Gezinsweekend: samen zijn en opkuisen

 Gisteren maakten we een boottocht op de Dender van Aalst naar Dendermonde en terug en vierden mijn vriendin haar verjaardag. 't Was leuk. De jongste kinderen waren mee, maar ik was er toch niet zo gerust in hoor met onze klimmers. En die boottrappen ! Maar er is maar één van de trap gesukkeld.
 Vandaag ben ik er alweer ingevlogen. Met dit resultaat tot hier toe. Ik vind het eigenlijk nog teveel dus wanneer ik volledig klaar ben met de boeken (ik heb nog één doos te gaan boven)ga ik toch nog een keer de kast door.
 Ook de String kast oogt al leger.
 En ik heb weer drie kratten vol boeken.
 Ook deze boeken mogen weg. Ik heb echt een verslaving en ik lees veel, maar het is er over. Dat besef ik nu. Zonder boeken in mijn huis zou ik niet kunnen, maar ik heb besloten dat er niet in elke ruimte en op elk meubelstuk boeken moeten. Ik heb die ingebouwde boekenkast en de Stringkast en boven heb ik nog een boekenkast en natuurlijk mogen er op de kinderen hun kamers ook wel wat boeken en de strips in de kelder. Maar ik denk dat ik toch maar een derde van mijn boeken ga overhouden. En ik heb besloten toch minder boeken te kopen. Al staat er al weer één op mijn verlanglijstje (Het klein verzet van Tine Hens).
Af en toe kom ik nog iets geweldigs tegen tijdens de opruim. Zoals dit schone vergietbordje.
Maar de kringloopwinkel zag me weer langs komen vandaag. Tegen een vrouw die er ook spullen kwam brengen zei ik: 'Dat lucht op hé.'
Ik voel me al lichter...
Het boek van Marie Kondo heb ik nu uit en ik volg haar advies. Opruimen per categorie dus ik ben nog steeds aan de boeken bezig. Hierna volgen de paperassen. Alweer een groot werk. Omdat ik het boek al uit heb doe ik sommige dingen wel al. Zoals mijn aanrecht leeg proberen leeghouden en onder de gootsteen stockeren.
En mijn handtas leegmaken 's avonds :-).
Toch zou een handleiding voor gezinnen met kinderen handig zijn. Want wat ik met het speelgoed aan moet staat niet in het boek. En ook over de garage (fietsen en dergelijke)wordt niets gezegd.
Wat ik ook doe is de dingen gebruiken die ik al in huis heb.
 Feetje in de zon afgelopen weekend. Wat was het heerlijk.Een onduidelijke foto van ons kinders op de trampoline. Ik moest hem hier neerzetten.

 En in de wilde tuin werken. We gaan de tuin nog aanleggen, maar voorlopig is het een zandbak voor de kinderen. Eerst een groene zandbak, maar nu is al het groen weg :-).
Het is ondertussen na negenen. Men is nog iets gratis komen ophalen (een kast). En ik ga nog even in mijn zetel neerploffen.

Tot morgen !!

Reacties

 1. "Hallo, ik ben Sandra en ik heb een verslaving...", hihi, zoveel boeken! :D Maar echt hoedje af, je bent super goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is net als elke verslaving een beetje beschamend eigenlijk, maar ik doe er tenminste iets aan. Nu de drang om geen boeken meer te kopen kunnen drukken en telkens mezelf afvragen: 'Wil je dat boek écht écht lezen?'
   Ondertussen ben ik trouwens klaar met het sorteren van de boeken en begonnen met de papierwinkel. Eigenlijk minder leuk, maar wel makkelijker. Het kan gewoon bij 't oud papier wat niet meer nodig is.

   Verwijderen
 2. Hier bij ons in de bieb kan je een aankoopsuggestie doen voor boeken die je graag zou lezen.....Ik heb zo de suggestie gedaan voor het boek van Marie Kondo....ik had het graag nog eens gelezen (want had niet veel tijd) maar na mij had er al iemand het boek gereserveerd! Misschien doen ze dat bij jullie in de bieb ook? het boek neemt thuis geen plaats in en als ik wil kan ik het terug halen om te lezen....
  Je bent wel goed bezig hoor!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook marie kondo gereserveerd, sta op de wachtlijst. Jij bent alvast goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super goed bezig, zeg!! Je kunt ook boeken halen in de bibliotheek, dat doe ik nu ook! Want gekochte boeken lees je 1 keer en dan staat het daar maar in de kast. En bij ons in de bib hebben ze ook de heel recente boeken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.