't Was weer geweldig aan onze Belgische kust: kwamen de zes wensen in zes dagen uit?

 Het weer was fantastisch. Het kon bijna niet beter zijn. Wanneer de zon schijnt is het toch altijd net iets aangenamer toeven op 't strand en op den dijk.
Voetjes in het water, in 't zand spelen, zwemmen in de zee voor de groteren en 's avonds tijdens het lezen een prachtige zonsondergang zien. Hoe mooi kan het leven zijn.

 Ons appartementje had een redelijk terras. Daar zat ik elke avond te lezen.
 Op 50 meter afstand was er een speeltuigje op het strand.
 Maar water blijft aantrekken.
 Zes dagen en zes wensen deed ik. Kwamen ze uit?

Wel: in willekeurige volgorde. We deden twee min of meer uitstapjes. We gingen naar de zandsculpturen in Oostende centrum en we gingen naar Plopsaland op de meest regenachtige dag en hadden er alweer zowat alle attracties voor onszelf. Een tip dus als je wil gaan! Ga op een druilerige dag en kleed je er gewoon op.
Ik maakte ook elke dag een wandeling alhoewel er één dag bij was dat die wandeling niet zo groot was, maar ik ging nooit tot aan de zee zelf.
Ik las zes boeken uit in zes dagen, maar ik was er in twee thuis al begonnen.
Of ik werkelijk drie kilo ben afgevallen weet ik morgen pas, maar ik denk van niet.
Misschien 1 kilo want ik dronk minder alcohol, wandelde veel en at maar één ijsje. Langs de andere kant at ik wel een keer frieten, pitta en pizza. Dus niet de gezondere kost zoals thuis.
Ik dronk wel op die zes dagen maar 1 keer alcohol dus zes dagen is niet gelukt.
Op een avond ging ik mosselen eten en dronk ik toch lekkere witte wijn.
Ik denk dat de goede voornemens toch min of meer gelukt zijn.
We huurden regelmatig zo een karretje. Dat was vooral handig bij de grote wandelingen want ons Lies kan wel goed stappen, maar soms had ze er echt genoeg van.
Ons Fee ging op vakantie plots uit zichzelf recht staan. Toen ik snel wou trekken trok ik haar maar half.
 Bovenstaande boeken sleurde ik mee, maar ik las er dus wel zes van.
Op de laatste dag kocht ik nog drie boeken bij :-). Die zijn alvast voor in Spanje.
Daar gok ik toch tien boeken te lezen.

Door boeken te lezen als Het klein verzet van Tine Hens en Groeten uit Griekenland van Bruno Tersago over de crisis in Griekenland en zelfs door Medea en ik van Feline Minne te lezen en zeker door het boek van Thomas Siffer denk ik tegenwoordig weer veel na over hoe ik mezelf zie NU, maar ook straks en morgen. Hoe wil ik leven?
In het NU leef ik al heel erg, maar stel ik ook dingen uit?
En hoe wil ik mijn leven in de kleine zin veranderen?
Ik kom daar deze week zeker nog op terug bij een kleine bespreking van die boeken.

Alsof het zo moet zijn zag ik vandaag bij thuiskomst in het boekje van mijn stad plots iets over autodelen. Iets wat mij al jaren interesseert hoewel ik zelf erg gewend ben aan die auto waar we mee rijden. Ik heb alleszins wel besloten met mijn auto te blijven rijden tot het niet meer kan. Momenteel heeft hij 172000km en is hij negen jaar oud, maar hij oogt en rijdt nog zeer goed. Verandering is dus niet nodig. En mijn volgende zal misschien kleiner zijn nu de dochter ook haar rijbewijs heeft behaald.

Wat misschien ook opmerkelijk was is dat ik mijn oplader van mijn gsm thuis was vergeten toen we naar zee vertrokken en zo al de tweede dag onbereikbaar was. Ik heb het ding alleen gemist toen ik een pizza wou bestellen :-) of even Tim wou vragen om het bedje van ons Fee bij thuiskomst lager te zetten omdat ze nu echt wel recht stond.
Ik kan het ding voor even wel missen omdat mijn grote dochter mee was en zij wel bereikbaar bleef.
Maar realistisch is het wel te zeggen dat volledig mobielvrij niet meer kan in deze tijd. Net als het internet is het iets onmisbaar. Ik gebruik mijn mobiel uitsluitend voor gebel en smsen. Misschien dat ik daar ooit in verander, maar voorlopig is dat voor mij voldoende.
Ik erger mij mateloos aan het voortdurend aan het staren naar mobieltjes.
Ik heb ook geen Ipad. Alleen mijn oude computer waar ik nu op tokkel.

Het is weer genoeg gekwebbel voor vandaag.

Geniet nog van de schone avond.

Reacties

  1. Lekker zo'n vakantie. Prachtig die zandsculpturen, zo knap gemaakt Mooi uitzicht over het water. Dat gaat snel met Fee. Ze wordt al een grote meid. Fijne zondag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat fijn dat jullie het goed hadden aan zee en zo'n paradijs voor de kinderen,zo dichtbij een appartement,super!(heb je wat gemist op blogland,knipoog!).6boeken,mensmens wat kan jij rap lezen!kleine Fee die rechtop staat,leuk maar misschien wordt het onveilig in huis nu die kleine handjes overal gaan bij kunnen,hihi.groetjes debora

    BeantwoordenVerwijderen
  3. vergeten vragen:waren de zandsculpturen de moeite?voor met een 2en half jarige te doen?lange wachtrij?debora

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.