Dag 52 van de 65: nat, auw en staycation

Vandaag een natte dag.
Toch konden de kinderen af en toe nog buiten spelen want regen wisselde af met zon. (Dan was het in Frankrijk toch nog ietske beter).

Maar ik ben hier maar al teveel weer bezig met het huishouden en slaag er niet in om een 'vakantie' gevoel thuis te hebben. Ligt het aan het weer. Ik weet het niet.
Toch denk ik er serieus aan om volgend jaar NIET naar het zuiden te gaan. Tim wil weleens naar Spanje, maar niet meer naar Frankrijk, maar ik zie ver rijden met kleine kinderen niet meer zitten (voorlopig).
Zo avontuurlijk ben ik niet. Hoewel ik op vakantie wel water wil (zie zwembad of zee)wil ik graag ook afleiding voor de kinderen (veel dieren en wat avontuur), maar ook momenten dat ik ze vrij kan laten spelen en onderwijl wat kan lezen.
Ik baal soms wel dat ik niet zoveel kan lezen als ik zou willen. Mijn leeshonger geraakt niet gestild. Ik ben al blij dat ik in bed nog wat kan inhalen.

Voor volgend jaar opteer ik voor een staycation met hier en daar misschien een paar dagen er van tussen (in het schone eigen land of burenland Nederland of Duitsland),  maar dan zou ik echt moeten kunnen een lijn trekken tussen huishouden doen en luilakken.

Verder heb ik nu toch nog wat 'last' gekregen van het borstvoeden. Auw dus. Ik smeer dus overvloedig zalfjes in de hoop dat het snel weer beter gaat.

Koken is dezer dagen voor mij weer heel aangenaam en therapeutisch. Ik kan er echt in opgaan.
Vandaag maakte ik kip met frittata en een curryschotel met bloemkool. De kinderen vonden het iets te pikant, maar ik vond het heerlijk.

Vandaag heb ik ook nog geletst. Iemand kwam eten halen dat ik gemaakt had en we hadden een gezellige babbel in mijn keuken. Zo heb ik toch nog wat sociaal contact.

Morgen rij ik nog eens uit. De jongens gaan een dag sporten, Mats naar de opvang en ik ga met Nele naar de tandarts en combineer dat met nog een paar andere dingen.

Ik denk er ook serieus over om mijn eigen huishouden weer zonder huishoudhulp te doen, maar ik durf nog niet zo goed omdat ik bang ben dat het binnen de kortste keren weer een chaos wordt dan hier met was en plas en strijk. We zien wel ...

Dag 52 komt zo stilaan tot een einde. Amai. Nog maar 13 dagen!!

Reacties

 1. Dit jaar hebben we voor het eerst meegedaan aan de nieuwe rage : staycation genaamd. Wel, daarstraks zei manlief nog dat hij nog nooit zo'n ontspannen vakantie heeft gehad, en dat vooral omdat IK ontspannen ben. Dat wil wat zeggen he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben blij voor je Pascale. Want het was wat zoeken bij jullie hé.

   Verwijderen
 2. Als het kloofjes zijn, heb een goede zalf wil je die anders wel mailen. Het is wel op doktersvoorschrift. Heb deze van de vroedvrouw toen ik kloven had.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kloofjes zijn gelukkig weer van de baan. Ik had er ook één op doktersvoorschrift want deze gingen niet weg met gewone nipple cream ;-)

   Verwijderen
 3. Jack Newman zalf aansmeren !!! (op doktersvoorschrift - is met lichte cortisone in)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Vera. Hoe gaat het daar met jullie en met jullie kleine Gust. Ik mis 'nieuws' !!

   Verwijderen
 4. Ik volg je man: ik wil ook erg graag eens naar Spanje! Als we thuis zijn, ben ik toch altijd bezig met iets dat moet, en niet zozeer met iets dat ik vooral graag wil - en dat is nu net hetgeen ik wil vermijden eigenlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik blijf ook altijd bezig en man ook. Het houdt nooit op. Ik weet het nog niet voor volgend jaar...

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.