De eerste knutselwerkjes op school, met Vic naar de dokter en het plannen van 'vakantie'

Ons Feetje gaat heel graag naar school en dat had ik nu ook niet echt verwacht.

De laatste tijd sta ik nogal versteld van sommige zaken :-). En zelfs al moeder van heel veel kinderen leer ik nog altijd bij en kom ik toch telkens weer nieuwe dingen tegen en maak weer andere ervaringen mee (even terloops geschreven).

Hoewel ons Fee nog maar drie halve dagen per week gaat is ze nog geen enkele keer zonder tranen gegaan. Elke keer staat ze te popelen om te gaan.
 Ons meisje is zelfs heel boos wanneer ze eens niet hoeft te gaan.
Geweldig dus en liever zo dan elke dag tranen.

Vandaag kwamen ook de eerste knutselwerkjes naar huis. Trots dat ze was. Alsof ze met cadeautjes naar huis kwam.  En dan nog wel met foto erop. Het ene mocht op de frigo. Het andere werd omhoog gehangen.

Vandaag ging ik dan met Vicje eens bij de huisdokter langs. Sinds zijn geboorte heeft hij nog geen controle gehad dus ik dacht dat het geen kwaad kon om haar eens een bezoek te brengen aangezien ik een goede reden had. Namelijk de huilbuien. Maar toch was het vooral om mezelf gerust te stellen en min of meer uit te sluiten dat het niets lichamelijks was ofzo.
We gingen te voet naar de dokter en zo had ik weer wat beweging.

Vicje is vandaag zes weken en blijkt nu toch al bijna 5 kilo te wegen. Groeien doet hij dus als de beste. Hij werd goed onderzocht op een lieve manier en volgens mijn dokteres zijn het wellicht gewoon ferme krampen na elke voeding. Sommige baby's hebben daar meer last van dan anderen, maar voor mij is dit ook een beetje nieuw. Ik ging er altijd van uit dat borstvoeding licht verteerbaar was en krampen dus een uitzondering waren. Mis gedacht.
Ze gaf een voorschrift voor druppels die dat wat zouden moeten verzachten. En wellicht gaat het met de tijd wat minder zijn. Daar vertrouw ik op.
Dus ik heb veel goede hoop dat het manneke zich binnenkort wat beter voelt.
Het fijne is dat ik grote dochters heb die het troosten regelmatig van me overnemen. Zo blijft het voor mij ook 'verdraagbaar' want na een hele dag wenen (en ook amper aan je huishouden toe komen) is 's avonds een beetje rust of wat in het huishouden kunnen doen heel erg welkom.

Morgen doe ik een poging om naar de kapper te gaan en staat de kinesist op het programma. We zullen zien of het lukt...

En ik sluit af  met:

Te midden van de moeilijkheid, ligt de mogelijkheid (Albert Einstein).

Naast Vic en de andere kinderen en het huishouden proberen beredderen ben ik ook dezer dagen al bezig met 'vakantie'. Met ons gezin vergt dat toch enige voorbereiding. Toch boek ik soms iets last minute. Zo gaan 2 jongens op kamp met Kazou tijdens de krokusvakantie om al de eerste skikneepjes te leren en vandaag boekte ik voor ons een lastminute in de Limburg. Gewoon even weg met de kleintjes. De man en de oudste dochters gaan wel niet mee.   Ik plan de Paasvakantie, maar ook al de grote vakantie. We gaan namelijk opnieuw naar Zwitserland want dat is ons heel goed bevallen vorig jaar. Dit jaar met 9 kinderen! En dat moet allemaal geregeld worden. Verblijf en vervoer.

 Ook de grote kinderen zijn veel weg dit jaar. Eén dochter vertrekt volgende week voor 14 dagen naar Portugal, een andere gaat in de Paasvakantie naar Spanje en dan maken ze nog kleinere trips naar Londen en Parijs. Dat heb je dan met grotere kinderen. Soms weet ik zelfs niet goed wie wanneer weg is dus dat moet ik allemaal opschrijven.
Dan heb je nog het jaarlijkse kamp van de jeugdbeweging en andere kampen.
Ook al ben ik huismoeder. Ik puzzel er op los.

En niet te vergeten. We hebben nog steeds onze caravan. Ons mini verblijfje.

Zijn jullie al bezig met de vakantie?


Reacties

 1. ik kreeg gisteren het idee voor met de dochter en gezin(samen met 3 en wij 2) nog eens te boeken in een huis in de Ardennen,waar we al eens waren,rustig,mooi zicht,hondje toegelaten, enz..snik..alles en dan ook alles is het hele jaar zelfs al volzet..beetje triest,ik laat het idee maar varen en we gaan in ons huisje blijven(ik ben een eeuwige huismus maar wil dat doen voor man en kids)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die lies wat staat ze er mooi op. Hopelijk blijft ze er plezier in houden. Goed dat met Vic naar devdokter ging je weet het nooit hé met kleine kinderen. Lekker genieten Zwitserland is een mooi land.
  In gedachten ben ik wel met de vakantie bezig maar hoef verder niks tevplannen, we hebben een caravan en als we in Nederland gaan bellen we van te voren wel even. Als we naar het buitenland gaan gaan we altijd op de bonnefooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. JAAA!!! Dir jaar voor het eerst iets verder weg, naar Oostenrijk. Alle 9 kinderen willen graag mee en drie nemen hun vriend/vriendin ook mee. Waarschijnlijk komt ook mijn zus, kortom: met vijftien man/vrouw tien dagen naar het Zillertal. Ik heb er zo'n zin in!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.