Adventskalenders bij de vleet en dit jaar een heel speciaal aftellen.

Ook al ben ik niet gelovig. Adventskalenders hadden op mij altijd wel een aantrekkingskracht. Zo elke dag een doosje/deurtje/gleufje/zakje mogen open maken en dan kijken wat de verrassing was. Ook toen ik nog geen kinderen had kocht ik ze voor mezelf. Later kocht ik er alleen voor de kindjes. Er zijn er hier heel wat gepasseerd.

De advent begint vier weken voor Kerst, maar de aftelkalenders beginnen op 1 december.
Nadat ik er gisteren één voor mezelf (van de Bodyshop voor wie het graag wou weten) kocht wilden de kinderen er uiteraard ook één hebben. Maar hoe doe je dat met zoveel kinderen. Elk kind wil elke dag natuurlijk iets open maken. Je kunt natuurlijk een goedkope kopen met mini chocolaatjes in. Vaak heb ik dat gedaan. Ook bij Ikea hebben ze een redelijk goedkope.

Maar ik koos dit jaar voor heel veel afwisseling en overdrijven.
Omdat het deze keer eigenlijk niet alleen aftellen tot Kerst is, maar ook tot de geboorte van onze baby. Een heel speciaal aftellen dus in 2016.

En met en rond Kerst mag men toch eens overdrijven.
 
 
En dus kocht ik voor het eerst adventskalenders van Playmobil en Lego (voor Fee, Lies, Thijs en Niels). Dat deed ik nooit wegens te duur, maar Lego en Playmobil zijn toch ook duurzaam degelijk speelgoed.  Maar ook gewoon een Kerstauto met vakjes (voor Mats) waar lekkers in gaat.

En dan nog DIY spullen om zelf adventskalenders te maken.
Want in Playmobil en Lego zit niks lekkers natuurlijk.
Dit jaar zal ons huis dus vol staan en hangen met adventskalenders omdat het dit jaar een speciaal aftellen tot Kerst is. 
Foto's volgen later.
Mijn inspiratie haalde ik van het internet en Pinterest. Zoals onderstaande pin.
Ik ga de komende week dus ook nog wat knutselen :-) want de labels voor de geboorte zijn nog niet gearriveerd en dus daar kan ik nog niet aan beginnen (haha).
Mijn andere lijstjes zijn bijna allemaal afgewerkt en daar ben ik best opgelucht om.
Mijn buik vind ik zelf enorm al lijkt het op de foto's nog wel mee te vallen.

Vandaag was ik bang dat het autorijden niet meer ging lukken. Ik zag sterretjes tijdens het autorijden, maar zoals ik al zei. Een andere keus heb ik niet. Kinderen moeten naar school en boodschappen dienen gedaan te worden.
Maar voor de rest probeer ik het kalm aan te doen. Al voel ik me soms schuldig omdat ik nu zo lui lijk. De was probeer ik bij te houden, maar die blijft nu weer liggen op de tafel. Tien keer op en af de trap gaat gewoon niet. Maar het is woensdag vandaag dus ik trommel de groten op om de was weg te dragen.
 
Hebben jullie een adventskalender? Foto's naar mij doorsturen mag.
 
Fijne woensdag.

Reacties

 1. Ja jij bent echt wel een luierik. Met 10 kinderen. Doe effe normaal he:D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Ik koos dit jaar voor overdrijven"... HEERLIJK :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nog nooit een adventskalender gekocht en als kind heb ik dit ook nooit gehad. Ik vind het nochtans iets leuk. Die van lego en playmobiel had ik ook al zien staan. Misschien dit jaar voor de eerste keer 1 in huis halen.

  En voorzichtig zijn in de auto hé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet toegeven dat ik eigenlijk niet meer met de auto zou mogen rijden. Ik kerm gewoon van de pijn als ik moet remmen of gas geven (been opheffen dus), maar ik zou niet weten hoe en wie anders de kinderen overal naartoe zou brengen en hoe de boodschappen hier zouden geraken. Dus zolang het kan doe ik het.
   En de adventskalenders zijn leuk. Ik kan amper wachten tot 1 december.

   Verwijderen
 4. Dat wordt dubbel aftellen, speciaal. Mooi buikje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent hoogzwanger, dan kan je toch niet lui zijn? Luister maar lekker naar wat je lichaam je vertelt. Kan je niet even terug in bed kruipen als je kindjes op school zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer nu 's middags een klein uurtje te rusten in de zetel. Maar vanaf 1 december gaat dat veel meer worden. De lijstjes zijn bijna afgewerkt en dat doe ik nu online. En nadien is 't gedaan. Dan doe ik echt nog het hoogstnodige.

   Verwijderen
 6. Als je het nu niet mag rustig aan doen, mag het nooit hé ;-)
  Ik ben madam adventskalender : ik heb die van Rituals, l'Occitane, Yankee Candle (gratis bij aankoop van 35 euro) en die van PartyLite, die laatste zijn beide met kaarsjes dus. Die van L'Occitane vond ik zo goed vorig jaar dat ik hem weer wou. Voor de kids die van Ikea en zoals elk jaar Lego City want die integreren we in ons kerstdorp van Lego. Ik vul ook nog 2 houten exemplaren voor hen met snoep ! groetjes van Stine.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Sandra, hier maken we vaak een 'vakantiekalender': geen aftellen naar kerst maar in de vakantie (om het even welke) elke dag een verrassingetje. Zorg goed voor jezelf en rust maar uit zonder schuldgevoel hé. Groetjes, Amélie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Amélie,

   Vakantiekalenders heb ik ook nog gemaakt en we gebruiken hier ook een aftelkalender tot de komst van de Sint. Aftellen en afkruisen vinden ze leuk :-).
   Momenteel blijk ik persoonlijk in de ban van adventskalender. Ik kan ze moeilijk weerstaan. Groetjes,

   Sandra

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.

Fruit traktaties op school en ieder zijn job !