En Hop: 1, 2, 3

De ochtend verliep ietwat anders dan verwacht.
Onze voorpret om met de fietsen naar school te fietsen werd noodgedwongen alweer een rit met de auto.
Een ketting eraf, een platte band en een sleuteltje waar even naar gezocht moest worden. Dat was nog op 't laatste nippertje te verhelpen, maar WAAR was de stang van de fietskar?
Nog in Zeeland zo bleek :-(. Vergeten de zondag !
Naast mijn geliefde fototoestel dat ik vergat en waardoor schoon foto's trekken niet lukt momenteel zal er de komende veertien dagen niet kunnen gefietst worden. Of toch niet met de twee jongsten erbij.
Balen ! En stil vloeken.

Maar de kinderen zijn allen op school geraakt.
Twee kleuters in de eerste en derde kleuterklas, twee in de lagere school in het tweede en derde leerjaar, vier in het middelbaar (1ste, 3de,  2 in het 4de).
Fee naar de opvang en Iris (de oudste)mag nog even thuis blijven want zij begint aan de hogere studies binnen drie weken.

Mijn eerste papieren zijn ingevuld, infoavonden sla ik over (alles al een keer gehoord), de eerste twee verslagen van de eerste dag zijn al binnen, ....

Binnen een half uur mag ik de rest van de kroost gaan oppikken.

Zelf had ik op de planning voor vandaag een wandeling staan, maar bij thuiskomst bleef ik maar rond treuzelen zodat ik besloot toch maar niet te gaan. Waar zocht ik naar? Onbewust loopt een mens toch wel wat verloren die eerste dag...ik toch !
Ik nam dan toch maar een tas koffie en de krant.
En besloot dan maar even tot aan de wasserij te rijden met een hoop was want wat is er weer gebeurd?
De stapel is weer gigantisch gegroeid dus dat moet deze week weggewerkt worden.

Ik ga ook mee doen met een ander soort opruimactie.
Op 1 september bracht ik één overbodig ding in huis weg, op 2 september twee dingen, op 3 september drie dingen en dat gaat zo maar door.
Het is maar om er plezier in te blijven beleven...

Vandaag bracht ik wel drie dingen weg (morgen heb ik er al bij genomen wegens halve dag school): een vouwgordijn nog uit het andere huis (peperduur, maar nutteloos hier), een zak vol kinderkledij en een volledig spel dat nooit zal gespeeld worden in dit huis. Ik bracht alles meteen naar de kringloop. Oef !

En ik heb er nog meer zin in.
Mijn missie is om het de gelijkvloers weer piekfijn te krijgen zoals het was VOOR de vakantie (en dit binnen de week!) en nadien begin ik weer boven want dat moet tegen januari in orde zijn.
Zodat ik in het nieuwe jaar eindelijk aan de kelder kan beginnen.
Het kriebelt langs alle kanten.

Liepen jullie vandaag wat verloren en hoe vulde je je dag in?

Reacties

 1. Ik genoot er meer van dan ik verwachtte :)
  De ochtend bracht ik door met baby en peuter. Ik zeemde de ramen. En lag daarna met mijn voeten omhoog te genieten van het zicht naar buiten. Vanaf morgen is man ook een paar dagen vrij en gaan we flink ruimen. Het huis slipte weer dicht tijdens de zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is hier net zo. Dat dichtslibben :-). Man begrijpt maar niet hoe het bijvoorbeeld ook op één dag al een echte puinhoop kan zijn. Je kan het amper bijhouden wanneer de kinderen de hele dag lekker thuis zijn. Maar nu vandaag heb ik toch al een klein beetje kunnen opruimen.
   En O. Ik merk wel dat ik er 's avonds weer iets beter tegen kan. Tegen de 'herrie'. Gewoon omdat ik overdag wat meer kan ontspannen.
   Liefs.

   Verwijderen
 2. hier mn kleinkind voor het eerst een halve dag naar de klas,goh..wat moest ik aan haar denken en was ik blij dat ik deze middag meemocht om haar op te halen!!
  mn dochter is ook zoiets gestart met een groep,alle dagen 1ding weg doen.groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé Debora,
   Dat is normaal natuurlijk. Dat kleintje de eerste dag...Het blijft toch nog altijd een hele mijlpaal.
   Mja. Dat per dag iets wegdoen. Af en toe doe ik eens iets geks. Dit is er één van ;-). Het schaadt niet.
   Bedankt voor je kaartje. Ik ben er heel erg blij mee.
   Groetjes

   Sandra

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.