De gsm is dood, leve de gsm

Ondertussen heb ik sinds vrijdag opnieuw een gsm.
Lang heb ik het dus niet volgehouden (zes dagen), maar mijn huisgenoten en ook andere mensen vonden het maar niets dat ik totaal niet meer bereikbaar was. Dat gaf hen echt een 'lastig' gevoel ook al had ik zelf nergens last van. Integendeel. Ik heb me nog nooit zo op mijn gemak gevoeld.

Maar de man is een hele dag op de baan en soms moet ie bellen om iets te melden of moet ik een opzoeking doen in verband met een klant en als hij me niet kan bellen moet hij de dochters bellen en die hadden daar ook al geen zin in. En overdag zitten zij op school natuurlijk.
Hij vond het zelf ook maar niets dat hij me een hele dag niet hoorde. Lief. Dat wel. Maar de man moest zelfs één persoon melden dat zijn vrouw helaas niet bereikbaar was vandaag...
De kinderen vonden het heel ouderwets.

En dan had je nog andere zaken. Het immokantoor en de bank moesten plots gaan mailen. Ik kon de vriendinnen niet zomaar bereiken of de babysits of de huishulp. Dan moest ik ook al de hulptroepen inschakelen.
Dus toen ik op elektrojacht ging kocht ik ook maar meteen een gsm. Een gewone!

Ik heb me wel voorgenomen dat ik slechts een beperkt aantal mensen in die gsm wil. Ik heb nu de vrijheid om te kiezen en ik heb de kinderen gevraagd mijn nummer aan niemand door te spelen. En ik heb geen abonnement meer, maar een kaart omdat ik zo weinig bel en sms dat dit wellicht goedkoper is.

Misschien moet ik het toch maar aanvaarden dat een gsm niet meer weg te denken is , net als een wasmachine bv. Of een auto. Kun je dat nog missen??? Ik niet eerlijk gezegd. De auto misschien moest ik geen kinderen hebben.

Reacties

 1. Lijkt me dan toch wel handig in jullie situatie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Johanna. Sommige dingen zou ik wel graag willen dat het zo was. Zoals zonder gsm doen, maar de tijd van nu .... Het is ondenkbaar geworden.

   Verwijderen
 2. Ik kan niet meer zonder gsm. Gewoon de contacten met mensen (sms of whatsapp) in de omgeving, afspraken etc. Daarbij staat mijn agenda ook in mn gsm...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij is het alleen om te bellen en te smsen. En alleen omdat het op geen andere manier kan. Ik heb een agenda en ook nog computer. Dat moet volstaan.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.