Sandalenweer of moeten er nog sokken zijn?

 Joepie. Nog even sandalenweer. Dat bekent 's ochtend geen gezoek naar bijhorende sokken bij de outfit of het bijeenzoeken van twee van hetzelfde paar. Ja. Soms gaan ze hier met twee verschillende sokken de deur uit al proberen we de kleuren wel te combineren of de streepjes/bollekes.
Sandalenweer en ook trampolineweer. Ze springen de energie er zo wel uit.
 Gisteren ging het viertal zo naar school. 't Was wat frisjes en geen sandalenweer.
 Afgelopen weekend zochten we weer eens sokken bij elkaar.
Niemands favoriete werkje, maar ik hielp urenlang mee zoeken en het ging daarom wat vlotter.
Eerst de kleuren bij elkaar zoeken of alle streepjes/sokken/bollenkousen. Dan zoeken maar.
Eerst etappe 1 's ochtends. Daarna etappe 2 's avonds.
Raad eens hoeveel paar we vonden?

 Nog een gekke bekken foto van twee dochters. Dertien en vier jaar.
Ondertussen zijn we in de laatste afloop van de verkoop van het oude huis. Nu moet de elektriciteit plots nog eens herkeurd worden omdat de originele papieren zoek zijn. Enzovoorts.

Verder is de vaatwasser al een paar dagen stuk. Balen !!
En ja. Zonder auto zou ik ook niet meer kunnen. Hoe duur het ook is.

En ons Fee werd deze week ELF maanden jong.
En ze doet alles op 't gemak. Kruipen doet ze nog steeds niet, maar ze heeft wel al vier tanden, doet dada, lacht in overvloed en kan heel goed een eendje nadoen.

Geniet nog van de zon.

Reacties

 1. Ja dan kan ik me blote voeten weer voorstellen. Wat veel sokken, ik dacht dat wij veel hadden!
  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moest toch even slikken toen ik het allemaal bij elkaar zag, maar ik heb dan ook te lang gewacht om bij elkaar te zoeken én ik moest elke week wel voor iemand nieuwe sokken kopen . Zo kon het ook niet langer meer :-). Nu heb ik een ander systeem. We nemen twee sokken samen en doen ze bovenaan een beetje in elkaar. Benieuwd of dit gaat lukken...

   Verwijderen
 2. Mijn 3 kids deden / doen ook alles op hun eigen tempo. Baby M is het voorbeeld hoe moet het niet volgens het boekje. De kinderarts lacht ermee als ik dat zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dat ook best grappig dat je dat zegt ;-) en goed van jou !

   Verwijderen
 3. Haha, die sokken! Ik gaf ze afgelopen keer 10 vent per bij elkaar gezocht paar. Dat kwam me duur te staan😊 Het waren er meer dan ik dacht. Maar goed, het leverde me wel veel complete paren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doe ik ook weleens. Krijgen ze ook 10 cent per paar, maar dat zou mij nu ook duur komen te staan. Nu hielp ik mee en gaf ik de grootste helper (Wouter) 10 Euro :-). Dan deed ik nog winst hoor bij de oogst van deze sokken. De rest kreeg niets. Alleen maar veel paren propere sokken :-).

   Verwijderen
 4. zoveeeel kousen!!wij zijn hier nog met 2,de dochter is het huis uit,en wanneer hier 2paar sokken in de wasmand zitten,gaan die al in de machine,ik kan het niet verdragen vuile was,mn mand moet altijd heel snel leeg zijn,zo draait mn machientje alle dagen,maar ik doe dit graag,dit is altijd mn laatste werk nog van de dag voor we wat tvkijken,praten enz leg ik nog even de wasmachine aan en is de mand weer leeg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was vroeger nooit zo erg hier. De laatste twee jaar is het een platte ramp geworden. Die sokken. Ik heb nu ook een volledige zak sokken gewoon in de vuilnis gedaan. Versleten, onvindbaar na 4 (!) jaar zoeken enzovoorts...
   Ik kan de was ook niet bijhouden. Vandaag weer drie wassen gedraaid, maar het houdt nooit op. Fee had wat platte stoelgang vandaag. Dat moet meteen de was in. Niet alleen de kleertjes, ook de hoes van het verzorgingskussen, park en ga zo maar door.
   Ooit gaat dit beter gaan. Dat kan niet anders.

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. We hebben er een 200 tal gevonden :p, maar evenveel eenlingen.
   We zijn met veel dus ook veel sokken ....
   En het was bijna een jaar geleden dat we nog grondig gesorteerd hadden. Alleen maar verzameld.
   We zijn er in totaal toch een uur of vijf zoet mee geweest.
   Dat moet dus beter in de toekomst.

   Verwijderen
 6. Oh wat een enorme klus, maar daardoor wel leuke foto's ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die sokken, o wat heb ik er ook een hekel aan. En altijd zijn er eenlingen, alsof de machine ze opeet. Hoe hou je uit elkaar van wie de sokken zijn en welke maat?Wat een karwei!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. och heden, zo herkenbaar. Met 9 kinderen hebben wij ook een mand waar de eenlingsokken in gaan als ze uit de was komen. Ik zoek wel wat vaker uit en heb dan een buit van ongeveer 30 paar sokken. wat ben je dan weer rijk! En de foto's ervan, zijn práchtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig die sokken! Mooie groot-gezin-foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier ook groot gezin en vele eenzame sokken . één keer per maand sorteer ik mijn bak met de alleenstaande exemplaren uit , maar ik haat zwarte of donkerblauwe sokken : vreselijk om die weer bij elkaar te krijgen !
  Laatst had de oudste zoon al mijn kousen stilaan ingepikt ( draagt dezelfde maat en ik draag altijd neutrale kleuren > dat laatste doe ik vanaf nu dus niet meer ;) ) en zaten er overal gaten in .
  Heb ik hem met 20€ naar de Zeeman gestuurd en gezegd : koop sokken voor jezelf maar met duidelijk herkenbaar motief of zo om ze beter bij elkaar te kunnen houden .
  Kwam hij thuis met zwarte paren met een gekleurde rand bovenaan : die zijn dus super voor sorteerwerk ! Helaas wel snel kapot ook ;)

  Waar ik ook wel benieuwd naar ben is van de sokken per persoon uit elkaar te houden ? De maten liggen soms erg dicht bijeen .
  Heb al gedacht van 2 grote manden te zetten : één voor de kleintjes en één voor ons en de tieners . Maar of dat wel werkt ...

  Leuke blog trouwens !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.