Het is zo fijn om thuis te zijn.

Eigenlijk ben ik altijd al een huismus geweest. Ik ben zo graag thuis in mijn eigen nest.
Daarom hou ik ook intens van de dagen dat ik totaal niet buitenshuis hoef te gaan. Dat er geen hobby's van de kinderen zijn of boodschappen die moeten gedaan worden. Gewoon lekker het huishouden doen, wat lezen, een dutje doen, kapaza bijwerken, ... en rondlopen in een oude broek en slobbertrui.
Ik vind het soms gek dat mensen die al een hele week fulltime werken ook nog in het weekend overal heen willen (shoppen, uitstappen, ....). Alsof ze bijna bang zijn om thuis te zijn.

Vandaag verfde de man verder en ging één der dochters even met Lies en Mats naar de kinderboerderij hier vlakbij (Fee sliep). De dochter bracht appelcake, rijstpap en chocomousse terug mee. O. Lekker bij een dampende koffie. In de zetel deze keer.
Lies en Mats gingen nog wat op straat spelen met de buurkinderen.
Heerlijk wat stiller in huis.

De was hangt buiten te drogen. Ik hoop dat hij droogt want er is niet veel wind of zon.

Elke dag is er anders altijd wel iets. Ook in de vakantie.
Soms is het ook fijn om buitenshuis dingen te doen, maar vaak zijn er ook veel verplichtingen.
Vele dingen moeten gewoon gedaan worden.
Een uitstap kan leuk zijn, maar ook tegenvallen.

Maar vandaag dus niet. Vandaag blijf ik lekker thuis en ik vind het zalig. We gaan frietjes halen.
Morgen haal ik de jongens weer op en is er meer ambiance in huis. Vanavond ga ik dus nog eens extra genieten van de kleintjes die vroeg naar bed gaan en een avond zonder hun 'geweld'.

De baby schopt lustig verder. Ik ben nu precies een kilo bij op bijna vier weken. Ik denk dat het nu wat sneller gaat gaan met de kilo's. Het gaat wel wat op en af. Soms is er ook weer af, dan weer bij. Ik probeer het nog steeds zo veel mogelijk stabiel te houden, maar heb veel minder beweging.
Het stappen gaat moeizamer, bukken is lastig, maar het is nu echt niet meer zo lang.

Ondertussen heb ik ook gemerkt dat ons meisjes als twee druppels water op elkaar beginnen te trekken. Net als twee van onze jongens. Thijs en Mats. Wonderlijk is dat toch hoe die genen zich vermengen en zo een plaatjes opleveren. Qua karakter hebben die meisjes ook beiden erg veel temperament trouwens. Geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken ;-).

Wel. Ik ga nog wat genieten want morgen wordt wel weer heftig.

Reacties

 1. Wat zien jou kinderen er altijd prachtig uit, mijn complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet jij maar lekker! Je verdient het.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier zijn we ook graag thuis. Dat gevlieg overal heen nergens voor nodig. Wat een prachtige dametjes, ja ze lijken inderdaad op elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms verplicht ik mezelf om tijdens het weekend buiten te komen, anders bestaat mijn leven uit: fulltime werken, huishouden en huiswerk en zo 's avonds, en tijdens het weekend koken voor de week die volgt, huishouden bijbenen, boodschappen, etc. Bij mij gaat het dus alleszins niet om angst om thuis te zijn, maar uit drang om toch iets van 'vrije tijd en nietsdoen' te hebben. En dat lukt best als ik niet binnen in huis ben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. Daar kan ik dan weer ook inkomen. Thuis is er ook altijd werk. Nooit heb je gedaan.
   De reden dat ik op vakantie wil ook al ben ik graag thuis. Maar op vakantie even geen dagdagelijkse dingen en wanneer we thuis blijven werkt de man altijd gewoon door (ook op zon- en feestdagen. Op vakantie niet.
   Toen ik nog werkte maakte ik wel amper uitstappen en was ik altijd het hele weekend gewoon thuis (al maakte mij dat niet gelukkig), maar dat is wel al maar dan twaalf jaar geleden :-).
   Nu ben ik al genoeg buitenshuis ook al ben ik thuis.
   En veel gelukkiger dan vroeger.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.

Ons Mega schoenenrek & Brielmeersen