Deze ochtend en Power Post

 Fee mocht deze ochtend haar ochtendfles drinken op het bankje langs het Jaagpad van De Schelde in Mariekerke. Lekker in het zonnetje zaten wij zo nog een kwartiertje bij elkaar voor ze naar de opvang zou gaan omdat ik naar de kapper wou  (vanavond proclamatie van de oudste). De opvang is precies 50 meter verder. Hun tuin geeft uit op het Jaagpad. Het is een opvang waar de kindjes heel veel buiten spelen. Zalig.
 Nog deze ochtend waren er kampeerders in de tuin. Een dochter en een buurmeisje besloten om de nacht buiten door te brengen.
In het kapsalon ging het over auto's en fietsen en voetgangers. Wanneer ik een stokpaardje heb kan ik er niet over zwijgen.

En dan zat er Power Post in de bus. Dat is post van Ecopower. Nieuws dat ik altijd zeer aandachtig lees. Ecopower is onze leverancier van elektriciteit al leveren we die eigenlijk zelf want op ons dak liggen voldoende zonnepanelen.

Ecopower is een Belgisch bedrijf en levert 100% groene stroom.
Dat is de reden dat wij daar jaren geleden al voor kozen via een tip van iemand van Lets.
Ze wekken zelf hun elektriciteit op en weten dus precies waar hij vandaan komt.
Toen we voor hen kozen hebben we met plezier een aandeel van 250 Euro betaald.

Ecopower maakt de mensen doet ook aan bewustwording en spoort hun klanten bijvoorbeeld aan indien mogelijk zonnepanelen te leggen (dit heb ik uit het boek van Tine Hens: het klein verzet dat ik ondertussen bijna uit heb). Het was fijn te lezen dat we op dat vlak goed bezig zijn ;-).
Wie bij Ecopower is kan ook tegen verlaagde prijzen pellets aankopen.
Wij denken er serieus over om een pelletkachel te installeren. Zo zouden we minder aardgas verbruiken (daar zijn we Lampiris).
Op 22 en 23 augustus houdt Ecopower opendeur in Rotselaar waar de wieg stond van Ecopower. Namelijk aan de watermolen die hun grootste waterkrachtcentrale herbergt (uit Power Post).

In het boek van Tine Hens las ik nog iets heel herkenbaars. Mensen klagen vaak dat de auto te duur is , maar wanneer je dan zegt dat ze hem ook kunnen wegdoen en aan auto delen doen is dat een stap te ver. De auto is toch ook heel veel gemak. Mensen hebben er graag veel geld voor over. Wij eigenlijk niet, maar ik heb DE ideale oplossing voor ons gezin zelf nog niet gevonden. Voor mij is de auto ook nog echt onmisbaar.
Ook spullen delen bijvoorbeeld via Lets is voor veel mensen toch nog een stap te ver.
Nochtans zijn onze buren niet bij Lets en hebben wij bij onze naaste buren al vaak gerief gaan lenen. Een schop, een haagschaar, bakpapier, eieren, ... Wij doen dat tegenwoordig gewoon zonder schaamte :-). Het is ook een soort van delen.

Ik merk toch ook ergens veel verandering. In onze nieuwe gemeente merk ik ook dat er meer fietsers zijn. Hier fietsen ook veel meer volwassenen. Ik weet niet of dat zo streekgebonden is, maar ik denk ergens toch wel.

Zo. En dan ga ik nu mijn jongens weer naar de lagere school brengen voor de middag.

Tot gauw.

Reacties

  1. Leuke blogje ik zag u via andere blogster...bedankt voor het delen..liefs ☀️

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.