Sneakers & tranen

Nooit had ik het verwacht van mezelf. Het liefste droeg ik altijd een mooie schoenen of laars met een hak. Sportschoenen had ik wel gehad, maar een platte schoen? Ik was al zo klein...
Ik kocht vorige jaar al een soort van sneakers en droeg ze vaak, maar vond ze te lomp om onder een jurk te dragen en ik draag veel jurken. Nog steeds hoewel ik ook al veel vaker een broek draag.

Maar dus om te gaan fitnessen (waar ik ondertussen mee gestopt ben)kocht ik een soort van sportschoen/sneaker en dat beviel goed. Ik droeg ze vandaag onder mijn kleedje want ze zijn nog zo goed als nieuw.
Nu ik zo veel bekkenpijn heb is een platte schoen ook veel aangenamer. Vandaag kreeg ik tijdens het autorijden (op die gevaarlijke A12 dan nog) ook plots hevige krampen in voeten en kuiten.
Auw.
Thuisgekomen droeg ik mijn nieuwste sneakers. Platte schoenen alweer.
Samen met mijn gouden glitter platte schoentjes die eigenlijk geen sneakers zijn kies ik dezer dagen toch liever voor een platte schoen want op een hakje wordt het nu toch echt wel afzien.
Dat brengt mijn aantal platte schoenen voor in de winter op drie.
 
Verder was ik vandaag in tranen en dat kwam niet door de krampen. Die pijn kan ik goed de baas. Mijn pijngrens is hoog. Neen.
Ik moest een nogal groffe, onbeschofte beledeging incasseren van een wildvreemde (ik schat)veertiger die hij verkondigde met zo een big smile dat hij een welverdiende klap best verdiend had.
Maar ik was te verrast om te reageren.
De exacte woorden vind ik zelfs op mijn blog te erg om te herhalen al deed ik het ondertussen meermaals tegen verschillende mensen.  
Het was erg en had te maken met mijn zwangerschap en mijn leeftijd die hij erg hoog inschatte.
En het kwam hard aan...
 
Toen ik mijn man erover belde moest hij in de eerste plaats keihard lachen. Hij had geen idee dat het me zo erg raakte.
Zelf ben ik niet snel gekwetst en vind ik net dat anderen zich nogal snel gekwetst voelen. Ik kan dus best wat hebben.
Maar nu.
Ik voel me al niet lekker in mijn vel en ben mijn zwangerschap nu al beu. Ik vind het niet fijn om als veertiger nog zwanger te zijn.
Het liefste sloot ik me op in mijn nest. Maar dat kan natuurlijk niet.
Na die opmerking donderde ik zo de put in.
Natuurlijk weet ik wel dat er domme onbeschofte mensen rondlopen, maar zo direct heb ik het nog niet gauw meegemaakt. En ik ken die mens niet eens.
De man kon niet begrijpen dat het me zo raakte. Hij bleef maar zeggen dat hij niet begreep dat ik me dat zo aantrok.
Voor hem was dat gewoon een domme idioot :-).
 
Maar goed. Ik heb er nu nog steeds last van en wil eigenlijk niet nog 7 weken zwanger zijn.
Ja. Ons zoontje is welkom, maar ik ben zo blij dat hij de laatste zal zijn.
 
Ondertussen probeer ik weer als een gek alles te relativeren.
Ga ik me dus aantrekken wat zo een leeghoofd zei of kijken naar wie ik ben en wat ik doe en wat ik heb.
Het tweede dus, maar man. Zo een idioot zouden ze van mij de tong mogen uitrukken.

Reacties

 1. Laat het los, de dag van vandaag moet iedereen zo nodig zijn ongezoute mening geven, het is een pest. Zo gemeen dat sommige mensen zijn. Trouwens veel vrouwen krijgen op latere leeftijd kinderen, je bent een hippe moeder ;) Sommige beginnen er pas aan op hun 40ste. 40 het nieuwe 30 ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het inderdaad liever niet gehoord. Dan had ik er ook geen last van gehad. Vandaag gaat het gelukkig weer prima.

   Verwijderen
 2. Inderdaad wat Ina zegt, de tijden zijn veranderd wat leeftijd van zwangerschap aan gaat. Pijnlijk zulke opmerkingen. Als je zwanger bent kunt je daar misschien ook minder tegen. mooie stevige schoen en die heb je nu wel nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben veel gevoeliger wanneer ik zwanger ben. Dat is een feit en ook heb ik ondertussen gemerkt dat het niet alleen is als heel jonge moeder (onder de 24 bijvoorbeeld)dat je weleens een commentaar krijgt, maar ook als 'oudere' moeder (plus veertig). Tussenin nooit. Dan kan het blijkbaar. Al was het wel de eerste commentaar die ik gisteren te slikken kreeg al zullen er vast nog wel mensen zijn die het niet kunnen vinden. Dat merkte ik eens tijdens een etentje. Een vrouw had een gehandicapt zoontje gekregen en één van de vrouwen aan tafel zei: 'Ja. Ze moest per se dan ook nog na haar veertigste een kind krijgen!'.

   Verwijderen
  2. Jeetje, dat er mensen zijn die dat zeggen!Wat een zotten zijn er toch. Als je de straat oversteekt in de stad heb je ook een kans om aangereden te worden.ga je dan de straat niet meer over? Soms lopen dingen nou eenmaal anders. Het leven is niet maakbaar.
   Je nieuwe sneakers zien er trouwens heerlijk uit. Sterkte met je emoties en hou je taai. Helena

   Verwijderen
 3. oh lieve Sandra, sommige mensen zijn zo "arm van geest " toen de pensioen leeftijd net verandert was , was ik in een supermarkt waar ik niet vaak kom en de kassierster tegen mij voor u zal het niet meer uitmaken maar wij zullen langer moeten werken ! ik was toen 45 of 46!!! en ik heb haar van repliek gedient !! oké ik kan er iets ouder uit zien maar toch géén 50 plus ik was er ziek van !! en nog zoiets mijn man wordt in december 51 en al die reclame voor serviceflats thuiszorg etc wij zijn nog lang niet oud of oma en opa dus laat die onzin maar liggen tot we 65 plus zijn en dan nog ik laat mij géén bomma noemen wij zijn nu gelukkiger dan toen we 25 j waren we gaan bijna elk weekend uit gaan naar de cinnema uit eten en de lening op het huis is bijna betaald we hebben een kleine caravan gekocht en een moto , daten met elkaar zijn nog lekker verliefd en in de zomer gaan we" brossen" en gaan op de moto naar het naaktstrand in Nederland terwijl de kids op school zitten heerlijk genieten wij zijn 47 en 51 jaar nu en in feb (20j) getrouwd NEEN wij zijn NIET oud saai en suf maar heerlijk zot en jong en open minded er zijn al droge en duffe mensen genoeg en ik heb nog tijd genoeg om achter de geraniums tezitten met een slab en pamper ! mijn oom van bijna 85j woont nog alleen en elk weekend is ie druk bezet etentjes op stap musea citytrips en tot vorige jaar regelmatig op reis naar spanje mijn grootvader aan moeders zijde woonde tot zijn 98j alleen en reed nog op zijn vespa om te gaan vissen en elke zondag naar de voetballende jeugd en dan enkele jenevers gelukkig voor hem hij heeft géén ene dag in een RVT gezeten ! jij bent voor niets te oud meid of het is voor jeugdpuistjes hihhhi lieve groet vanwege Jezebelle een jonge meid van 47,5 die nu 20kg lichter is dan 20j geleden ! korte rokjes hoge hakken hier met de grote lange oorbellen speciale bril (nana mouskouri) en al wie het niet aanstaat zeg ik OPZOUTEN ! en ik steek mijn tong uit en denk maar aan Tina Turner en Patricia Paay gisteren gehuwd met haar man die 30j jonger is !! oud maar nee hey het moet nog beginnen !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je hele fijne reactie Jezebelle. Die man schatte mij zo eventjes 20 jaar ouder :p. Dus ik was ook redelijk 'geschokt'! Ik zie er misschien ook iets ouder uit dan mijn 41, maar zoveel ouder...
   En ik snap nog dat wanneer ik met mijn oudste dochter op stap ben ze soms denken dat de jongste van haar is en ik de oma ben. Tot daar aan toe. Zoiets kan nog.
   Maar die reactie gisteren was er ver, ver over. Hij zag dat ik zwanger was en maakte daar de meest belachelijke onbeleefde opmerking over. Heel ongepast !

   Verwijderen
  2. ik herinner me dat ik een keer vitaminepillen ging halen,ik was 35 toen, en kreeg een doosje 50plus mee. In mijn verbeelding had ik het doosje al 100 keer naar haar hoofd gezwierd hihi. Ik betaalde braaf en ging buiten zonder woord. Sommige mensen kunnen echt geen leeftijd schatten en voor jongeren is 40 oud. Ach ze zullen zichzelf nog wel een keer tegenkomen als ze volwassen zijn en sommige worden dat nooit.

   Verwijderen
  3. Ik ga gelukkig bij dezelfde apotheker, maar sinds kort is er nieuwe vrouw en toen heb ik er maar meteen bij verteld dat het voor zwangerschap was.

   Verwijderen
 4. Wel knap van je dat je het kan relativeren, die hormoontjes werken in deze niet echt mee he ;-) Ik kreeg zelf mijn kinderen op 33, 38 en 41 jarige leeftijd, en ik had ze liever ook vroeger gehad, maar soms heeft de natuur een eigen planning... en ik herinner me toch ook een paar keer een gevatte opmerking gekregen te hebben...och alvast één ding staat vast, wij zullen hippe oudjes zijn met al dat jong grut rond ons;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat ik niet alleen ben :-). Ik zie mensen weleens kijken naar mijn buik en daar kan je nu niet meer naast kijken en misschien zijn er zelfs mensen die zich iets afvragen over mijn leeftijd. Dat mag ook.
   En ik ben best trots dat ik nog zulke mooie jonge kindjes gemaakt heb :-) op latere leeftijd. Van onze jongste is iedereen hier in huis 'zot'.

   Verwijderen
 5. Triest dat vreemden zo vaak menen dat ze een oordeel mogen vellen over een sitiatie die zij niet kennen.
  Niks van aantrekken, domme mensen zullen er altijd blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zo. Dat zeg ik zelf ook vaak. Kijk maar naar Amerika en Trump :-).

   Verwijderen
 6. jezus waar gaat dat naartoe????? iedereen moet zo nodig op iedereen commentaar geven...waarom toch? ik sta juist voor jullie in bewondering met jullie mooie gezin! iedereen vindt tegenwoordig maar dat ze op alles hun zegje mogen doen of dat nu goed aankomt of niet...ik word er triest van ...echt! Probeer toch nog maar wat te genieten van je zwangerschap!het is toch echt elke keer weer een wonder! nog even en dan kan je die lieve uk dichtbij je houden! Sterkte met de laatste loodjes. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje. Ik vind ook dat zwijgen vaak goud is. Waarom moeten sommige dingen zo nodig gezegd worden. Zwijgen kan zoveel beter zijn. En als je toch zo nodig je mening wil zeggen kan dit nog altijd binnenshuis of stillekes.

   Verwijderen
 7. Ongelofelijk hoe onbeschoft sommige mensen kunnen zijn! Zo'n mensen zijn het in ieder geval niet waard dat je je er slecht door voelt. Maar ik begrijp het wel hoor, ik zou me zo'n opmerking ook aantrekken. En ik zou op het moment zelf waarschijnlijk ook te verbaasd geweest zijn om dat heerschap van antwoord te dienen. Waar bemoeit hij zich trouwens mee?
  Sterkte in ieder geval met de laatste loodjes van de zwangerschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Trek het je niet aan!! Zulke egoïstische mensen beseffen niet wat ze zeggen en meestal zijn ze gewoon jaloers. Het is jouw leven en anderen moeten daar niet over oordelen. Ik heb veel respect voor jou en je hebt prachtige kinderen! Het nieuwe baby'tje zal zo geliefd zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op de nieuwe baby kan ik amper wachten. Hij zal vertroeteld worden. Al zal hij het wel met een oudere mama moeten doen :-).

   Verwijderen
 9. Ik ben sprakeloos. Hoe haalt iemand het in zijn hoofd om zo een opmerking te maken? Mensen zijn echt ongelooflijk. Ook al zou je 50 zijn met je zwangerschap of 16, niks mee te maken toch? Je weet als onbekende totaal niet waarom iemand die keuze al dan niet maakt, en je hebt er niks mee te maken. Wat kan dat kwetsend zijn, zo een opmerking, die klap zou die man dik verdiend hebben.

  Ik ken je niet, maar geef je een dikke knuffel. Sterkte met de laatste loodjes, en lekker genieten als jullie ventje er straks is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog even over "oude"moeder. Mijn moeder veel ouder dan de gemiddelde moeder, ik ben een nakomertje. Geregeld werd gevraagd of ik haar kleinkind was. Maar verder merkte ik er niets van, ze was juist veel actiever dan andere moeders, we gingen vaak samen zwemmen en fietsen, kamperen.. Veel jongere moeders zouden dat haar niet nadoen. Maakt voor een kind niks uit hoe oud je bent, maar hoe je als moeder gedraagt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Men heeft mij ook al oma genoemd. Maar dat vind ik onschuldig.
   En voor de kinderen maakt het inderdaad helemaal niets uit.

   Verwijderen
 11. Lelijke opmerkingen heb ik nooit gehad, ze zullen ni gedurd hebben😅. Rare blikken wel! Ik was 19 bij de oudste (rare blikken hoor), was 24 en had al 4 kinderen. Ook rare blikken en bij de jongste was ik 35. O jawel 1 vuile opmerking gehad, van onze buurman. 'Gij zijt toch veel te oud om nog kinderen te krijgen' zei hij. Ik heb heel lief geantwoord dat ik er ook niet aan kon doen dat hij zn fabriek had gesloten en er dus geen meer zouden komen. Dat rolde er vanzelf uit en ik was wel geschrokken van mezelf maar spijt had ik er niet van! En als die man u 20 jaar ouder schatte dan moet hij toch es langs de oogarts.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zei Tim ook. Dat die man toch dringend eens naar de oogarts moest dan :-). Ik vind zelf best dat ik eigenlijk amper rimpels heb en ik kleur tegenwoordig sneller mijn haar en probeer geen ouwelijke kledij te dragen. En jij bent ook altijd heel gevat ja. Achteraf weet ik zelf best wat ik had willen zeggen, maar op dat moment had ik een black out haha. Gelukkig kan ik er nu thuis zelf al grappen over maken ;-).

   Verwijderen
 12. Als je niet gemiddeld bent denken mensen dat ze het recht hebben om iets te vinden en dat dan ook maar te zeggen. Of je nou een jonge of oude zwangere bent. Slechts één kind hebt of juist 8 of 9 of...
  En jij weet ook dat het meer over die man zegt dan over jou maar ja, daar heb je niet zoveel aan op zo'n moment.
  Ik weet wel dat ik zwanger was van nummer 8 en dat iemand zei"wat...alweer één in de oven (ik kende de uitdrukking niet eens) je hebt er toch al zeven en je bent al niet zo jong meer, waarom wil je dat. Volgens mij heb ik haar echt met open mond aangestaart om vervolgens woedend maar ook huilend naar binnen te gaan. Stomme mensen!
  Geniet ondanks alles nog wel even van dat kleine mannetje daarbinnen. Toch wel heel speciaal hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hij groeit in mijn buik vind ik fijn hoor. Het blijft een mirakel/wonder voor mij en het mooiste wat er is, maar ik had niet verwacht dat sommige mensen dit 'raar' zouden vinden. Ik ben misschien nog wel tien jaar vruchtbaar. Waarom zou een vrouw dan geen kinderen meer mogen krijgen (die man kon niets weten van mijn kinderaantal)? En ik weet wel van de risico's bij oudere mama's en het wordt er niet gemakkelijker op (fysiek). Bij ons is dit de laatste omdat de man gesteriliseerd is nu en dat voelt wel een beetje raar.
   En sommige mensen schijnen een mening of oordeel te hebben zonder na te denken. Zelf moet ik zo vaak zeggen: 'Goh. Ik weet het echt niet hoor.' of 'Ja. Dat is nu éénmaal zo!' Het duurt soms dagen, weken, maanden bij mij voor ik ergens een mening over heb haha.

   Verwijderen
  2. Tegenwoordig moet alles snel, ook een mening hebben kennelijk. En tja, als je dat zo snel doet flap je het er ook snel uit. Sommige mensen zouden wat vaker op het puntje van hun tong moeten bijten ;-).

   Verwijderen
  3. Helemaal mee eens. Al heb ik er hier thuis ook een paar flapuiten rondlopen. Ik spreek ze er altijd op aan.

   Verwijderen
  4. Dat leren ze vanzelf wel, met ouder worden. Al krijg je het er nooit helemaal uit😉

   Verwijderen
 13. Juist vorige week had ik iets soortgelijks.
  Niet dat ik zwanger ben, maar het gaat over dat mensen vinden dat ze alles maar kunnen ( en mogen) zeggen.
  Totaal niet denkend aan gevoelens van anderen.
  Lieve Sandra, doe lekker je eigen ding en bedenk: hij is niet wijzer!
  Lieve groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Franca,
   Sommige mensen hebben totaal geen inleving in de gevoelens van anderen. En denken dat zij de waarheid in pacht hebben.
   Ik kan me er dood aan ergeren, maar dat brengt niets op.

   Groetjes,

   Sandra

   Verwijderen
 14. Ik vraag me iets af. Je schrijft dat die man aan niks kon zien dat je al een groot gezin hebt. Wel, dan is die man in mijn ogen niet alleen blind maar ook heel dom. Voor hetzelfde geld ben jij een mama die vele jaren heeft moeten lijden voor ze eindelijk een kind mag krijgen. Hoe kwetsend is dat?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zeg je wat. Ik had wel 2 zonen mee toen, maar Wouter zat 50 meter verder op een bank en alleen Mats liep met me mee.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.

Fruit traktaties op school en ieder zijn job !