezinsvakantie was en dat was het buiten een paar strubbelingen.
En ik was weer eens weg uit de 'omgeving'. Na een week wou ik nog niet weg. Dat stemt tot nadenken. Nietwaar?

Mijn ochtend vandaag was voor een vriendin. We gingen ontbijten en daarna naar de markt. Ik waardeer erg dat zij daar tijd voor vrij maakt want ze heeft ook drie kinderen en werkt fulltime. 't Was fijn.
's Middags probeerde ik wat te slapen , maar de bel ging weer een paar keer, de kuiswagen van de stad kwam langs en die maakt een oorverdovend lawaai en blijkbaar was er ook veel passage vandaag. Geen geslaap dus, alleen een beetje liggen.
Daarna maakte ik tomatensoep met ballekes. Koken is soms therapie en soms een opgave. Ik hou wel van koken en zoals vandaag voelt dat dan goed om de groenten te snijden en de balletjes te draaien. Soms is het een opgave wanneer ik moe ben. Dan lijkt het op een berg beklimmen.

Omdat ik de laatste tijd nogal veel moe ben probeer ik maar één ding per dag te plannen. Vandaag was dat het afspreken met een vriendin, morgen zijn dat twee tandartsbezoeken, ... Natuurlijk blijven de moetens dingen ook gewoon zoals de was en de kook, maar andere dingen probeer ik echt te beperken.

Ik besefte vandaag weer wat voor een luxekind ik ben toen ik de soep aan het mixen was. Wat fijn dat er gewoon elektriciteit is!!! Dat dacht ik. Ik kan me het amper voorstellen hoe het leven 150 jaar geleden moet geweest zijn. En dat gehakt voor die balletjes is er ook gewoon. Even naar de slager en hop: lekker in de soep!! Soms kan ik zo blij zijn van zulke gewone dingen.
Of dan breng ik de kindjes naar school en het regent, maar toch hebben ze hele goede schoenen aan. Geen koude natte voeten !! Hun jassen zijn perfect. Er komt geen druppel door en lekker warm ook. Luxe, luxe, ...

Reacties

 1. Voor de kinderen is het vast een heel mooie vakantie geweest. Ja wat hebben we een luxe, dat beseffen we ons vaak te weinig. fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet van mijn vader dat hij heel blij was met centrale verwarming. Geen ijs meer in de waterkan stuk breken om je te kunnen wassen in de ochtend , geen kachel meer schoonmaken , met kolen slepen en kachel aan de gang brengen en dan nog wordt het maar in 1 kamer warm.
  En eten maken...elke dag weer, ben het soms zo beu (en zou graag ietsje vaker een bedankje of compliment krijgen)
  Henriette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had pas CV toen ik alleen ging wonen in een appartementje. Thuis deden ze het toen nog steeds met kolen in de woonkamer en in de badkamer een vuurke en boven ijskoud in de winter. Onze Pa heeft ook heel veel met kolen gezeuld en ze hebben nog steeds geen CV.

   Verwijderen
 3. Oh, ik zie zo al naar waar jullie zijn geweest, is inderdaad een hele fijne vakantie, maar zo vermoeiend... zoals je al zei.Gewoon wat rusten zal ook al wel wat hebben gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.