2 juli: aanloop naar 't kamp en 't zeeke

 De valiezen voor het kamp zijn klaar. Ik maak er mijn werk van. Per dag een pakje voor Niels en Thijs. Nog apart reserveondergoed, de meest versleten handdoeken uitzoeken en meegeven en ook veel nadenken. Batterijen zoeken voor de zaklampen en petjes. Maar 't is klaar. Ze kunnen vertrekken (overmorgen!).
En dus ging ik de boodschappen ophalen via Collect & Go. Nog eens grote boodschappen. Hiermee kom ik wel toe voor juli (behalve groenten en fruit natuurlijk: dat is soms al op na twee dagen!).Bovenstaande is eigenlijk nog maar de helft. Ook in de ontbijtkast en in het washok staat gerief.
 Een volle kast heeft mij een goed gevoel. Zo van: 'We kunnen weer eten. We kunnen voort weer!'
En natuurlijk diende er ook zonnemelk en dergelijke gekocht worden wat de rekening de hoogte indreef.
 Het plonsbadje heb ik ze toch maar eens goed laten vullen vandaag. 't Is echt te warm. Waterpret à volonté is toegestaan vandaag.  Om 8 uur deze ochtend was het al 25 graden. Daarnet 33°C. De zon laat zich wel niet echt zien, maar warm is het wel.
Ik ga nu wat rusten.
De dochter die naar de dokter moest moet helaas in augustus weer terug.
Maar dat is later. Eerst het kamp.

Verder draaien we nu op voor de kosten van een stookolietank in ons oude huis terwijl we niet eens wisten dat er ergens één zat. Die blijkt wel leeg , maar niet opgeschoond. De mensen van wie wij het huis kochten zijn ons dat vergeten te melden in 2008 en de kosten mogen we dus wel doorrekenen aan hen. Goed voor een 1000 Euro.
Hopelijk vallen er niet nog meer lijken uit de kast daar.
We hebben dat dus nog niet achter de rug kunnen laten.

Goed nieuws in verband met onze hypotheek. Vanaf deze maand betalen we maar liefst 400 Euro per maand minder aan de bank. Eindelijk !! Dat is wel 5000 Euro op een jaar of wat we betalen aan alimentatie voor één kind iedere maand. Hier is dus alles wel netjes achter de rug.

En nu?
Een siësta denk ik nu (middag) en nadien maak ik zalm met courgette in de oven.
Vanavond wat lezen denk ik.

Morgen gewoon weer inpakken. Deze keer voor de daagjes aan zee, maar daar is het niet erg wanneer ik iets vergeet. Alles kan je kopen op een ander. Tandpasta, luiers, eten, ...moeten we allemaal niet meesleuren. Er is daar ook gewoon een supermarkt. Enkel zorgen voor de kleertjes.

En onze Wouter moet ik nog inschrijven in de middelbare school. Zijn rapport is vandaag toegekomen.
Nadien nog vier kinderen op controle bij de oogarts en klaar.

Houden jullie ook een siësta? Of is dat niet echt mogelijk?

Reacties

 1. Ik kan gelukkig vandaag van thuis uit werken. Die siesta komt later op de dag wel, maar af en toe een pauze om wat te drinken hoort er wel bij.
  Die kasten zijn goed gevuld, mij geeft dat ook een goed gevoel.
  Geniet van de siesta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Siesta houden we alleen bij warm weer zoals vandaag 36 graden was het hier dan haal je niet zoveel uit. Lezen en puzzelen.
  Heerlijk zo' kast vol. Kan je gevoel begrijpen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.