Leve het WAS salon

 Wanneer men mij de vraag stelt wat het ergste is aan een groot gezin is dat bij mij telkens weer: DE WAS !
In ons vorig huis hadden wij twee wasmachines en twee droogkasten, maar dat is in het nieuwe kleinere huis niet meer mogelijk dus er rees al gauw een probleem.
De was stapelde zich op. Want hoe ik ook verschillende wassen per dag draaide het bleef maar komen als een lekkende kraan.
Zo kwam het dat ik gisterenavond tegen de man zuchtte dat er ondanks de grote verandering in ons huis qua opruimen (Leve Marie Kondo) er met de was toch nog altijd een groot probleem was.
En daar kwam de man uit het niets met DE oplossing (dat ik daar zelf niet opgekomen was). We rijden morgen met alle (Ikea)zakken die we kunnen vinden met zoveel mogelijk was naar het wassalon en vullen alle vrije machines en dat deden we. Van 10 uur 's ochtends tot kwart voor drie 's middags deden de man en ik niets anders dan wassen, drogen en opvouwen. Van Teamwork gesproken.
En we werkten (bijna)al onze was weg.
We genoten daar zo erg van dat we besloten dit vaker te doen want in het wassalon ontmoetten we ook een drietal zeer leuke mensen. En we aten daar ons bokes. Het is eens wat anders :-).

Thuis zag het er na afloop zo even uit, maar alles was al per kind gesorteerd.
We rekenden even en oké: een wassalon is ietwat duurder, maar we kunnen wel zes machines doen in één keer en drogen in kortere tijd en de machines kunnen tot 14 kilo slikken dus in feite is dit niet echt een meerkost. Wat krijg je in de plaats? Meer tijd, minder verbruik thuis en een meer opgeruimd huis uiteindelijk en ook quality time met de man ('t was echt leuk!).


 Terug thuis scheen de zon en deed ik opnieuw de was. Namelijk de was die buiten kon drogen. Héérlijk.
Zo heerlijk als onze 13 maanden jonge FEE die altijd lacht.
Zondag (als de man thuis is)is bij ons heel vaak een productief dagje. We ruimden ook een groot deel van de kelder op, knipten samen de haren van één der zonen en werkte de gigantische afwas weg.
Saai! Helemaal niet! Er werd veel gelachen en gebabbeld.

Verder reageer ik vaak op blogs en vandaag was ik toch wat teleurgesteld dat mijn reactie niet geplaatst werd. Het ging over flesvoeding en ik gaf gewoon mijn mening zonder de intentie iemand hoe dan ook te kwetsen of te veroordelen. Helaas wou zij dit niet plaatsen wegens toch te veroordelend. Ach. Het zij zo. Alleen vind ik het dan wel jammer dat er geen ruimte is voor een ietwat 'andere' kijk op alles. Maar blogs zijn 'eigen'. Zo is het nu één maal. Zelf schreef ik er Hier  al eens iets gelijkaardigs over. Ik geef nu zelf flesvoeding aan Fee dus hoe kan ik dat nu 'slecht' vinden?

Oja. Ik heb me ingeschreven op een PLUK boerderij. We staan in de wachtrij voor 2016.
Zolang ga ik niet wachten.
Deze heel bijzondere groene geweldige madam schreef er al eerder over in mijn maandelijkse tijdschrift.
Nu zij mij via een boekske kon uitleggen wanneer ik wat en hoe en waar moet zaaien heb ik geen excuus meer nodig. Mijn eerste plantje staat op de vensterbank.
En volgende week begint het zaaien en planten. Zonder het enthousiasme van de man die alleen maar een siertuin wil en verder geen 'gedoe' en zeker geen slakken of luizen ofzo.
Nuja. Ik zie in mij geen tuinierster. Met de slogan : JUST DO IT! in gedachten en PLANT! ga ik het gewoon doen en ik zal wel zien waar het eindigt.
Ik kan later niet zeggen dat ik dat niet geprobeerd heb: tuinieren.
Terwijl mijn eigen vader nog steeds tuiniert a la volonté. Wat een gemis dat hij het mij nooit geleerd heeft.

Oké. Genoeg gekwekt voor vandaag.

Tot morgen misschien en anders tot later !

Reacties

 1. Ja zou zo'm grote wasmachine niks voor jullie zijn thuis???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn die dan te koop in gewone zaken? Nog nooit gezien anders had ik het zeker gezien. Het onze is nu één van 8 kilo, maar die kan de stroom was niet aan...
   Het WAS salon daarentegen.

   Verwijderen
  2. Nou niet in gewone zaken en niet voor gewone particulieren, maar je man heeft een eigen zaak toch?
   In nederland heb ik wel eens mensen ontmoet die er thuis ook een hadden, zij hadden veel pleegkinderen .

   Verwijderen
  3. De huidige machine is nog maar één jaar oud en die ga ik nu verslijten, maar het is zeker en vast een goed idee voor de volgende ! Voorlopig zie ik het wel zitten om één keer in de week een uur of twee in het wassalon te vertoeven met een goed boek :-). Lakens bijvoorbeeld zijn zo snel weer proper en droog.

   Verwijderen
 2. Hoi, ik heb een Samsung eco bubbel van 12 kg, via Krefel gekocht, en nu geraak ik makkelijk door mijn was, zou dat geen oplossing zijn voor jullie? Zelfs een tweepersoonsdekbed geraakt erin. En het wassalon, heel hrkenbaar, toen k alleen was met 5 kids, zonder auto en kapotte wasmachine heb k dat ook tijdje gedaan, maar ik droogde men was thuis om wat geld te besparen maar de eerste keer ging ik te voet met lading die ik kon dragen, maar er niet aan gedacht dat natte was een stuk zwaarder woog voor de terugweg. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. Natte was is een stuk zwaarder. Ik ondervond dat op de camping wanneer ik daar ging wassen en de droger stuk was.
   12 kilo ? Ik vroeg bij de laatste koop bij Krefel ook om het grootste machine, maar dat bleek die van 8 kilo te zijn. Dan hebben ze me beet gehad.

   Verwijderen
  2. Hoi, wij hebben die machine ni 1,5 jaar, en t was el di, sorry voor de vergissing. Grts

   Verwijderen
  3. Hoi, ik ben even op de website van el di geweest om na te kijken, ze hebben die nog steeds en hij staat daar zelfs nu in korting. Ik ben heel tevreden over mijn machine

   Verwijderen
 3. wat een berg was,hee maar leuk dat je dit samen met je ventje kon doen en lief van hem.kleine Feetje is zo'n lievertje!
  wij hebben tuin en daarachter moestuin,leuk,ontspannend maar veel werk,vooral omdat dat onkruid zo snel groeit...om niet altijd zo ver te moeten lopen,heb ik saladeplantjes(er staan er ook veel in de moestuin)dicht bij de keuken in 1grote bloempot geplant(plantjes van aveve),het is al mn 2e oogst,en wie hier komt zegt amai,das, nog een leuk idee,het oogt ook mooi tussen mn bloempotten,misschien idee voor jou om te beginnen(ik plantte die in gewone fijne terreauaarde)en de slakken kunnen er niet zo goed bij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begin klein. Afgelopen weekend heb ik munt op de vensterbank gezet en vandaag peterselie en basiclicum. Deze week ga ik eens zien in het tuincentrum. Ik wil niet te groots beginnen :-). Op mijn briefje staat komkommer, paprika, sla en tomaat om te planten en Chinese kool, brocolli en wortel om te zaaien. Tips zijn natuurlijk altijd welkom. Zo een pot ga ik wel voor de tomaten gebruiken denk ik. En misschien dan ook de sla.

   Verwijderen
  2. oei Sandra wortels zaaien is denk ik al voor gevorderden,sorry,knipoog,want na het zaaien moet je dat dan uitdunnen,of...je hebt al van die zaailinten,hier hebben we die voor radijsjes en dat is supergoed,en we hebben er superveel en mooie en ik wil je de moed niet afnemen maar tomaten zijn ook niet gemakkelijk,die moet je uitluizen in de oksels van de tomaten en dat is ook een kunst,maar misschien leerde je pa je dit vroeger

   Verwijderen
 4. Met die munt ga je je een geweldige tuinierster vinden, haha. munt groeit als...tja...munt he. Heel erg goed dus, en is amper kapot te krijgen. Ik heb de voorbije jaren al héél veel bijgeleerd over tuinieren en we vullen er toch 2 grote kofferdiepvriezers mee! Heel de winter hebben we ervan kunnen genieten. Het is wel veel werk hoor, onkruid wieden, slakken en andere ziektes/ongedierte in 't oog houden en evt bestrijden, gieten,...en dan het klaarmaken voor de vriezer. We hebben toch 2 namiddagen nodig gehad om alle spinazie te verwerken en dat gaat dan over plukken, wassen, steeltjes eraf en in de vriezer! In het klaarmaken van soep kruipt nog het meeste tijd. Maar wij vinden het helemaal geweldig, we gaan toch niet meer op reis het zegt ons echt niks meer sinds we hier wonen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.