Ik moet nog zoveel leren, maar ik ben goed bezig ;-)

 Het is de week dat Thijs zijn verjaardag alvast vierde op school. In juli word hij zeven. De week van de vele oudercontacten, proclamaties van twee kinderen en diploma uitreikingen. De week van schoolreizen, nieuwe kids ID's aanvragen en een begin maken van tuinieren. De week dat alle fietsen bij de fietsenmaker langs gingen (of toch bijna allemaal). En ik een deal kon sluiten met de fietsenmaker omdat een voorzitje voor mij echt niet werkt en we dus voor een andere oplossing gaan.

Het is een belangrijke week waarin ik al vaak opgewonden en tot tranen toe ben geweest (maar niet van verdriet).
Waarin ik eindelijk iets meer contact legde met de ouders op het schoolplein omdat ik dacht dat het er anders nooit van zou komen. De week van het actie ondernemen.

En tijdens deze week kwam er ook nog een heel lief cadeautje toe van Debora, een lezer van mijn blog. Kaartjes, een armband en een prachtige ring. Dankjewel hoor. Ik ben er ontzettend blij mee. Er zijn ook nog twee lezers die van mij iets te goed hebben. Ik ben dit niet vergeten hoor. Alleen zijn het hier momenteel erg volle dagen. Dit is altijd zo op het einde van het schooljaar.


 Op de vensterbank binnen pronken al wat kruiden. En tegen de mieren kocht ik rozemarijn die in potjes bij de mierennesten staan. Ik had gehoord dat dit zou helpen, maar voorlopig nog niet.
Gisteren kocht ik in de Aldi een mini serre voor vier euro. Wanneer het niet bevalt is het geen ramp dan dacht ik: dat tuinieren dat ik ook al 20 jaar wil doen, maar er nooit van gekomen was.

Het is eigenlijk door het boek van Tine Hens en door het boek van Thomas Siffer (die ook lekkere olijfolie verkoopt via deze weg) dat ik dacht: 'Doe het gewoon! Je wilt dit al zo lang doen. Stel dat niet meer uit.' Zo zie je maar dat boeken wel degelijk een verschil kunnen maken in iemands leven.

Ook de Kon Mari methode volg ik nog steeds. Maakt dit mij blij? is een vraag die ik me dagelijks stel. Heel makkelijk zo :-). Ik ben er nog lang niet klaar mee hier in huis. Beetje bij beetje...

Ook de boeken van Steven Vroman en Alain Grootaers hebben veel invloed op mij gehad in het verleden.
Ik wil mij omringen door deze boeken.

Maar het ging dus eigenlijk over tuinieren gaan. Ik heb een tuin gehad van 1000 m² en er stond alleen maar gras en onkruid in. Ik had daar toen echt geen tijd voor met vijf kleine kinderen en een fulltime job. Na de verhuis gingen we naar een tuin van pakweg 300 m² en daar was het nog erger. Want kinderen bleven er tot mijn grote vreugde wel bijkomen, maar de tuin kwam op het achterste plan. En nu is het nog kleiner. Een stadstuintje eigenlijk. Een zakdoekje. En er staat al een enorme trampoline in. En er is ook een voortuin. Maar nu is het moment. Ik zal het doen. Het moet ! Geen uitstel meer. JUST DO IT!
Aangezien ik een complete beginneling was liep ik het tuincentrum wat onwennig rond. Eén der verkopers had dat meteen door en ik mompelde dat ik een mini tuin wilde voor de kindjes om ons wat te amuseren. Hm. Ik kon moeilijk gaan zeggen dat ik een complete beginneling was die de ambitie had vanaf morgen eigen groenten en fruit te kweken (hahaha: wat een grap!)Ik begon dan maar met gereedschap dat ik dacht nodig te hebben :-). En toen kocht ik nog een kweekbak en zaad en plantjes en grond. En deze middag ging ik daarmee aan de slag. Wat sla planten en brocolli en 't één en 't ander gezaaid in potjes in de kweekbak. Het zonneke scheen en woelen in de aarde en die plantjes vasthouden en daar in stoppen. Het was als een verliefdheid. Ik voelde een heuse kriebel (dat kan ik soms ook hebben bij het opruimen :p). Het voelde als thuiskomen en toen kwam De man eens piepen en hoewel hij het op voorhand niet zo een goed idee vond omdat hij liever een siertuin ziet zei hij lief: 'Als jij dat graag doet is dat voor mij ook goed zo!' En zo kreeg ik de fiat om met de tuinen toch te doen wat ik wil. Kippen inclusief na de zomerreis.
 Dit insektenhotel staat er pas en het moet eigenlijk op een andere plaats staan, maar de beestjes hebben het al gevonden. Ik ga er nog een paar bijkopen eigenlijk. In de Colruyt kosten ze trouwens de helft van in het tuincentrum. Ik denk 8 euro.
 Onze voortuin ziet er nu zo uit. Onze gevel wil ik met klimplanten bedekken door Groene gevels. Bruno ken ik nog van bij Lets in de vorige gemeente en hij gaat eens komen kijken.  En er komt een voortuin. Dus er komt ook een hek in hout vooraan waarschijnlijk. Omdat dit stuk op het Noorden ligt is het niet zo gunstig voor planten of groenten, maar ik ga het toch proberen. Een parking wordt dus tuin. Langs de rechterkant hebben we nog genoeg plaats voor een auto of twee. Ik wil gewoon niet meer uitkijken op mijn auto.
Door met dit alles bezig te zijn voel ik mij gelukkig, tevreden en vooral heel erg blij. Alsof ik eindelijk nog steeds aan het thuiskomen ben in mijn eigen leven. Dat is begonnen na de geboorte van Fee en blijft maar duren.
Het gaf mij ook het inzicht dat Fee de jongste zal blijven.
In september word ik 40, maar mijn nieuwe weg is al een tijdje geleden ingeslagen.
De kinderen horen daarbij, maar zwanger worden en zijn niet meer.
Zo! Je ziet. Mijn leven loopt de weg die ik wil zo ongeveer.
Of er nog meer is dat ik wil.
Gewoon...wat meer wandelen en intenser, meer letsen, gewoon leven (zo natuurlijk als mogelijk).

Tot gauw.

Reacties

 1. hoera voor Thijs!!!
  sandra,je doet me blozen,het was een eerlijke ruil,knipoog!
  aha,de groene vingers komen eraan!!!geniet ervan!groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je loopt over van enthousiasme. Er bestaan wel degelijk hele mooie planten voor je voortuin hoor, onze voortuin ligt ook aan de noordkant en je zou eens moeten zien hoe dat allemaal gegroeid is en vorm gekregen heeft, maar het is nog niet volgroeid. Dat heeft tijd nodig. Het is gewoon superplezant : tuinieren. En weet je wat een meevaller is? De kinderen leren al doende enorm veel bij! Onze jongste tegenover de oudsten (die van een huis met tuin-in-zakdoekformaat komen) : een wereld van verschil!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke zomerkriebels vloeien er door je lichaam. Geniet er van.
  Wij hebben de gevelplanten vorig jaar weg gedaan. Er kroop teveel snoeiwerk in. Het was wel prachtig om te zien en de vogels waren er gek op. Veel plezier met het inrichten van de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, dikke proficiat voor Thijs! En veel succes met je tuin hé ! Grts.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoera voor de jarige! Op die leeftijd nog de mooiste tijd van het jaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.