Gsmloos (deel 2) en 17 overbodige 'dingen'

Gisteren vond ik mijn gsm best een bron van ergernis, maar het is natuurlijk gewoon mijn eigen probleem. Af en toe heb ik het gehad met dat 'ding'.
Jammer voor mij is het GEEN overbodig ding meer. Ik heb hem nodig !
De scholen van de kinderen bellen MIJ wanneer er iets is en ook de tuinman, de loodgieter, de dakwerker bellen MIJ. Vriendinnen sturen een sms om iets af te spreken en zelfs de boekenwinkel en de brillenwinkel verwittigen via mijn gsm.
Ik kan niet meer zonder mijn gsm want wij hebben geen vaste lijn.
Vriendjes zullen we nooit worden, maar ik moet leren leven met mijn gsm :-).

17 overbodige 'dingen' vinden was een hele klus en vandaag zijn dat er zelfs 10. Tot hiertoe vond ik er nog maar vier. Het is best een goed teken dat ik ondertussen echt wel op zoek moet gaan naar overbodige dingen. Dat betekent dat veel dingen in huis toch zijn nut hebben. Maar ik ga het toch proberen vol te houden deze maand. In de kelder bijvoorbeeld ga ik zeker nog veel spullen vinden.
De opluchting is groot telkens ik mijn koffer weer leeg maak.

Lijstje:

1)Retro kinderstoel
2-3-4-5) Vier canvasdoeken mini (ooit gekocht bij LouLeChien)
6 en 7) jeugdboeken (geschonken aan de school van de jongste kinderen)
8)speelgoedje Fee waar ze nooit naar omkeek
9)een puzzel (aan de school gegeven)
10)een grote doorzichtige vaas die ik nooit gebruik en ook decoratief niets voorstelt
11)Een Handed By shopper die we nooit gebruiken
12)een volle zak kinderkledij (alweer!)
13)een kandelaar van Ikea die niet gebruikt wordt
14)een 'Kerst' fotostaander die ik heel lelijk vond
15)een UIL handtas die ik nooit meer gebruik
16)een rammelaar (daar is Fee nu echt te groot voor)
17)een mooie kinderprent met kader (serie van drie die ik allen aan de opvang schenk)

Vandaag maakten we het treinabonnement van de dochter in orde. Dat was iets meer dan 200 Euro.
September is echt een kostelijke maand. De duurste maand toch van het jaar.
Deze maand ging het sparen dan ook niet zoals gewenst.
's Middags ging ik eens met mijn oudste uit eten. Ik vind het echt plezant nu zij ouder en wijzer is en ik echte gesprekken kan voeren met haar. We zaten lekker in het zonnetje op het terras. Héérlijk.
Nadien heeft ze mijn haar gekleurd. Mijn intentie om het toch grijs te laten worden lukt me niet. Na een paar maanden kleur ik het toch weer.
Toch vind ik het stom want ik vind het de natuurlijke gang dat ik grijs haar krijg. Het is net onnatuurlijk om maar te blijven verven. Achja.

Nu is het weer bijna tijd om mijn opwachting aan de schoolpoort te maken. Maar eerst nog een was ophangen want wat een heerlijk weertje is het weer.

Fijne donderdag voor allen.

Reacties

 1. Toch weer veel overbodige dingen het huis uitgewerkt. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Sandra. Een vraagje van een stillere meeleer: beslist bij jullie de man alleen ovr zaken zoals de tv, wat iedereen aan gaat? Neem aan dat niet alleen hij tv kijkt. Verder wil ik je zeggen dat ik je blog sins een tijd lees en geniet van de verhalen. Groeten uit Zweden, Ingrid (SE)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ingrid. Wel. Het is zo dat ik zelf liever geen TV zou willen. Toch vind ik de TV erg handig om een rustmoment in te lassen. De man beslist heel impulsief en ik draag dan wel aan waarom ik het geen goed idee vind, maar hij vindt dat niet genoeg. Zo deed hij nu de TV weg omdat onze Thijs al een hele week niet meer naar bed durfde en ook 's nachts weende wanneer hij bang was. We sliepen toen niet meer. Toen bleek dat ze naar een programma gekeken hadden dat niet mocht en al zeker niet met de jongste bij was de maat voor hem vol. Effectief slaapt Thijs weer als een roosje nu. We missen hem nog niet, maar in de winter zitten de kinderen veel binnen en is het toch 'anders'. Nu spelen ze nog veel op straat.

   Groetjes, Sandra.

   Verwijderen
  2. Valhalla heeft er ook niet één en echt wij hebben hem helemaal niet gemist toen we in hun huis op vakantie waren. We hebben de laptop aangezet met een DVD van kerst met Linus ;-)

   Verwijderen
  3. Dat geloof ik best. Ik kan amper begrijpen dat mensen drie uur of meer televisie kijken op een dag. Zelf keek ik zelden tenzij naar 'het weer', maar dat hoor ik ook op de radio in de auto :-). Dus ik mis het niet. Misschien dat hij bij deze voorgoed het huis uit gaat.

   Verwijderen
 3. Ik heb een hekel aan mijn smartphone maar inderdaad: je moet hem tegenwoordig wel hebben vanwege school...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn er echt afhankelijk van. Dat is de waarheid. Langer dan een dag kan je hem niet missen...

   Verwijderen
 4. Hier geen overbodige rommel meer ! Eén keer per jaar rommelmarkt. Bij de buren staat momenteel een container omdat ze gaan verhuizen en daar mochten we ook één en ander in laten verdwijnen. Nu de kinderen nog leren opruimen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het heerlijk om telkens mezelf de vraag te stellen. Gebruik ik dit? Vind ik het mooi? Zo had ik al een jaar een opberger van Ikea in onze badkamer hangen. Nooit gebruikt. Het ding hing er maar. Ik kon ook maar niet bedenken wat ik er zou kunnen instoppen :-). Vandaag heb ik het aan mijn poetshulp gegeven. Zij is er blij mee. En de opvang was blij met de drie kaders.
   Het begint me echt te storen wanneer spullen beginnen te zwerven in huis.
   Ik heb nu één rieten mandje met speelgoed en iedere avond moet dat mandje gevuld worden.
   Het overige buitenspeelgoed staat in de garage en het andere speelgoed in de kelder.
   We hebben niet voor niets een huis met speelkelder gekocht ;-).
   Ons kinderen kunnen nog altijd niet goed opruimen, maar af en toe 'chanteer' ik hen en zeg. 'Niet opruimen is straks geen ijsje!' of 'Eerst hier opruimen, dan buiten spelen!' Ook hun boekentassen uitladen moeten ze nu eerst doen. Ik hoop dat ik het volhoudt.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.