-4° graden en 4 de aflossingsfeestje

Deze ochtend was het o zo koud, maar o zo mooi buiten.
De thermometer kondigde -4 graden aan. Amai.
Allen waren we als Eskimo's gekleed. Wanten, mutsen, sjaals en een dikke vest aan en ons Fee mee in de wintertrappelzak in haar buggy toen ik het dorp in ging. Ik was zelfs jaloers op haar. Zo lekker knus in die zak. Ze genoot er nog van ook :-).

De dagen deze week zijn al vol geweest, maar alles is zo stilaan werkelijk klaar. Alle cadeautjes gekocht (oef!Alleen nog een paar inpakken), de adventskalenders gevuld (wat een werk als je een deel zelf doet! Daar had ik me op misrekend.), de kraamzorg is geregeld (oef!), het leesvoer staat klaar inclusief mooie bladwijzers (zie foto)waaronder ook 2 graphic novels en een paar nog op men e-reader, .... We gaan er tegenaan vanaf morgen.
I love the way
that each book
-any book-
is its own journey.
You open it,
and off you go ....
(Sharon Creech)

Verder moet ik enkel nog naar de kinesist. Met mijn stappen gaat het niet goed. Dat gaat heel moeizaam en is zo pijnlijk dat ik nu elke ochtend een pijnstiller neem zodat ik minder pijn heb en toch dingen kan doen zoals boodschappen.
Daarom zijn de adventskalenders ook leuk. Het is niet alleen aftellen naar Kerst en de baby, maar ook naar opnieuw normaal kunnen bewegen.
We hebben momenteel 13 adventskalenders in huis en 1 wordt morgen nog geleverd. 10 zijn er voor de kinderen :-).

Nog vandaag hebben we weer een reden tot vieren want ik deed de vierde extra aflossing op een hypotheek. Vanaf morgen moeten we 32 euro minder betalen op ons maandbedrag van één der hypotheken wat sinds april al een vermindering is met bijna 130 euro per maand in totaal. 
De aflossing gebeurde wel een maand later dan gepland omdat de spreiding van de uitgaven anders ligt omdat ik alle cadeautjes en alles voor Sint en baby in oktober en november kocht. December moet net een sobere maand worden op alle vlakken. Minder uitgeven, minder buitenshuis vertoeven, ...
Voor de snellere aflossing van onze hypotheek en een volgende aflossing is het nu wachten tot in maart. Maar ik vind het al heel bijzonder en ben tevreden dat het goed lukt om ons min of meer aan het opgesteld schema te houden. Niet te strak, maar ook niet te soepel.

Zo. En dan kruip ik nu alweer voor mijn stoof. Nog even een uur of twee genieten en mijmeren.

Kunnen jullie je verwarmen?Reacties

 1. Zeg Sandra, telkens ik hier een dag niets zie verschijnen, denk ik "ze zal toch niet..." Gelieve dus dagelijks te blijven schrijven alleszins 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga speciaal voor jou mijn best doen dagelijks iets op te schrijven ;-).

   Verwijderen
  2. Awel dat heb ik ook! Maar durfde het niet zeggen;)

   Verwijderen
  3. Ik ben maar uitgerekend rond Kerst en ik ben nog maar één keer voor mijn uitgerekende datum bevallen :-).

   Verwijderen
  4. Ik weet het. Maar toch. Deze is een specialleke he;)

   Verwijderen
 2. Fijn dat je alles op de rit hebt nu. Jammer van de pijn. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De pijn is alleen minder wanneer ik die dag naar de kiné geweest ben. Na een nacht slapen is ie er weer. Maar het duurt niet lang meer. Fijne dag.

   Verwijderen
 3. Knap hoor hoe je alles regeld ik heb veel respect voor sterkte met de laatste loodjes

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.

Fruit traktaties op school en ieder zijn job !