Uit in de Westhoek

 Ik schreef hier al hoe heerlijk we het hadden in Westouter.
We maakten er een paar uitstappen waarvan De Kinderbrouwerij zeker een bezoek waard was.
We arriveerden vroeg met ons gezin waardoor we nog vrij konden kiezen waar mee te spelen. Deze volkse spelen zoals hoefijzer gooien zijn allemaal gratis. De kinderen vonden dit geweldig omdat het eens iets anders was. Bij mooi weer kun je dus buiten eten en spelen.
 Maar ook binnen is het gezellig toeven. Er is een kast vol met gezelschapsspelletjes. Er staat een kachel te branden (die dag was het best wat frisjes).
 Het interieur alleen al moet je eens zien. De bediening was zeer vriendelijk.

 Een keuken is er niet echt, maar je kan er wel lekker drinken (geen frisdranken). En voor wie toch een hongertje voelt opkomen zijn er de Klakkaards (wentelteefjes zeggen ze bij ons)of gewoon een droge worst die ook gewoon omhoog hangt achter den toog. En een ijsje kan je er ook krijgen. Af en toe is er ook taart van  Greet Six te verkrijgen. Van haar huurden wij ook Het Kapelhuis op de Rode Berg. Helaas was ze toen zelf op vakantie dus wij hebben niet kunnen proeven.
Dat moeten we zeker doen de volgende keer dus.
De kinderbrouwerij is open op zaterdag en zondag vanaf 10 uur. Je zal je niet vervelen.
 Nog in de Westhoek heb je het dierenpark De Zonnegloed. Ik durf het niet echt een dierentuin te noemen want zo voelt het helemaal niet al zijn de dieren er niet vrij. Het voelt wel zo. Alles is zo natuurlijk mogelijk gehouden en de dieren die er verblijven zijn mishandelde dieren, achtergelaten dieren, circusdieren, enzovoorts. Eigenlijk is het een opvangcentrum voor deze dieren die niemand nog wil.

 Zoals de beren. Dat zijn circusberen die op heel erg verwaarloosd geweest zijn. Prachtige dieren die nu een enorm hok gekregen hebben midden in de natuur.
De inkom voor dit park valt heel goed mee. Je kan er gerust een uur of drie rondstruinen en je kunt her en der picknicken bij mooi weer. Bij slecht weer is het niet zo een ideaal park denk ik omdat er bijna niets binnen is, maar laat je daar ook niet door afschrikken. Op slecht weer kun je je kleden en neem gewoon je laarzen mee.
Er is veel moois in eigen land. En niet duur.
Al moet ik eerlijkheidshalve meedelen dat we ook bij Plop op bezoek zijn geweest.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.