Wat eten we vandaag & wat maakt je blij # boostyourpositivity

Goh. Er zijn zoveel dingen die mij blij maken. Echt veel te veel om op te noemen, maar om een beetje in de lijn te blijven van wat we vandaag eten...

-Een volle frigo op maandag na de boodschappen in de Colruyt en de levering van Smartmat. Na de krokusvakantie ga ik ook Hello Fresh eens uittesten. Eens zien hoe dat bevalt.

-Alle kinderen aan tafel nadat ik gemiddeld drie kwartier achter het fornuis gestaan heb en dan ééntje die zegt: 'Mmmm. Lekker. Mag ik nog?' Gisteren (maandag) kookte ik niet en aten we restjes uit de vriezer. Onder andere deze winterse knolseldersoep .

-Iedere dag de kinderen op tijd afzetten op school. Oef! Weer gelukt vandaag :-).

-Het huis wanneer de hulp langs geweest is. Zalig !

Wie nog zin heeft in een overheerlijk receptje waar hier de kinderen hun vingers van aflikten én iets dat supersnel klaar is.

Nodig voor vier personen:

2 uien, 400 gram kalkoenfilet, een appelsapje, 250 gram witte rijst, potje room, twee wortelen, 1 witte kool, 1 rode appel, boter, bouillon, maïszetmeel, witte wijnazijn en olijfolie

De duurtijd van dit gerecht is een klein half uurtje.

1)Hak de uien fijn en kruid de kalkoenfilet met zout en peper

2)Smelt boter in een de pan en bak de kalkoen en ui op de hoogste stand ongeveer 3 minuten per zijde. Voeg ongeveer 2 el appelsap toe aan de pot (maar ik doe het hele brikje) en laat matig verder sudderen gedurende een vijf tal minuten

3)Kook de rijst


4)Voeg de room, 100 ml water, een half bouillonblokje, 1/2 el maïszetmeel, 1 tl witte wijnazijn, zout en peper toe aan de pan en laat op matig vuur sudderen gedurende 10 minuten. Niet te lang want dan is de kalkoen niet meer zacht !

5)Voor de salade schil en rasp je de wortelen en versnijd je de witte kook. Je mengt ze en doet er naar smaak olijfolie, witte wijnazijn , peper of zout bij.

6)Snijd ook de appel en voeg het op het einde aan de kookpot toe. Mmmm.

Klaar ben je !!

Wat maakt mij nog blij.

Toen ze ziek was kocht ik ons Liesje een paniniboek van Frozen en OOOO. Wat plezant. Ik werd terug geslagen in de tijd toen ik ook Paniniboeken vol plakte. Heel leuk om te doen en ik wist nog hoe het moest. Per tientallen leggen en dan bladeren en plakken maar. Dat maakt mij blij. Vandaag is Liesje terug naar school.
 Nu is ons Fee nog altijd redelijk goed ziek en ook Niels is heel ziek sinds vandaag. Allemaal hetzelfde. Hoesten, snotteren, koorts, ... (Foto is van toen die twee niet ziek waren! Nu ligt Niels KO in de zetel).
 Dit maakt mij ook superblij. Een onverwacht cadeautje van één van de dochters. Een kan van Alfi.

Zo. Vandaag doe ik verder met DE WAS, zieken vertroetelen en straks schaft de pot Vissticks (zelfgemaakt), aardappelen en remouladesaus.

We gaan dus maar eens verder doen !

Reacties

  1. soms is dat wel zo:je staat lang te kokerellen en dan zegt niemand dat het lekker was(hoor ik bij mn dochter),bij mij is dit niet het geval,mn man zegt altijd"ti weer gesmaakt,hoor"je kalkoenreceptje ga ik ook eens maken,en je vissticks ja is ook lekker!ochja,die paniniboeken,das leuk!(voor elke leeftijd!)
    sandra,ik las een ideetje voor op je blog te zetten(tip)"jas zakken",daar jij enkele kinderen hebt lijkt me dit leuk,foto's nemen en ons tonen,want dat zijn voor de kinderen toch soms schatten ,hee!ook kan je je foto's doorsturen,daar bestaat een site van jaszakken.nl,(is zoals handtassen daar zit ook vanalles in!!bij mij zeker!)groeten debora

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga het proberen onthouden Debora :-) voor na de krokusvakantie. Wie weet wat er allemaal tijdens de vakantie in die zakken terecht komt.

      Groetjes

      Verwijderen
  2. Wat een mooie kan! Ik weet of het eten gesmaakt heeft als de potten leeg zijn. Mijn huisgenoten zijn nogal karig met complimenten ;) Onze jongste was sinds vorige vrijdag ook behoorlijk ziek : DE griep. Velen zeggen 'k heb griep, maar eens je écht griep hebt, weet je wel dat een virale infectie niet hetzelfde is. Zo'n hoge koorts dat hij maakte! Tot hiertoe -ik ga hout vasthouden- is het bij één griepgeval gebleven. Eén van de andere kinderen had een gewone keelontsteking en was er in no time weer bovenop. Een gevulde voorraad- en koelkast geeft rust he.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er is een verschil tussen Ziek én Ziek !! DE griep is hier nog niet langs geweest. Het zijn redelijke serieuze zaken die hoge koorts geven en veel gesnotter, keelpijn, enzovoorts , maar De griep is het niet :-). En ik probeer het bij wat pijnstillers (zie nurofen en dafalgan) te houden, maar onze kleine Fee is nu al drie dagen goed ziek dus ik hoop dat het hier bij gaat blijven... Vooral dat hoesten vind ik akelig.
      En ja. Ik vind die gevulde koelkast altijd weer een geruststelling. We kunnen weer ongeveer een week voort... want gaat het daar in het leven niet om? Overleven? Leven? Niet verhongeren? Eten? Ik weet niet hoor, maar dat is toch de grootste basisbehoefte....

      Verwijderen
  3. Het zijn de kleine dingen die't 'em doen...geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo is het! Veel kleins, maar af en toe eens iets groter mag ook ;-) :p.
      En als er één genieterke is in 't leven zal ik het wel zijn :-). Ik hou zoveel van het leven...

      Verwijderen
  4. O, ik word ook zo blij van een volle koelkast! :) Dat, en een berg netjes geplooide was... Amaai, zo'n mooie kan! Zomaar gekregen? Veel sterkte met de zieken, hopelijk zijn is iedereen genezen tegen dit weekend!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Een wafelijzer van 42 jaar oud, Sunburst en aparte tijd voor de kindjes

Campinglife

Kleine meisjes worden groot ...(en dat op een flopdag)