Ons fietsenpark

Wandelen doe ik echt nog liever dan fietsen. Maar mijn fiets werd een hele tijd geleden al gestolen en een andere kwam er maar niet van. De jongste kinderen bleven maar zeuren om naar school te fietsen (anderhalve kilometer verder), maar dat kon dus gewoon niet. Meestal ging ik te voet en fietsten zij dan telkens een stuk, maar ideaal was dit niet.
Het is ondertussen ook al eventjes geleden dat ik op een fiets zat en dat terwijl ik ooit èlke dag overal heen ging met de fiets. Naar de opvang, naar school, naar het werk, naar de winkel, ... Ik reed toen amper met de auto.
Maar goed: ondertussen ben ik dus luier, dikker, verwender geworden.
En daar steekt het ook een tijd.

Vandaag kocht ik dus tweedehands een fiets voor mezelf. Onze krantenmadam deed haar fiets waar ze toch amper mee reed van de hand en ik kon hem overnemen. Ideaal !
En haar man moest zijn fiets ook niet meer hebben dus die nam ik ook over. Ideaal voor de man of de oudste zoon.
En zo werd ons fietsenpark weer een stukje groter.
 Dit zijn momenteel al onze fietsen voor ons en de oudste kinderen. De kleintjes hebben ook fietsen, maar die zijn momenteel bij de fietsenmaker om nog eens grondig na te kijken en ik kocht voor Niels een andere fiets. Want er volgt ook een wissel. Lies krijgt de fiets van Thijs en Thijs die van Niels.
Bij mij op de fiets komen dit weekend nog twee stoeltjes voor Fee en Mats.
En dan kunnen we eindelijk weer overal heen met de fiets. 't Heeft lang genoeg geduurd.
Het is tijd om terug te gaan naar het fietsen van pakweg vijftien jaar geleden. De auto nemen we wel als we echt ver rijden....
Ik heb er best zin in en stiekem hoop ik er ook wat fitter van te worden.

Reacties

 1. Vooral in de zomer is het toch fijn om te fietsen. Mooie fiets heb je gekocht. Lijkt op de mijne die mijn man scoorde op de rommelmarkt voor 40 euro. 6 versnellingen en net zo'n stuur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amai. 40 euro is echt niet veel. Ik heb meer betaald :-).

   Verwijderen
 2. Hier idem van een fietsenpark. De garage staat vol fietsen de auto kan er bij.
  Zelf heb ik 3 fietsen ( 1 gewone, 1 electrische ( eigenlijk van mijn moeder die hier toch maar stond ) met fietskar, een bakfiets, de jongens hun fietsen, 2 loopfietsjes van baby M ( 1 houten dat hem nog te groot is en een kleiner formaat loopfiets en manlief zijn 2 fietsen ( mountebike en gewone)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. was nog vergeten melden dat ik alles met de fiets doe en als het weer meezit dat ik +/- 142 km fiets per week van alleen maar heen en van school te fietsen .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amai Sabrina. Goed bezig !
   Nadat al mijn hele huis aan het minimaliseren ben is fietsen iets dat er opnieuw moet komen hier.
   Van zodra alle fietsen opnieuw in orde zijn gaan we het gewoon doen !
   Die slogan: JUST DO IT! is hier helemaal op zijn plaats.

   Verwijderen
 4. Sinds wij hier wonen, 3 jaar dus, fiets ik ook heel vaak en graag. Mijn kant van de familie woont allemaal op fietsafstand en ik breng de jongste ook altijd met de fiets naar school. Hij kent de verkeersregels al goed. We hoeven ook geen drukke straten te trotseren ofzo, dat scheelt al. En je geeft dat toch mee met je kinderen hoor, mijn oudste heeft een auto maar gaat vaak met de fiets werken. Dat is toch een dik half uur doorfietsen. Hij heeft een auto voor de deur staan, en kiest toch voor de fiets. Vind ik leuk! Manlief wordt om de hoek opgehaald met de bus van het werk, hij moet amper 10 minuten vroeger vertrekken dan dat hij met de auto gaat. En nu het heen en weer naar de camping rijden ook tot de verleden tijd behoort, zijn we van 30.000 km naar 10.000 km per jaar gegaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.