Dag 42 van de 65: Dodentocht, boys en oogarts


Hier zien ze nog wat witjes op vakantie, maar daar kwam snel verandering in. Twee van de vijf jongens. Mats is ondertussen 23 maanden en viert bijna zijn tweede verjaardag. Thijs is er net zes.

Vanavond start hier de Dodentocht. Ik had daar natuurlijk ieder jaar weleens iets over gehoord, maar nu ik in de dodentochtgemeente woon merk ik de 'beweging'. In de straat zijn de mensen vroeger thuis van hun werk, in de winkel wordt er gepraat, er rijden 'buitenlanders' rond, enz... Er hangt iets in de natte lucht.
Ik hou ook van wandelen, maar 100 kilometer wandelen lijkt me onmenselijk. Toch heb ik tegen de man gezegd dat ik dat volgend jaar ook ga wandelen nu ik hier woon.
Nu dinsdag begin ik te 'trainen' en maak ik mijn eerste (georganiseerde)wandeling van dit jaar. Afhankelijk van het weer ga ik 7, 9 of 12 km stappen om te beginnen. Klein bier in vergelijking met de stappers vanavond, maar je moet ergens beginnen.

Boodschappen heb ik al gedaan vandaag want morgen is er alweer een feestje. Dit keer voor Wouter die volgende week elf wordt.
Straks heb ik nog een afspraak met de oogarts voor Lies en Wouter.
Daarna ga ik bij mijn ouders langs waar we frietjes gaan eten.

En dan zal deze 42 ste dag voor ons bijna om zijn (maar dus niet voor die duizenden wandelaars die vanavond starten). Nog 23 te gaan.

Reacties

 1. 100 km is een heel end, volgens mij lig je daarna een week plat. Knap hoor dat mensen dat presteren. Na 2 km heb ik al de eerste blaren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. Je moet wel op voorhand trainen anders kom je er niet...

   Verwijderen
 2. Mijn oom en nichtje van 16 liepen mee! Super prestatie. Wat leuk dat je in de startstad woont.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hebben ze het uitgelopen Sandra? Volgend jaar wil ik ook mee wandelen. Vandaag begin ik opnieuw met wandelen en morgen nog een grote wandeling met Fee in de draagzak :-).

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.