I did it !!

Deze ochtend nadat de kinderen naar school gebracht waren stond ik voor de spiegel en keek naar mezelf.
Ongeveer een kwartier later nam ik de telefoon en belde naar mijn mama of zij op ons Fee kon passen, liet ik de ontbijttafel staan hoe hij erbij stond en sprong in mijn auto.
Meteen door naar de kapper waar mijn mama Fee ophaalde (bij de kapper-ja!) en zij knipte alle lang gespaarde langere haren af. Knip knip knip. Tot een korte frisse kop.

En ja. Ze deed er nog een laag verf op want hoewel ik vooral de slierten lange haren niet meer kon aanzien in de spiegel (die ik meestal in een knot bovenop mijn hoofd droeg)kon de kapper de grijze haren niet aanzien. Dat maakte mij echt tien jaar ouder. Slik !
Er kwam een redelijk natuurlijke kleur voor in de plaats.

En ja. Ik zie er echt helemaal anders uit met mijn nieuwe coupe. Toch wel frisser en jonger al zeg ik het zelf.

Of de man het zal merken is nog maar de vraag want die ziet mij de laatste tijd niet meer staan. Hij vraagt ook nooit of te nooit hoe mijn dag is geweest of die van de kinderen. Geen interesse in het schoolgebeuren, doktersafspraken of hoe ik mijn dagen invul. Niets.
Het enige van belang is zijn werk, zijn hobby is zijn werk.
Dat maakt mij natuurlijk wel een beetje triest, maar wie ben ik om te klagen. Ik heb toch alles nietwaar!? Gezonde kinderen, een mooi huis, niet moeten gaan werken, ....
Vroeger zette hij 's ochtends lekkere koffie, zette hij mijn tas alvast klaar en schreef een lief briefje. Allemaal voorbij. Al een tijdje.
Zelfs telefoneren of elkaar een sms sturen doen we amper nog of het moet ivm met het werk zijn. Omdat hij iets dringend nodig heeft.

Daarom heb ik besloten weer meer naar mezelf te kijken en voor mezelf te zorgen.
De kapper was alvast een begin.

Reacties

 1. JIHAAAAA goed gedaan meid en GROOOOOOT gelijk een mens moet meer aan zichzelf denken.
  En daar heb jij vandaag een mooie stap in de juist richting gezet.
  Awel kijk ik ga je in ieder geval een dik compliment geven en ook al heb ik het (nog) niet gezien op foto je nieuwe look laat staan in real live .
  Je ziet er ontzettend GOED uit !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De foto zal er niet van komen want die heb ik er niet van getrokken :p. Toch bedankt.
   Al heeft de buschauffeur me vandaag 'meisje' genoemd. Tof zenne.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Heel af en toe leest hij inderdaad mee, maar wat ik schrijf dat weet hij hoor. Ik ben alleen veel te moe om het te bljiven herhalen tegen hem. En eerlijk gezegd lukt het me omgekeerd ook maar matig meer om interesse te hebben in wat hij de hele dag doet. En ik weet wel wat we zouden moeten doen, maar dat lukt niet (meer). Mijn energie is op.

   Verwijderen
  2. Niet fijn! ik hoop dat je uit die impasse geraakt!

   Verwijderen
 3. Dat zal je vast goed staan een kort koppie, al zie je er altijd goed uit. Jammer dat je man geen complimentjes meer maakt. Ga eens klagen, waarschuwing: dreigen helpt niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.