Dag 51 van de 65: Zondag-werkdag en voorbereiding

Deze dag werd er door man en mij veel gewerkt.
Ik de was de hele dag en ruim 2 uur koken (zalm en varkenshaasje, salades, sausjes, couscous, petatjes in de oven, ...)en de opkuis achteraf.
Man lapte de ramen overal , kuiste het terras en de tuinset en zijn auto.
Tot een uur of acht 's avonds waren we toch bezig.

Eigenlijk wou ik nog gaan wandelen , maar dat kwam er niet van.

Ook maak ik me nogal zorgen over de komende besparingen van de regering. Het is niet zo dat ik er wakker van lig, maar ik wil niet voor een voldongen feit staan dat we plots met een reusachtig bedrag per maand minder moeten gaan doen van de ene dag op de andere zeg maar.
Dus zit ik nu al uit te vissen hoe we dit het minste gaan voelen.
Meer werken is voor de man onmogelijk en zou ik zelf niet willen.
En dat ik de poetshulp zal moeten opgeven was ook al iets dat zit te gebeuren. Helaas want eigenlijk heb ik die wel minstens één keer nodig in de week want tien personen maken nu éénmaal ook veel meer vuil dan twee of drie. En het is altijd een opluchting als zij geweest is.
Maar zelfs dat compenseert het verlies niet dat zal geleden worden.
Je kan natuurlijk alles minderen qua luxe. Minder op vakantie, minder kledij en schoenen, minder, minder, minder, ...en kleiner, kleiner, kleiner.
We zijn al kleiner gaan wonen om minder energiekosten te hebben, maar 'klein' wonen we natuurlijk nog altijd niet (zeven slaapkamers)wat ook niet echt mogelijk is met zo een groot gezin.
Bovendien is ons andere huis nog altijd niet verkocht en ondertussen beginnen we dat een echte last te vinden.
Zelf terug gaan werken is nog altijd een optie die we open houden, maar dan zonder opvang nodig te hebben. Dan zouden ze weer van school moeten veranderen (nog dichter, achter de hoek ipv van de kilometer die ze nu moeten)en zouden de groten weer moeten opletten en die hebben zelf hun studie en hobby's. Kortom: dit is niet het beste scenario. En eigenlijk alleen moesten we ècht niet rondkomen.

En zo blijven we rekenen en ons voor te bereiden op 'mindere' tijden en ja. Ik weet het wel. Wij zijn rotverwend, maar een mens kan beter voorbereid zijn.

Dag 51 zit er op. Nog 14 dagen en het is 1 september !!

Reacties

  1. Tipje : zet een serre in je tuin. Wat je daar allemaal uithaalt! Ook een ferme besparing. We hebben een extra vriezer moeten kopen om alles weg te krijgen (niet enkel uit die serre hoor, maar ik denk dat je tuin misschien niet groot genoeg is om een heuse moestuin te houden, maar wel om een serre in te zetten?). Die moestuin vonden we in eerste instantie gewoon leuk (en biologisch) maar nu merken we dat ook in de portemonnee, als we de aankoop van de vriezers en serre even niet meerekenen;) Ik kan er goed inkomen dat je andere huis een heuse last is nu, hopen dat het snel verkocht is nu!
    En misschien je naailessen weer oppikken? Zelf kledij maken voor de kinderen is ook besparend en nog mooi en origineel ook.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.