Ons knappe WC en kapazamoeheid

De spiegel en het WC rolhoudertje hangen nu eindelijk ook op in de WC. De witte mandjes herbergen het maandverband en dergelijke.
Zo is er bijna een einde gekomen aan de opsmuk van de WC in de inkomhal.
Nog eigen foto's in de fotohanger, nog een nieuwe WC borstel en een hendel voor de WC knop en dan is het echt definitief klaar.
 
De Cd's en Dvd's zijn ook gesorteerd.
Ik blijf in herhaling vallen, maar het bevrijd mij enorm.
De cd's, boeken, dvd's probeer ik ook niet meer te verkopen. Alleen via Lets probeer ik af en toe nog wat te ruilen.
Maar ik ben niet alleen spullenmoe, maar ook kapazamoe.
Ik word niet blij van het proberen verkopen op kapaza.
Mensen willen het liefst gratis of voor bijna niets. Ook heel waardevolle dingen. Iets dat ons bijvoorbeeld 5000 Euro gekost heeft vijf jaar geleden krijgen we nu nog niet verkocht voor 500 euro. Man zegt dat hij er dan nog liever stookhout van maakt :-).
 Een nog zeer goede wandelwagen van over de 1000 Euro gaat nog niet eens weg voor 150 Euro. Men blijft steeds maar afdingen.
Het dure koffiemachine dat een deel van mijn aanrecht inpalmde heb ik zelfs gratis weggegeven. Het ding had bijna 500 Euro nieuwe gekost en ik vroeg er nog 40 voor, maar toen de koper lichtjes opperde dat het wel al 2 jaar oud was zei ik dat hij het aub gratis moest meenemen.
Man was achteraf wel lichtjes geërgerd, maar toen ik mijn argumenten op tafel gooide vond ie dat ik gelijk had.
 
Ik heb een hekel aan al dat afdingen of de commentaar die sommigen geven. Bijvoorbeeld dat ze het elders goedkoper gezien hebben.
KOOP het dan daar denk ik dan.
Toen kwam plots Marie Kondo in mijn hoofd?
Geeft het jou een blij gevoel?
Nee!!
Ik ga dus stoppen met de kapazaverkoop.
Ik breng alles gewoon naar de kringloop en het containerpark.
Ik ga ook al bewuster om met toekomstige spullen merk ik.
Het licht heb ik echt wel gezien !

Zo opperde de man gisteren dat zo een elektrisch snijmes wel handig zou zijn om vlees (bijvoorbeeld gebraad)te snijden, maar ik kon niet snel genoeg NEEEE! zeggen. Ik zei zelfs: 'Aub. Koop dat niet!'
Ook zijn de drie kasten in mijn living zo leeg dat ik mijn buffetkast ga weg doen. Er komt niet meteen iets voor in de plaats.

Wat ik wel méér in huis ga halen zijn planten !

Nog een tip weten van Kondo?

-Doe je kleine centjes niet apart in een geldbeugeltje of spaarpot of fles , maar stop het onmiddellijk in je enige geldbeugel en geef het geld zo snel als kan ook uit (bijvoorbeeld voor een brood). Slingert er ergens een centje? Meteen wegsteken ! Het is geld en dient om uit te betalen, niet om te verzamelen.

-Geef alles een vaste plaats! Stylo's bij elkaar, speldjes bij elkaar, dekentjes bij elkaar, sleutels op dezelfde plaats, enzovoorts.
Ik deed dat eerlijk gezegd niet zo, maar ik ben daar nu mee begonnen en dat is veel gemakkelijker.
Zelfs onze propere handdoeken liggen nu op één plaats !

Gisteren gingen man en ik nog eens naar een feest, maar amai : we kunnen daar toch niet meer goed tegen hoor. Flauw hé, maar wij voelden ons deze ochtend zo suf en moe. Want we waren dan wel rond 3 uur thuis, maar om 7 uur was de eerste natuurlijk wel weer wakker.
Dus wij maar zuchten tegen elkaar: 'Pfff. We gaan dat toch niet meteen weer doen hé?'
Wij zijn zoveel liever gewoon thuis :-) en maar goed ook.

Fijne zondag nog. Ik had de zon een beetje verwacht (ons jongens zijn naar de dierentuin), maar ach. Wat denk je dat ik ga doen? JUIST !

Reacties

 1. Ik begrijp je helemaal Sandra.....vorig jaar deden we ook mee aan de garageverkoop en hadden wij ook slechte ervaringen met al dat afdingen ....We probeerden het dit jaar opnieuw maar namen de ervaring van vorig jaar mee....we besloten ons niet te druk te maken....en kijk....het leek beter mee te vallen dan vorig jaar....maar dat afdingen blijft vreselijk....
  Wij hebben gisteren gedacht....als het op een beleefde vriendelijke manier gevraagd werd wilden we wel wat inschikkelijker zijn. Bij de kringloop krijg je ook niks....maar wat we vooral proberen is niet teveel nieuwe spullen meer bij te kopen....
  Fijn dat het opruimen zo goed gaat! Nog veel suc6 !
  liefs en een fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Greet.
   Ik probeer me er ook niet aan te ergeren, maar soms zijn kopers echt brutaal.
   Mijn doel is ook nu tien keer nadenken voor ik iets koop.
   Pas op: er zijn ook goede kopers hoor, maar de meeste mensen dingen af ook al is de prijs al heel correct.
   Liefs

   Sandra

   Verwijderen
 2. Zo herkenbaar ,dat afdingen. We deden eens mee met een rommelmarkt in de buurt.
  Ik verkocht ook voor de vriendin van de zoon en teveel aan speelgoed (ben onthaalmoeder) ,wat zelfgemaakte dingen ook. Bijna niemand die de gevraagde prijs wilde betalen. Op den duur gaf de vriendin v/d zoon kleren weg voor 20cent.
  Mijn zelfgemaakte spullen: het was "maar" zelfgemaakt dus mocht het zeker niet teveel kosten. Ik geef het dan ook liever weg aan de kringloopwinkel. Of aan de onthaalkindjes.Dit jaar ga ik haar op mijn tanden hebben en vragen wat ik echt wil en willen ze niet ,dat ze dan verder gaan. Proberen om me er niet druk in te maken.
  Begrijp je man ,de mijne zou dat ook zeggen.
  Groeten, Martine ik verlies altijd jouw kapazanaam...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geef zelf ook al ontzettend veel gewoon weg :-).
   En gewoon proberen om de spullen te hebben die je echt nodig hebt en die waar je blij van wordt.
   Al de rest ervaar ik als ballast.

   Groetjes

   Verwijderen
 3. Wij dingen altijd wel af maar het moet wel redelijk blijven anders zou ik het ook niet durven. Hier staan ze soms te vechten op de rommelmarkt of ze nemen mee zonder te betalen terwijl het vaak al zo goedkoop is. Kan me ook voorstellen dat het dan niet meer leuk is.
  Als ik eens iets verkoop op marktplaats en het is na een week niet weg breng ik het ook naar de kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zomaar meenemen. Vreselijk ook. Ik heb het ook een keer meegemaakt. Die mensen kwamen een bed ophalen en in passant hadden ze een decoratiestuk meegenomen. Ik heb ze achteraf nog een sms gestuurd en ze stuurden gewoon terug: 'Sorry.'

   Verwijderen
 4. Ook ik breng veel zo, hop, naar de kringloop. Ben ook geen verkoper. Mijn mooie spullen schenk ik aan bekenden, die op hun beurt mij weer hun mooie spullen geven. Zo doe ik het liever.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo zou ik het ook willen, maar zelf krijgen we bijna nooit iets :-) .

   Verwijderen
 5. Maar allé, Sandra, waar lagen jullie sleutels dan wel? :-) Ik kan mij echt niet inbeelden dat onze sleutels (en veel van die andere dingen) geen vaste plaats zouden hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze sleutels lagen op het koffiemachine (dat nu weg is), op het aanrecht in de keuken, op de sidetable in de gang, op de bureau, in mijn jaszak of in mijn handtas, in de wandelwagen (zijzakje), enzovoorts. Veel gezoek heb ik gehad, maar nu gaan ze in een bakje op de bureau waar buiten de sleutels enkel nog een rekenmachine inzit :-). Geen gezoek meer.
   Stylo's vond je hier ook overal in huis, speldjes idem, haarborstels ook, ... Alles heeft nu een vaste plaats!

   Verwijderen
 6. ik geef het ook graag weg aan de kringloop, dan beeld ik me in ieder geval in dat het vast heel goed terecht komt bij een gezin dat het echt nodig heeft :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach, het hóórt nu eenmaal bij het verkopen op kapaza of marktplaats.
  Het spel van handje-klap. Goed recht van de koper én tijdrovend voor de verkoper.
  Een nest met pups verkoop ik via marktplaats en dan valt het afdingen wel mee, maar spullen, geef ik weg. Wel zo makkelijk. Heb ik zelf iets nodig, dan kijk ik altijd eerst even op marktplaats:)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.