Letsen en kapaza time out en rust en regelmaat

Thijs kwam deze middag een beetje misselijk uit school, maar is ondertussen aardig opgeknapt. Een dutje deed wonderen. Het is altijd bijzonder wanneer een wat ouder kindje (Thijs is 5,5 jaar) toch weer spontaan in slaap valt. Dat slaapje had hij nodig.

Het letsen wil niet meer vlotten. Mijn duimkes(puntjes) moeten nochtans op en ik wil voorlopig daarom ook niet in de andere Letsgroep gaan in onze nieuwe omgeving. Ik zet er regelmatig een vraag op , maar er komt niets uit de bus. Zo zoek ik dringend iemand voor mijn strijk of iemand die een put wil graven in onze tuin voor de trampoline, maar helaas. Niemand heeft tijd of zin. Ik ben nochtans gul met de puntjes tegenwoordig.  Ook ben ik wat misnoegd omdat een letser twee volle luierdozen boeken (zeer mooie dure boeken dan nog)komen ophalen is en ik in ruil slechts vroeg om 1 maal te koken voor ons en 1 maal met onze hond te gaan wandelen. Een paar maanden later blijkt ze geen van deze dingen gedaan te hebben. Het was nochtans een aalmoes voor al die boeken. Ik heb het gevoel dat ze er op rekende dat we verhuisd zouden zijn... Bij Lets heb je uiteraard ook alle soorten van mensen en ik ben zeker niet teleurgesteld na drie jaar letsen. Ik deed het graag en hoop toch nog wat te letsen. Deze ochtend kwam er zelfs nog een letster op bezoek en ook volgende week heb ik met ééntje afgesproken.
Ik weet wel niet of ik met letsen ga doorgaan hier in de nieuwe stad.

Ook Kapaza bouw ik nu af. Nu de geboorte van ons kindje eraan komt en ik (uit ervaring)weet dat ik dan plots veel minder tijd ga hebben voor dit soort dingen ga ik mijn aanbod beperken tot een derde van het huidige aanbod. Momenteel staan er zo een 270 dingen op (boeken, kledij, dvd's). Dat zal nu een honderd dingen worden. De rest doe ik gewoon weg.

Deze week heb ik ook wat rust 'geregeld' in de paasvakantie. Mats kan drie dagen in de week naar de opvang (er was nu toch plaats vanaf april), Thijs gaat een muziektweedaagse volgen en Niels en Wouter doen een paar toffe dingen met de Grabbelpas op diezelfde momenten. De oudere kinderen zullen uit zichzelf wel veel op den boemel zijn en hopelijk nemen ze hun minizusje dan ook af en toe eens mee want voor haar heb ik niets geregeld.

Vandaag hield ik me nog even bezig met mijn washok inrichten. Bij Ikea hebben ze ideale bakken daarvoor die stapelbaar zijn. Niet alleen betekent een volle bak letterlijk een volle wasmachine. De bakken zijn ook makkelijk afwasbaar. Ze nemen ook helemaal niet veel plaats in. Mijn washok is kleiner nu. Eerst zou het groter zijn (dubbel zo groot als vroeger en in de kelder), maar ik heb me bedacht... Ik ken mezelf. Het werkt beter voor mij in een kleinere ruimte want dan moet er gewoon veel orde, regelmaat in de was en properheid zijn. Dus de wasplaats veranderde van plaats en kwam naast de keuken. Zo hou ik prima overzicht. En iedereen moet door het washok dus het moet altijd opgeruimd zijn. Ik vind het heerlijk want het ruikt er altijd naar propere was. Het is makkelijk. Ik heb er veel licht en hoef even een deur open te doen om te zien of een machine gedaan heeft. En ik vouw meteen alles op. Ja. Ik denk wel dat ik het nu gevonden heb.
Dus ik ga nu maar weer een beetje verder doen.

Reacties

 1. Mijn 5,5 jarige valt nooit zomaar ergens in slaap, al zou ik dat wel willen af en toe. Ook hij is vanmiddag wat flets thuisgekomen van school, en is zelfs niet gaan zwemmen. Na wat gezeur een tekening gemaakt en hij was er weer door. Gek he.
  Goed idee van je washok! Zeker eens je baby er is : elke keer naar de kelder met baby op de arm is ook niet alles.
  En een opgeruimd huis en de opgeruimde geest, je kent het wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De mijne ook eigenlijk niet meer , maar gisteren dus wel :-).
   We wonen hier nu drie weken en beneden is het perfect. Alleen boven (waar er nog steeds kasten in elkaar gezet moeten worden)is het nog rommelig. Ik denk dat ik het hier wel in orde kan houden. Al is het natuurlijk wel elke dag opruimen, kledij meteen in de wasbakken, nooit schoenen in huis, papieren meteen wegwerken, boodschappen meteen wegzetten, enz... En het gaat nu prima. En omdat ik weet dat eens de baby er is het een tikkeltje moeizamer gaat gaan heb ik kraamzorg geregeld. Al dat geregel hé. Niet plezant, maar wel nuttig om de orde te bewaren.

   Liefs. Ik kom nog eens af hoor. Misschien na de paasvakantie eens...

   Verwijderen
 2. Geniet van de aankomende rust!!
  alle hoekjes komen wel helemaal in orde hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.