Dag 9: een oma van 90 en een man die shoppen g(h)aat

Vandaag was de eerste volledige dag weer thuis na heerlijk geslapen te hebben in mijn eigen bed.
Er gaat natuurlijk niets beter boven thuis. Het is wellicht voor velen herkenbaar, maar ik ga graag eens weg, maar ben nog liever gewoon thuis.
En op vakantie wil ik tegenwoordig vooral verwend worden.
Toch ben ik ook alweer aan het inpakken en wassen voor de volgende vakantie.

Deze ochtend deed ik weer gewoon de boodschappen zodat ik 's avonds zelf ons potje kon koken. Dat werd zalm met tomaten en komkommer en mozarella kaas in de oven. Een recept dat ik gisteren uit de Libelle scheurde.
En amai. Het smaakte. Ik kon het niet laten om zelf op te merken dat het deze week dus weer mamakost was. Met andere woorden. Onvoorspelbaar.

Nog deze ochtend kreeg ik de man zo ver dat hij eindelijk met me mee ging naar de klerenwinkel. Hij heeft namelijk maar één short die hem past en dat is wat weinig om mee te nemen op vakantie. Dat is oké als je een huisje huurt en vooral in zwembroek rondloopt daar en alleen een broek aantrekt om even tot aan de winkel te gaan of een uitstapje te doen (of er een wasmachine aanwezig is), maar je kan dus geen twaalf dagen rondlopen in één short als je op hotel gaat.
En dus kreeg ik hem zover (geloof me dat dat heel veel voeten in de aarde heeft gehad!)dat hij meeging naar een goedkope klerenwinkel (want hij draagt amper gewone kledij)en hij op zo ongeveer een kwartier tijd vijf shorten paste die ik dan kocht. Missie geslaagd.
Waarom ik niet zonder hem die shorten kocht? Omdat hij dat ook niet wil. Hij moet dat zien en passen.
Ik deed nadien de laatste kaartjes voor de jongens op de brievenbus. Ook zij zijn al halfweg hun kamp.

's Middags bezocht ik samen met een paar dochters en mijn moeder oma.
Oma is namelijk 90 jaar geworden. Zomaar eventjes 50 jaar ouder dan mij is ze. Ik vind dat echt heel oud. Ze woont nog in haar huisje midden in het centrum van de stad. Al heeft ze wel hulp nodig en laat haar geheugen haar een beetje in de steek. Dan is het ook niet verwonderlijk dat je al eens niet weet welk kleinkind nu voor de deur staat.  De oudste kleinkinderen zijn 19 jaar en de jongste dus 2 jaar. Zelf heeft ze drie dochters waarvan mijn moeder de jongste is. En ze heeft vier kleinkinderen en dus zestien kleinkinderen, maar ik heb dus wel heel erg mijn best gedaan op dit vlak :p.

Nu ben ik moe en hoop ik dat de drie jongsten snel het bed in duiken zodat ik nog even rustig in mijn hoekje kan zitten.

Een fijne warme dag was het vandaag. Een dag die voldaan en genoeg aanvoelt.
Een lekkere afsluiter zou nu een glaasje wijn zijn op het terras, maar dat zit er helaas niet.

Voor morgen hebben we weer iets te vieren, maar daarover morgen meer.

Reacties

 1. ben al benieuwd naar je verslagje morgen,knipoog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een man die shoppen gaat, klinkt als de titel van een hip boek :-) Trouwens: een zoontje, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mannen en shoppen past totaal niet bij elkaar. Mijn man is al et zo, wil zijn eigen broek uitzoeken en passen. Heeft ook nog "ouderwetse"voorkeuren over lente en kleur. 90 is een hoge leeftijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben benieuwd? En gefeliciteerd met het jongetje op komst.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.