Mats is 3 jaar ! Hip Hip Hoera !

 Mijn jongste zoon is zaterdag drie jaar geworden. En dat vierden we met een grote taart, slingers en ballonnen en vele kleine pakjes.
Wat ben ik blij dat hij al drie is. Hij is een kanjer !

Helaas weinig 'deftige' foto's omdat de kwaliteit van het fototoestel dat ik nu gebruik niet zo goed is.
Daardoor zijn er veel wazige donkere foto's of foto's met wel heel speciaal licht. Bijna sprookjesachtig zoals je merkt op onderstaande foto's.
Voor de klas maakten we in de vroege ochtend fruitsaté's. Het is eens iets anders dan taart of cake en nog gezond ook. Ook oogt het veel kleurrijker en smakelijker.
Voor de saté's gebruikte ik pitloze druiven, banaan, Galiameloen, aardbei en appel.
Voor de versiering rondom rode besjes.
Het was eigenlijk de bedoeling dat de stokjes op een halve meloen zouden geprikte worden. Maar een watermeloen konden we nergens vinden.
Zijn pakjes waren een T-shirt met 'kleine peer' op , een houten fototoestel (Dille & kamille), houten auto van uit de Kringloop, een muzikale kaart en 2 waterpistooltjes. Hij was héél blij.
De taart aten we 's avonds terwijl we al op het straatfeest waren.

De lamp van Dixon geeft sprookjeslicht met het stokoude fototoestel :-). 
 
 Verder zijn het hier nogal volle dagen. De tekenschool en de woordklassen zijn weer begonnen.
Een zoon en een dochter veranderen op 't laatste nippertje nog van richting wat mij een hoop extra tijd kost (herinschrijven, boeken, gesprekken).
De was blijft opstapelen, maar ik ga morgen nog eens naar de wasserij. Dan kan ik een machine of vijf tegelijk doen.
 
En hoe gaat het met de 'overbodige' spullen?
Wel : van het weekend (vijf plus zes maakt elf spullen)en vandaag (zeven)diende ik 18 overbodige spullen te verzamelen en weg te doen.
Dat was me vandaag toch nog even zoeken naar 3 'dingen'. Ik moest er even de kelder voor in om nog wat mee te graaien.
 
En zo kwam ik aan een rugzak van Me to You (1)die nooit meer gebruikt wordt, 2 boeken(2, 3), een eiermandje (4), een babygym (5.die ik aan de opvang gaf), een rammelaar (6), een nekkussen (7), een doosje voor 'girls'(8), 3 kaders voor op kinderkamers(9,10,11), een tuinplaatje 'Welcome to my garden(12)', een paar schoenen maat 27(13), te kleine klompen van mezelf (14.spanden langs alle kanten), een stoffen meter voor baby/peuter(15), een gordijn uit het oude huis(16) , een duwstang van Ikea die ontzettend veel lawaai maakte(17) en zwemluiers (18).
Ik heb alles vandaag meteen weg gebracht. Wat verzamelt een mens veel spullen !
Morgen dus 8 dingen. 1 vaas staat al klaar.
Afgelopen weekend heb ik trouwens op de Konmari methode opnieuw de woonkamer aangepakt en ik was sneller klaar deze keer dan de eerste keer. Nu is de keuken weer aan de beurt en het washok en dan is het opnieuw naar boven.
Volgens Marie Kondo is het zo dat wanneer het doet op de juisten manier je nooit meer zoveel werk hebt en dat klopt , maar met 12 personen in huis is het voor mij toch net iets meer werk.
Wat ik voorlopig niet meer doe is heel mijn handtas uitladen voor het slapen gaan en weer vullen 's ochtends. Dat is in Spanje 'verdwenen' en wil ik weer invoeren....
 
Zo! En nu wat administratie bijbenen.
 
Fijne maandag !
 
 
 

Reacties

 1. Proficiat aan de jarige.ook ik ben nu het terug school is begonnen met spullen wegdoen.wat een bende krijgt m'n toch bij elkaar....nog veel opruim plezier,voelt achteraf goed.ps mag wel niet opruimen en wegdoen als de kids thuis zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel. Ik doe dat wel regelmatig, maar wanneer ik het dan wil nemen om weg te doen is het plots weer spoorloos. Alleszins. Een mens is nooit te oud voor 'spelletjes'. Dus morgen zoek ik 8 dingen bij elkaar. Dat betekent eigenlijk dat ik er nog zeven te zoeken heb :-). Volgens mij is het niet zo gemakkelijk. Maar mijn huis ziet er al niet meer zo rommelig uit tegenwoordig.

   Verwijderen
 2. Hartelijk gefeliciteerd met deze stoere jongen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hiep-hiep hoera voor Mats!!!!leuk allemaal,kleine kadootjes,leuk traktaat..
  je hebt nog steeds niet verklapt wanneer jij jarig bent...en ik weet dat dit ook binnenkort is of geweest,dus voor jou ook hiep-hiep hoera!!!knipoog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is nog niet geweest, maar duurt nu echt niet lang meer. Mijn plan om er alleen op uit te trekken gaat wel niet door. De man is erg tegen :-( en vindt het maar niets dat ik er op uit zou trekken voor een keer zonder de kinderen.
   Dus ik trek wellicht simpel naar Zeeland en hoop er lekker niet teveel te doen, maar de jongste kinderen gaan mee dus het is een utopie. Ach ja. Ik probeer het dan maar er van te nemen tijdens de kinderloze schoolmomenten.
   Bedankt voor je heel lief kaartje xxx

   Verwijderen
 4. Wat is hij al weer groot geworden. Gefeliciteerd met de jarige. De 1e foto is prachtig. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijne avond Johanna.
   Ja. Mats is ook al een echte kleuter. Ze groeien en bloeien als kool en maar goed ook.

   Verwijderen
 5. Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Wat heeft hij een leuke feesthoed op : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja ik vind hem ook la best groot! Nog van harte gefeliciteerd. Mijn opruimen gaat ook best goed maar ik wil soms teveel in een keer en daar heb ik nu de fut nog niet zo voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte gefeliciteerd! Ach, die foto's vallen toch mee, we hoeven niet allemaal fotograaf te zijn, het zijn vaak de beelden die tellen. Het zag er super gezellig uit.
  Ja, de dagen geraken weer stilletjes gevuld. Ik moet er zelf nog wat inkomen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.