Geknip, gekriebel en girls day out

Gisteren knipte ik nog eens zelf de haren van de jongste jongens. Een cursus heb ik er nooit voor gevolgd, maar het moest maar eens gebeuren weer.
Eén van de jongens schreeuwt moord en brand bij het haren knippen behalve wanneer ik het doe dus dat is al een goede reden om het zelf te doen.
En je ziet het natuurlijk wel dat ik HET gedaan heb.
Maar toch ben ik tevreden. Mijn huisgenoten zegden ook dat het nu vele beter was en veel properder. Die kortgewiekte haartjes.
Dat gaf me weer wat meer zin om het de volgende keer weer zelf te doen.
Ik ga nu zelfs een tondeuse kopen want man heeft ook gevraagd om zijn haren ook te doen en bij één der zonen ga ik het ook in de toekomst zelf doen.

Nu we toch over haren bezig zijn. Ik weet niet hoeveel 'last' andere gezinnen ervan hebben. Maar ons kindjes hebben regelmatig last van kriebelbeestjes. Dat diertje haat ik het meeste van allemaal. Dat kan ik U wel zeggen. Maar de kindjes zijn weer eens verlost. Helemaal ! Een werkje van lange adem. Kammen, kammen, kammen, uren, uren, uren, ....
Andere mama's hoor ik maar amper over kriebelbeestjes. Sommige beweren zelfs dat ze er nooit last van hebben. Petje af !!

En verder gingen er drie jongens vandaag Grabbelpassen en 't was weer leuk en ook onze Mats vindt de opvang blijkbaar een nieuwe wereld die open gegaan is.
Met drie meisjes ging ik vandaag op pad. Een nieuwe bril voor de ene (modern: ja: de dochters lijken nu alle drie precies op elkaar en ik heb me niet gemoeid met hun keuze), een diadeem voor de andere (prinsessen dragen dat!) en dan nog wat schoon ondergoed voor de andere en voor mij borstvoedingsshirts voor de zomer. Dan nog wat dingetjes regelen en ook nog wat geletst vandaag.

Deze avond was ik wel wat moe. Wat veel eigenlijk, maar de dochters waren zo lief om spaghetti klaar te maken en ik stond verbaasd dat ze dat al zo goed konden. En ze waren ook superlief.
Alleen de jongste dochter maakte het weer te bont.
Deze week heeft ze al eens na bedtijd de boel beklad met stift. Zichzelf altijd ook hoor, maar ook bedden, muren en vloeren mogen er aan geloven.
Afgelopen avond ontdekte ze mascara in de kamer en ook dat moest getest worden op bedden, bureau van grote dochter en mijn maagdelijke witte kasten op de slaapkamer. Blij werd ik er niet van. Het grootste kwaad is afgewassen, de dochter/prinses incluis wiens kleur niet roos , maar zwart was.

En nu heb ik er echt genoeg van voor vandaag. Het bed in !!

Reacties

 1. Ooh Sandra, zwijg er mij van. We zitten hier ook met luizen. Allemaal behalve de papa. Wellicht van de kleinste oldat die graag knuffelt. Het is om gek te worden. De neetjes blijven maar komen, om nog maar te zwijgen over die luizen zelf....

  Chemische middelkeshelpen niet. Kammen met conditioner wel maar ik krijg er nooit helemaal al die neten uit :-((

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is het meestal ook de man die ontsnapt :-).
   En sommige kinderen hebben er hier amper last van. Anderen hebben dan ook weer altijd prijs: grrr.
   Ik gebruik ook geen chemische dingen meer. De dokter heeft mij dat eens afgeraden omdat op langere termijn niet geweten is hoe schadelijk dit zou zijn voor het kind zelf. Gezond is dat totaal niet.
   Wat ik doe?
   Spuiten met een ontklitter, kammen met een gewone borstel en dan met de beestjeskam. Twee keer volledig doorgaan: alles. De neten zijn het ergste idd.
   Daarom is knippen bij jongere kinderen echt wel een oplossing ook.
   Ook succes bij jullie daar nog.

   Verwijderen
 2. Die kriebelbeestjes, arrhgggh. Vooral veel werk om ze weg te krijgen ja. Het ene kind lijkt er inderdaad veel bevattelijker voor dat het ander. Mijn nichtje was altijd de klos, mijn dochter maar een keer, de rest nog nooit (afkloppen!!!).
  Gel in het haar schijnt wel een beetje te kunnen voorkomen dat ze over springen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gel heb ik helaas niet in huis en ik heb de indruk dat ze liever in dik haar zitten dan in fijn haar. Hier zie ik dat toch. Twee kinderen hebben hier fluthaar en amper last van die beestjes. De dikkere haardossen daarentegen zijn altijd de dupe.

   Verwijderen
 3. Oh baaaah beestjes, mijn oudste dochter had het vroeger om de haverklap, en lange haren dus altijd krijsen met haren kammen. mijn jongste dochter had het reeds 1 x, de jongens nooit, ik denk idd door gel in het haar?
  maar wat een werk heb je ervan bah. Succes tegen met het gevecht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad een heel werk. Ik ben blij dat de mutsen alweer in de kasten kunnen na gewassen te zijn. Want ook dat zijn haarden...

   Verwijderen
 4. Ik gebruik als het school is elke dag essentiele olie van lavendel op hun haartjes. Nog geen enkel kriebelbeestje gehad. Bij kleine M was er eens plaag in de klas en hij bleef gespaard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lavendel werkt inderdaad. Preventief zeker.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.