4 X Give Away (of ruilen); KikKid, Albababy, goudvisjes, boeken

 Ik ben een missie gestart en ik begin al een klein, klein beetje resultaat te zien. Laten we zeggen dat ik aan 5 % zit van opgeruimd. Vandaag doe ik voort. Bovenstaande mutsje is een maat 2/4 maanden en wil ik graag ruilen voor iets anders. Ik denk dan aan een sjaal, ring of iets anders wat jij teveel hebt en ik misschien leuk vindt. Iets decoratief kan ook (poster).
Ook onderstaande wil ik graag voor iets ruilen. Het is een 56/62, maar tailleert groter vind ik.
 Dit kleedje met goudvisjes op is supermooi. Het is lichtblauw met de visjes erop en een maatje 68 die wel al eerder kan (te zien hoe groot het kindje is natuurlijk). Deze geef ik weg. Zeg mij waarom jij dit kleedje heel graag in de bus zou willen krijgen en ik pik de reden er uit die voor mij de beste reden is.
 Gisterenavond moesten we alweer in Gent UZ zijn voor Niels en daar kwamen we zomaar op het voetpad deze grote kever tegen. Tijd om eens te bewonderen van dichtbij.
 Al twee dozen vol boeken deed ik naar de kringloop. Even mooi als onderstaande boeken.
Maar onderstaande boeken heb ik nog. Dinsdag gaan deze naar de kringloop tenzij er een boek tussen zit die jij al heel lang wil hebben. De eerste die het boek wil mag het hebben. Ik probeer het dan zo snel mogelijk tot bij jou te krijgen. Zeg mij ook waarom je dat boek zou willen. Ik weet dat gewoon ook erg graag :-).
Verder werd ons deel van een varken vandaag geleverd. Het ziet er goed uit. Morgen ga ik al eens uittesten of het ook lekker is, maar vandaag eten we vegetarisch. We zijn flexitariërs of hoe wordt zoiets genoemd. We eten niet meer elke dag vlees en wisselen af en wanneer we vlees eten is het nooit veel, maar juist gepast (soms geef ik mijn stuk nog aan de kinderen).
Maar vlees via deze manier leek mij een 'goede' manier, net als het feit dat Smartmat ook nog altijd bij ons levert. Voor het fruit zoek ik nog een oplossing. Ik wil dat vers, maar eigenlijk ook bijna klaar om meteen op te eten omdat ze dat hier veel eten.

En nu ga ik verder met de was en de opruim.
Succes !

Reacties

 1. Oja. Meedoen kan tot maandagavond 20.00 uur !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent goed bezig Sandra! Ik doe vrijwillligerswerk in een ruilwinkel voor kinderen : kledij, speelgoed, dvd's, boeken,...maar ook zwangerschapskledij en babygerief. in ruil krijg je jetons die elks een waarde hebben en zo kan je die weer op'kopen' in de winkel. We nemen enkel kledij in onberispelijke staat aan, omdat er anders wel heel erg veel binnengebracht wordt en niet meer de deur uit raakt. Een heel mooi initiatief waar de stad Antwerpen de schouders mee heeft ondergezet, milieubewust en ook dit : diegenen die hun jetons niet willen (vaak grootouders), kunnen hun jetons in potten steken van scholen, OCMW en Kind en Gezin. Die maken zakjes met 50 jetons en delen ze uit aan minderbedeelden. Volledig anoniem. Ik doe dit werk supergraag en kan dit ook doen, zelfs met mijn ziekte. Kan ik een keer niet, staan er nog een stuk of 10 vrijwilligers klaar. Vaak ook mensen met een chronische ziekte die eens van tussen hun 4 muren uit willen, maar niet kunnen gaan werken. Het ziekenfonds staat hier ook volledig achter, we hebben allemaal een toelating gekregen!Nuja, ik dwaal af ;) Ik wens je nog heel veel opruimplezier en verbouwen is ook een reden om al je kasten eens goed uit te mesten, daar zitten wij nu middenin!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pascale. Dat is inderdaad een heel goed systeem. En dat jij daar vrijwilliger bent. Ja. Dat zie ik wel helemaal in jou ;-).
   xxx

   Verwijderen
 3. Goed bezig met opruimen. Zo nu en dan moet echt de bezem erdoor. Ik heb een e-reader dus geen boeken meer. Erg handig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonder een papieren boek zou ik niet kunnen denk ik :-).

   Verwijderen
 4. jammer dat er geen meisjeskledij maat 104 bij is..ik ben wel geinteresseerd in een boek van nora roberts ,waarom:omdat ik van haar nog nooit 1las ,en ik verslaafd ben aan boeken en tijdschriften,en ruilen wel leuk vind,ook die met als titel "het vlinderkistje "spreekt me aan,als ruilmateriaal heb ik massa's juwelen,dan moet ik enkel weten welk kleur je mooi vind,mn schoonzusje is kortgeleden overleden in heeel korte periode,ik heb 2 hoedendozen vol van juwelen en maak er dan ook graag iemand blij mee.wie weet zie je een ruil zitten,zoniet even beste vrienden,knipoog!,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O. Maar dat heb ik wel hoor, maar ik heb er nu maar een paar schone stukken uitgepikt. Naar de maat heb ik niet gekeken.
   De boeken van Roberts zijn ondertussen gereserveerd via mail voor iemand wiens dochter een echt leesbeest is ;-) en ik ken haar dus ik leg graag het vlinderkistje voor je opzij als je dat wil. Mail dan nog even je adres door want ik ga pas begin juli weer richting West-Vlaanderen. Dan stuur ik het je op. In ruil mag je voor mij een juweel uitkiezen dat jij denkt dat ik mooi ga vinden :-). En kies gerust nog een boek !

   Verwijderen
 5. Oh, dat goudvisjeskleedje is echt té mooi! :D Helaas te klein voor mijn dochter (10j) ;-) Enne, die grote kever ziet er een meikever uit. Best zeldzaam tegenwoordig. Fantastisch te zien dat je zo goed op dreef bent met de opruimactie! Keep up the good work!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. Het was geloof ik een meikever, maar het is van in mijn jeugd geleden dat ik er nog één zag en dat op de parking aan het UZ. Je verwacht het daar niet echt. Ja. Het opruimen gaat veel beter dan andere jaren. Misschien is het boek van Marie Kondo toch wel effectief :-).

   Verwijderen
 6. Onze school begon onlangs een bescheiden bib, alle boeken zijn daar welkom! En mijn vriendin heeft een dochtertje dat er beeldig uit zou zien in het jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.