Over de bankmaffia en hoe boeken je leven veranderen

Op Lezen is als voedsel kun je lezen welke boeken ik uit las in mei en waarom een bepaald boek mijn leven veranderde in zekere zin.

Waarom mijn leesvoer daardoor ook nu bestaat uit weer andere boeken dan de normale romans, SF boeken, thrillers, enzovoorts.
Hoe ik beter weet welke richting ik mijn leven weer wil uitsturen.

Verder.

Ons huis raakte donderdag dan toch EINDELIJK verkocht en alles werd getekend. Oef !
Ondertussen weten we wie in de fout ging en hebben we stappen ondernomen om een compensatie te verkrijgen, maar wij zijn de kleine garnaal.

Straks vertrekken we tot morgen naar onze caravan in Zeeland waar we even tot rust willen komen.

Volgende week volgen onze stappen.

1)Waarom wij al zeven maanden bij onze bank vragen om een herfinanciering en dit nog steeds niet in orde is en wij dus zo erg aan het lijntje gehouden worden dat dit niet meer kan. Dat zegt onze bank nu zelf ook, maar ondertussen blijft het duren. Er is nochtans geen enkel probleem. Alleen gebeurt het gewoon NIET. We weten wel dat onze winst groot is. Misschien daardoor?

2)Waarom het bijna vijf maanden duurde eer de akte in orde kwam terwijl men er van op dag één van op de hoogte was en het is dus duidelijk op een stapel geraakt is en wij onderaan geraakte en deze vertraging ons ook nog eens geld kostte. En de bank nog steeds durft beweren dat het niet aan hen lag terwijl de notaris ons op papier kon aantonen dat het wel zo was. Dat de bank zelf vroeg om de akte pas te laten doorgaan in september bijvoorbeeld (negen maanden na de compromis). Uiteraard zouden wij tot dan al bijna twee jaar een overbrugging betaald hebben.

3) Waarom wij niet vergoed werden voor het lek in onze keuken. Onze brandverzekering is alweer bij diezelfde bank. Dat lek er was een half jaar na onze koop van dat huis. De kosten van dit lek zijn rond de 2000 Euro, maar de verzekering heeft beslist om niet uit te betalen. Dat terwijl wij zowat de duurste brandverzekering bij de bank moesten nemen voor dat huis! Zij menen dat omdat er op het dak iets verkeerd is aangebracht door de dakwerker er een lek is ontstaan. Hoe kunnen wij zoiets zien. Bij de koop van het huis zijn we echt het dak niet op geweest :-). En omdat het dus een fout is van de dakwerker krijgen we niets uitbetaald.
Zo blijft de bank gelijk halen.

Praktijken dus die niet aanvaardbaar zijn.

Maar goed. Ik vertrek voor twee daagjes Zeelandse lucht.

Fijn weekend !

Reacties

 1. Ik onthoud vooral dat het huis verkocht is! Driedubbele oef!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, oei, ja banken denken altijd gelijk te te hebben. Vorig jaar hield man de poot stijf en stuurde de papieren naar de hoogste baas en kreeg gelijk. Scheelde veel geld. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Euh...van bank veranderen? Uiteraard schuiven die alles op de lange baan. hoe langer jullie met een overbrugging zitten, en hoe langer de centen 'vaststaan', hoe meer intrest voor hun! Onze herfinanciering (vanwege de lage rente) was op een paar weken gefikst. En wel bij argenta, want kbc en Crelan, waar we ook klant zijn, durven ook met je voeten te rammelen als het om grotere bedragen gaat. Kbc is dan weer goed voor beleggingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou kijken om van bank te veranderen als ik jullie was! Ga eens te rade voor een herfinanciering bij een andere bank. Ze kunnen soms een betere rentevoet geven en met alle kosten inbegrepen, zul je nog veel profijt doen. Neem alle verzekeringen mee en weg van die nutteloze bank + bankier. Want ik denk dat de service die een bankier levert ook zeer belangrijk is. Wij hebben echt een hele goede, maar dat zal te ver zijn voor jullie, Crelan in Kruiseke. Altijd meteen antwoord op e-mails, meteen opvolging en een betere rentevoet gekregen, op dezelfde maand was alles in orde.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.