De nieuwe aanpak met minder geld en gezonder leven

Ook al probeer ik per dag maar één serieus ding te plannen: vandaag dus een tandartsbezoek.
En morgen het verjaardagsfeestje van onze Thijs (hij werd zes op 26juli).
Ik heb soms het gevoel dat er te weinig uren zijn in een dag.

Daarom heb ik tijdens de vakantie (hoezo: zorgeloos)mijn hersenen zitten pijnigen wat eraan te doen.
Ten eerste ga ik terug naar een dienst die gezonde voeding aan huis brengt en met recepten erbij en zo kan je dan aan de slag, maar ik ga dit niet voor alle kinderen doen. Maar vooral voor Tim en mij.
Tim en ik waren daar wreed content van dus daar ga ik naar terug. Koken doe ik graag als het mij fysiek lukt en ondertussen voel ik mij prima in mijn vel terug.

Ten tweede hoort bij gezond leven naast het gezond eten (minder snoepen, al kan ik de ijsjes nog steeds niet laten)ook gezond bewegen. Dus neen: niet fanatiek gaan sporten, maar meer beweging.
Gisteren bracht Tim mijn fiets alvast naar hier en vanaf volgende week moet het weer lukken om vaker op de fiets te springen.
Maar ook het wandelen ga ik weer oppikken. Met of zonder kinderen. Ik zie wel. Mijn gerief heb ik. Goede wandelschoenen, een goede wandelwagen, maar ook rugdragers en voor Fee een kleiner geval. Volgende week dinsdag ga ik voor het eerst weer een grote wandeling maken. Dat moet ik wat plannen want alle kinderen gaan natuurlijk niet altijd mee en het is dan nog vakantie.
Ik ga zowel gewoon wandelen als georganiseerde wandelingen doen.
Aangezien ik dit supergraag doe is dat geen moeite.

En verder denk ik erover om mijn strijk niet meer zo vaak uit te besteden en met den tijd mijn kuis ook weer zelf te doen.
Aangezien men het kindergeld drastisch gaat inperken en naar mijn eigen berekening gaat dat bij ons 1000 Euro minder per maand zijn zal de poetshulp niet meer kunnen of strijkhulp of ik laat het via de Lets doen.
Natuurlijk heb ik niet iedere maand voor 1000 Euro aan hulp in huis, maar dit is het begin.
Hoe ik verder nog kan besparen zien we dan wel weer. Moest ons oude huis verkocht geraken zou dat ook al schelen...

 Letsen doe ik nog altijd met veel plezier.

Eigenlijk is dit hier geen nieuwe aanpak, maar het oppikken van vroegere levensgewoonten.
En ik ben er dus al mee begonnen.

Reacties

 1. een moestuin scheelt ook veel in de portemonnee. Alhoewel : dit jaar kochten we een serre en 2 grote vriezers, dus eer we dat er allemaal uit hebben dat gaat nog wel even duren vrees ik. Maar aan de wekelijkse rekening aan de kassa van de supermarkt voel ik het wel! En biologischer kan bijna niet:)
  Maar hoe kom jij aan 1000€ minder? Als ik snel even tel, kom ik aan de helft voor een gezin met 10 kinderen, leeftijdstoeslagen niet bijgerekend. Nuja, het is en blijft veel he, hier was het vooral schrikken nu de 2e aan een universiteitsstudie van 5 jaar (als alles goed loopt tenminste...) begint, hun inschrijvingsgeld is bijna verdubbeld:( En als de 2 volgende hun plannen uitvoeren, hebben we op een gegeven moment 3 kinderen op hogeschool/unief zitten. Dat het 'schone leven' niet kon blijven duren, konden we wel raden maar dat er zo abrubt een eind aan zou komen had niemand verwacht denk ik. Dankuwel socialisten, we mogen nu de gevolgen van hun gulheid dragen...Blèh ik hou op want als ik over politiek begin zijn we nog niet jarig haha. Ik zou zeggen als je ingelopen bent, kom dan een keertje tot hier gelopen he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had hier een groot antwoord op geschreven, maar het is blijkbaar verdwenen :-(.
   Als men er van uitgaat dat men nog 150 Euro per kind gaat krijgen zonder leeftijdtoeslagen zal die 1000 Euro zeker kloppen.
   En dan ga ik mijn poesthulp opzeggen ja.
   En besparen op kledij enzo. Voor mezelf én voor de kinderen !
   Want sommige dingen zouden wat moeilijker op te geven zijn en op andere dingen zoals schoolgeld is niet te besparen.
   Het zal misschien geen drie weken Zuiden van Frankrijk meer zijn versta je.
   Ach. Armoede zullen we niet lijden, maar het gaat wel snel nu.
   Ging men de bestaande situaties niet houden zoals ze waren.
   In mijn vorige stad ken ik een gezin met zeven kinderen waarvan de moeder niet werkt en de vader op invaliditeit staat. Voor hen is die kinderbijslag eigenlijk een inkomen.
   Dat is bij ons niet het geval.
   Ik heb nog even gedacht om opnieuw te gaan werken, maar dan moet ik ook de helft afgeven aan de belastingen of vallen we in een hogere schijf dus dat is ook niet echt de oplossing.

   Als ik kan kom ik af zenne. Ik zal mijn agenda eens moeten raadplegen.

   xxx

   Verwijderen
 2. wij zullen het ook duidelijk voelen, die 1000 zal denk ik wel kloppen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zullen de dingen eens anders moeten gaan bekijken hé.

   Verwijderen
 3. In Nederland ontvangen we zo'n 1395 euro voor 6 kinderen per kwartaal ( ja, je leest het goed per kwartaal voor alle 6 samen)! Wat een verschil tussen Belgie en Nederland. Misschien moeten we toch maar eens de grens overtrekken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 466 Euro per maand voor zes kinderen is dus een 77 Euro per kind. Dat is inderdaad niet veel. Hier spreekt men nog over 150 Euro per maand per kind. Nu is dat voor grote gezinnen ongeveer 250 Euro per kind.

   Verwijderen
  2. Als ik het zo bekijk zijn we nog zo slecht niet af ;-)

   Verwijderen
  3. en Sandra , weet dan ook nog dat in NL. de kinderbijslag stopt met 18 jaar en de les/examengelden voor de hogeschool/unief veel hoger liggen dan hier ( en de kosten van de ziekteverzekering ook al heel anders zijn). Verder weet ik nog hoeveel de muziekschool / balletlessen/ toneel en tekenlessen wel niet kostten.

   Verwijderen
  4. Dat wist ik ook niet.
   Het is alleen een feit : 12000 euro minder op één jaar. Dat voel je !! En het is jammer dat wij dat gaan voelen. Iemand zonder kinderen of met maar 1 kind voelt er niets van.
   En ik blijf erbij. Vooral de kinderen in grote gezinnen gaan dat dan voelen. Zij gaan niet kunnen studeren of zelf hun studies moeten bekostigen door te werken en zo worden die kinderen dan toch benadeeld.

   Verwijderen
  5. Ik kan me voorstellen dat zo'n groot bedrag gemist gaat worden hoor Sandra. Je uitgaven zijn er toch op berekend. Al blijft er een groot bedrag over tov onze nederlandse tegemoetkoming :)
   In Nederland is de studiefinanciering (tegemoetkoming vanaf 18 jaar) ook nog eens volledig ingetrokken met ingang van komend schooljaar. Kinderen moeten dus lenen om te studeren. En zo kan straks alleen de elite hier nog maar studeren......Moet anders kunnen toch??

   Verwijderen
 4. Dat moet idd anders kunnen Sandra MamVanZes! Ik wist het wel, hoe die zaken in NL lopen. Het enige dat wel heel interessant is in NL, is dat het beschrijf bij de aankoop van een huis veel lager ligt dan bij ons. Qua ziekteverzekering ben je nergens beter af dan in België, dat is gewoon een feit. Maar wij zijn verwend. Rotverwend. Ook de 65 plussers gaan niet meer gratis met het openbaar vervoer mogen rijden, de immobiliënmarkt stort in, omdat er geen woonbonussen meer gegeven worden( of toch een PAK minder). De mensen die geen zonnepanelen hebben, mogen mee gaan betalen voor diegenen die er wel hebben en zo kunnen we nog wel even doorgaan. We waren gewoon verwend tot en met en nu moeten we daar de gevolgen van dragen. En geen enkele burger die daar ooit voor gekozen heeft, neen, eerst geven, de mensen het gewend laten worden en dan alles weer afnemen. Dat ze er dan niet mee begonnen waren he.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai, er wordt wel heel drastisch gesnoeid in Belgie....
  Sandra, wat ik nog vergeet; succes met je voornemens! Zeker meer bewegen is een goeie. Ik neem hem mee. Want ook ik kan wel wat meer beweging gebruiken. Ben de laatste tijd ivm de zwangerschap erg lui geweest...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.