De vloek van het oude huis: deel twee

Hier kon je lezen wat er gebeurde de dag dat onze afspraak voor de verkoop van het oude huis een uur voor we zouden vertrekken naar de notaris toch niet doorging.
Zelf hadden we er niets mee te maken.

Wij hadden de dag dat de compromis getekend werd de papieren netjes binnen gebracht in onze bank.
En daar bleven onze papieren blijkbaar héél lang liggen.
Al moesten wij wel verschillende keren opdraven voor 'bespreking' of papieren te tekenen.

Zo lang dat de akte uiteindelijk niet kon doorgaan en ze dus pas deze week donderdag zal doorgaan. 4 en een halve maand na ondertekening van de compromis.

Met onze toekomstige kopers maakten we een overeenkomst want die mensen hadden ook hun huis verkocht en wilden er in wat logisch was natuurlijk.
Dus er was wel een sleuteloverdracht en een overdracht van de contracten (uitgezonderd van de zonnepanelen). En zij zouden dan de schadevergoeding laten vallen die ze konden eisen.

Vandaag moesten we nog een keer langs bij de notaris voor iets wat de bank per se wou en wat ons niet gezegd was door de bank maar soit. Zonder die papieren kon er geen sprake zijn van de verkoop ! Kost: 1500 Euro. Omdat we een maand langer kosten moeten betalen kost heel deze klucht ons nog eens 2500 Euro. O.

Op de koop toe kreeg ik goed én slecht nieuws.

Na een jaar gewoond te hebben in onze huidige woning krijgen we 280 Euro terug van de watermaatschappij (met andere woorden: we zijn ook zuinig in dit huis dat op zich al minder verslindend is dan het oude huis), maar doordat er enorm veel water verbruikt is door de huurders in dat oude huis hebben we ook een opleg van 210 Euro daar. Bovendien blijkt er ondertussen ook enorm veel elektriciteit verbruikt geweest te zijn in het oude huis en dit met 36 zonnepanelen op het dak daar. Echt ongelooflijk ! We moeten ook daar op betalen. Man en ik stonden versteld !Bij ons draaide de teller terug. Bij hen is er bijgekomen.
Dat iemand zich profileert als milieubewust zo verspillend kan zijn wanneer ie niet zelf de kosten moet dragen vind ik erg.

Ze mochten er wonen in het kader van Lets en in ruil vroegen wij het onderhoud van het huis en de tuin. Voor energie en verbruik vroegen wij een kleine bedrage, maar dat bleek nu achteraf veel te weinig. Nooit hadden wij gedacht dat deze mensen zoveel zouden verbruiken. We vragen ons echt af hoe ze dit gedaan hebben. In die zes jaar dat wij er woonden hebben wij nooit zoveel verbruikt !
Ik wacht nu nog even op de gasafrekening...

We lachten er vandaag wel even mee bij onze notaris. Dat huis. Wat een vloek ! Ik hoop dat de huidige kopers er meer geluk mee hebben.
Bij de koop leek dat kleine kasteeltje een echte droom, maar het werd al gauw een nachtmerrie.

Na een jaar in ons huidige huis heb ik nog geen minuut hier weg gewild. Integendeel ! Vandaag dacht ik nog. Dit is een lot in de loterij. Eindelijk !
Maar nog even door de zure appel heen bijten dus donderdag.

Het oude huis oogt prachtig: Ik weet het. Maar de buitenkant is niet wat je krijgt laat dat duidelijk zijn. Het was een voortdurende frustratie. Door de grootte van het huis leefden wij langs elkaar heen bijvoorbeeld.
 Het nieuwe huis oogt simpeler en niet zo spectaculair. Ik weet het.
Maar hier voel ik mij goed, gelukkig en ons kinderen zijn hier ook gelukkiger en kunnen hier echt kind zijn. Dit voelt als een echte thuis.
Dus hopelijk kunnen wij donderdag dit hoofdstuk afsluiten en de vloek afzweren (ik ben trouwens helemaal niet bijgelovig: tis maar een grapje tussen de man en ik).

Reacties

 1. Veel succes donderdag,ik ga voor jullie duimen! En wat het energieverbruik betreft, ik snap niet wat sommige mensen allemaal uitsteken, wij zijn hier ook met 9 en wonen in een ouder huis, maar hebben toch 'maar' het verbruik van een gemiddeld gezin. Grts

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wanneer wij daar langs gingen waren de lichten overal aan het branden en stond de verwarming op 26 graden (ik ben dus ook wat bang voor de gas al berekende ik al dat ze evenveel verbruikten, maar dus wel op vijf maanden minder). Elke keer hebben wij gevraagd om aub de lichten uit te doen en de verwarming lager te draaien. Soms opperde we zelfs dat dit niet echt zuinig en milieubewust was. Maar dat hielp niets. Nu kunnen wij daar wel mee lachen, maar er zijn veel 'groenen' die niet zo groen zijn als ze willen laten uitschijnen. Zelf profileer ik me niet als groene, maar we letten er wel op.

   Verwijderen
 2. Wat een gedoe, je zou bijna aan een hennepkwekerij denken al ze zoveel stroom verbruiken. Wel vervelend voor jullie. Sterkte donderdag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zeg je zowat. Een hennepkwekerij ....

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.