Iets over carnaval, luipaardmotieven en huisdieren.


We krijgen er hier thuis geen genoeg van om ons Vicje aan 't lachen te brengen. Iedereen vindt het een hele prestatie wanneer hij lacht: 'Hij lacht mama! Hij lacht!'
Toch lacht hij ook naar zijn speelgoed :p zo merkte ik vandaag in de auto. Hij was aan 't spelen en aan 't lachen. Zo grappig.
Dat deed me besluiten dat het tijd is voor een park en parkspeelgoed al is dat weer iets voor na de vakantie :-). Zo een baby is zo snel groot (zaag zaag). En bij onze Vic lijkt het nog sneller te gaan. Verder is hij opnieuw een grote slaapkop. Gisteren bijvoorbeeld is hij ongeveer 2 uur wakker geweest op de hele dag.
Vandaag gelukkig al iets meer. Deze ochtend al 3 uur en deze middag een uur.
Mijn oudste Iris was ook zo een slaapkop. Die was amper wakker het eerste jaar :-).
 
Vandaag kocht ik mij een broek met luipaardmotief. Het is tenslotte carnaval (grapje!).
Ik heb dat niet in mijn garderobe luipaardmotiefjes. Vond dat altijd ietwat marginaal of hoerig, maar ik kocht een tijd geleden al eens schoenen met luipaardmotief die ik helaas vergeten ben onder het bed in onze caravan en dus pas in het voorjaar terug zal kunnen dragen.
Maar toen ik die broek zag dacht ik: 'Mmmm. Leuke broek!' Toen ging ik ze dus passen en dacht: 'Toffe broek en zit als gegoten. '
En toen kocht ik ze dus want ik heb heel weinig broeken. Draag bijna altijd kleedjes. Ik heb zelfs maar 1 jeansbroek die ik bijna nooit draag.
Hopelijk ga ik deze broek dus veel dragen!


En dan is het natuurlijk carnaval op alle scholen in België.
O. Dat vind ik zo plezant en de kinderen nog meer. Kinderen houden van verkleden. De meesten toch in elk geval. Een hele week en meer hadden ze hier naar uitgekeken. Ik had dus maar liefst vier superhelden (2 supercats, 1 spiderman en 1 captain America)in huis en één agent.

Alle vijf op de foto lukte niet want Mats kreeg weer zijn kuren. Hoe doen andere moeders dat toch. Zelfs chantage (Je krijgt een lekker snoepje!)hielp niet veel.
O. Wat was ik weer trots op mijn mooie bende.
 
Verder twijfel ik over een huisdier of meer. Een cavia of een konijntje. Sinds mijn jeugd heb ik altijd huisdieren gehad. Ooit zelfs een complete bende cavia's, konijnen, honden, hamsters, vogels, ...Ik was er dol op en alle diertjes zijn gestorven van ouderdom of ziekte. Ook als twintiger had ik nog veel huisdieren.
Maar hoe meer kinderen er kwamen, hoe minder huisdieren :-).
De beschamende afloop van ons laatste huisdier (onze liefste Mira) en het verdwijnen van onze mooie kat (een Noorse boskat) Filou deden me besluiten om even geen huisdieren meer te hebben. Mira ging uit logeren bij een prachtig gezin met tienerkinderen toen ik het fysiek niet meer aan kon om elke dag met haar te gaan wandelen en ze teveel in haar bench moest. En ze bleef bij dat gezin uiteindelijk want geloof me. Ik kon het dat lieve beest gewoon niet aan doen om bij ons terug te komen. Ginds had ze een heel domein om rond te rennen. Ze werd daar vertroeteld tot en met en had dagelijkse wandelingen (nog steeds)en ze gingen er mee naar de hondenschool (deden wij ook hoor). Gewoon super voor Mira.
Een hond komt er hier de eerste jaren dus niet meer.
Maar natuurlijk kriebelt het wel vaak om toch een poes in huis te halen (maar wat als ze weer weg blijft en is dat niet te druk met ons kinderen)of gewoonweg een vis, een cavia of een konijntje.
Want ik ben nog steeds een grote dierenvriend en kinderlijk droomt van een caviahotel ;-).
 
Verder werkte ik de administratie bij (bah!).
 
Ben ik in een boekje aan het lezen uit 1962.  A-Bom Hirosjima. Mijn lezen staat op zo een laag pitje. Ik heb al van alles geprobeerd om mijn leesgoesting weer op te krikken. Vorig jaar volgde ik de leeslijst van de madame, maar die vond ik tegenvallen. Leessmaak blijkt ook persoonlijk.
De zwarte beertjes pockets zijn dun en liggen plezant in de hand. Op 1 dag las ik nu 73 pagina's.
En het boekje boeit mij. Mede door Trump met zijn kernenergie vind ik dit boekje weer up to date.
Ik laat nog weten of de Zwarte Beertjes boekjes mijn leesgoesting deugd deden of niet.
 
Zo. Ik moet dringend nog inpakken en alweer bijna de kinderen van school halen.
Gelukkig geen logo vandaag.
 
Men moet mijn nieuwe bloemen nog leveren. Iets om naar uit te kijken. 
 
Hebben jullie iets met luipaardmotief in jullie kast?
En hoe zit dat met huisdieren?
 
Fijn weekend !

Reacties

 1. Uw leesgoesting weg en een broek met luipaardprint gekocht...Sandraatje toch...herpak u!!! :p wij hebben veel dieren zoals je weet. Alles blijft tot het sterft. Maar wordt niet meer opgevolgd. Onze konijntjes alle 6 doodgebeten door een marter. Een vos op bezoek gehad in het kippenhok en eendenverblijf. 2 kippen en 4 eenden dood. Al dat verdriet maakt dat ik geen dieren meer wil. Nuja er lopen er nog genoeg rond op onze would-be kinderboerderij dus helemaal zonder dieren ken ik eigenlijk niet. Nooit gekend trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi. Soms ben ik wat zottekes hé?
   Kippen hebben wij ook altijd gehad. Zelfs toen we in de stad woonden. Daar kwam geen vos :-). Ons kippen zijn naar mijn ouders gegaan toen we naar Bornem gingen. Onze tuin is er nu eigenlijk te klein voor. Alhoewel... Je schijnt dat in 't klein ook te kunnen houden. We twijfelen al drie jaar om opnieuw kippen te hebben want hier wordt geen groene bak opgehaald. Etensresten moeten bij het restafval.
   Cavia's zou ik in onze kelder kunnen houden ;-).

   Verwijderen
  2. Kippen kunnen in 't klein gehouden worden ja. Mijn nichtje heeft een kleine tuin, een klein kippenverblijfje en 2 kipjes. Alle dagen 2 eitjes. Onze kippen hebben een decadent grote loop, maar onze tuin is anders gewoon veel te groot. Onze buren hebben 4 geitjes in hun tuin. En dan hebben ze nog een siertuin die meer dan groot genoeg is. Ik verzorg de geitjes als de baasjes weg zijn, ook leuke diertjes. Een andere buur heeft een hangbuikzwijn. Was ik altijd dol op, tot ik te weten ben gekomen hoe hard dat stinkt:) toch maar niet dus haha

   Verwijderen
 2. Wat een lief lachje van Vic. Hier alleen een sjaaltje met luipaard motief, ik heb het al jaren. Zo'n broek daar heb ik hetzelfde gevoel bij maar wie weet kom ik daar overheen. Leuke carnavalskindjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.