Mooi. 't Leven is mooi: part 2. En een kind dat groeit als kool.

Ja. Het is een commercieel gebeuren. Goed voor de zelfstandige winkeliers, bloemisten, restaurants enzovoorts.
Want het zou elke dag een beetje Valentijnsdag moeten zijn anders is 't niet goed.
En pfff. Cadeautjes kopen? En 't is net nog maar Nieuwjaar geweest.
Ja. Ik ben ermee akkoord. Het hoeft niet, maar stiekem vind ik het wel leuk. Ons kinderen kregen vandaag hartjes mee in hun brooddozen en vanavond haal ik oliebollen voor hen omdat ze dat zo graag lusten.

 Voor mij was vandaag wel een goede reden om met een Big Smile de man te vragen of we nog eens konden gaan ontbijten. Want eens gaan ontbijten is altijd lekker en leuk.
Dus we gingen ontbijten onderwijl de koppeltjes in 't oog houden, mensen beloeren, ...
Ja. En dan wat fantaseren. Een man met één roos? Wie zoekt die? Zou die hier een 'date' hebben?

Nadien hebben we wat rond gewandeld. Een zomerjas gekocht voor één van de dochters want ze was te mooi om niet nu al te kopen. Eigenlijk een tussenseizoenjas. Met dit schone weer kan de dochter hem morgen al eens aan...

Om nog even terug te komen op mijn blog van gisteren.
Een gsm krijgen ze hier niet. Daar moeten ze zelf voor sparen. En pas vanaf het middelbaar. Dat gaat hier ook niet meteen veranderen.
Ik ben meer in vraag over de IPAD. Wij hebben dat namelijk niet (de man heeft er één die hij gratis gekregen heeft en dient voor zijn werk. Daar mag niemand op). We hebben één computer waar iedereen op zit. Ik, de man en de kinderen. De grote kinderen hebben wel een eigen laptop die ze ook mee betaald hebben.
We hebben hier ook geen spelconsoles en dergelijke. Dat hebben wij gewoonweg niet.
Maar een IPAD voor de jongens bijvoorbeeld overweeg ik aan te schaffen.
Schermtijd is iets wat een taak erbij voor mij zal zijn, maar ik wil het echt erg beperken. En wie er problemen van maakt of misbruik moet eens een beurt overslaan. Zoiets dus.

Zelf heb ik wel een nieuwe telefoon (de mijne viel zo stilaan uit elkaar. Er waren zelfs stukken af), maar ik kan er nog niet mee werken. En ik ben al mijn telefoonnummers en dergelijke kwijt dus wie dit leest en me regelmatig eens een sms stuurt of belt stuur aub je nummer opnieuw door :-). Ik maakte ook al één foto met mijn telefoon en de kwaliteit is aanzienlijk beter dan met mijn oud fototoestel. Nu nog leren hoe ik ze op de computer krijg natuurlijk ;-).
Alleszins : ik ben een beetje meer mee met de nieuwste ontwikkelingen op dat vlak.
Het was het (Valentijns)cadeautje van de man voor mij zo zegt hij zelf en zo is  hij er weer vanaf voor een jaar haha ?

Vandaag ga ik dus naar de osteopaat met Vicje die gisteren weer diep in slaap op mijn schoot lag.
En waarschijnlijk ga ik voor niets naar de osteopaat.
We zien wel.

Mijn eigen afspraak met de gyn morgen heb ik geannuleerd omdat het anders morgen iets teveel geregel is. Het zal voor volgende maand zijn.
 Vic groeit als kool trouwens en sinds een paar dagen worden we getrakteerd op de mooiste lachjes.
Zijn maatje is van 50 naar maatje 56-62 gegaan en zijn luiers van maatje 1 naar 2.
Dat stopt niet hoor. Zo een kleintje groeit snel.

Zo. En dan ga ik nu nog even na genieten van onze ochtend samen.

Doen jullie iets vandaag? Of vinden jullie dat allemaal maar 'gedoe'?

Reacties

 1. hoi,Sandra wij zijn vandaag 20j getrouwd !
  20j geleden was ik veel vlugger dan verwacht zwanger en omdat ik een huwelijk in de kerk niet wilde met een super-buik !
  en het een vrijdag was ,was het vlug gekozen !
  super weer nog warmer dan vandaag ik had een prachtig kleed met korte mouwtjes in Oostende nam de fotograaf foto's op strand en aan de gaanderijen prachtig....nog altijd !!(de foto's toen 20.000 frank)waren het zeker waard , in de kerk (een van de mooiste in Brugge) nam hij een foto van ons van boven-af dus mijn jurk met een sleep van 6m alsook de sluier in mijn haar (idem)kwamen prachtig uit op die rode loper en wij zaten in een kever-cabriolet en het dak kon open zwaaien en foto's nemen al die Aziatische toeristen ! Later zijn ook allebei de kinderen daar gedoopt door dezelfde lieve priester !
  Neen die feestdag , was eigenlijk niet zo bijzonder voor ons ,maar eigenlijk is het the best consuminder-datum ever !!! Iedereen praat erover alle winkels zijn versierd bij de bakker speciaal brood en bij de slagerij paté ...? Op de radio en televisie is er speciale aandacht voor en als je gaat uit eten is het ook bijzonderder en als laatste maar nog niet in het minst ! Die datum kan manlief niet vergeten tenzij hij verhuisd naar het eiland van Robinson Crusco ?!
  en het kan dus blijven bij 1kadotje/bloemetje/etentje dus mocht ik opnieuw een winterdatum moeten kiezen dan terug deze ja waarom niet .
  mijn schoonouders zijn getrouwd op 28/12 (onnozele kinderdag tja ruim
  50j geleden t'had met notaris-zakens te maken)
  lieve harte-groet:-) Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dikke proficiat Jezebelle. En wat een mooie dag is het vandaag. Het kan gewoon niet beter.
   Lieve Groet.

   Verwijderen
 2. Of wij iets doen vandaag? Tuurlijk! 4x wandelen met de honden, was ophangen, was afdoen, was vouwen en was strijken. Gelijkvloers stoffen en dweilen. Wc's schoonmaken. Hout halen. Kippenhok uitkuisen. Eten maken. 3x afwassen. Koffie drinken bij de zus. De jongste heen en weer van en naar school,4x. Manlief met de vroege gaan werken, even overhuis en alweer weg voor z'n hobby. Een dag als een ander dus. De romantiek (lees : commerce) gaat volledig aan ons voorbij.
  Wat is Vic toch een scheetje he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik word moe als ik het lees ;-) of ja juist: mijn dagen zijn eigenlijk ook zo. Oeps!
   Je denkt soms dat je niet zoveel doet als huismoeder, maar als je het eens opschrijft is het een hele hoop.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.