Tips gevraagd voor natte/koude kampeervakantie in het verschiet

 Deze moeder schiet al in actie voor Plan B. De zwembroeken, topjes en shortjes houden we voor maandag en dinsdag (school en thuis) en vanaf woensdag gaan wij kamperen voor een lang weekend met de jongste kinderen in Nederland. Weliswaar een beetje luxueus want anders krijg ik man met geen stokken mee, maar toch. Nooit eerder gingen wij kamperen (een nachtje in een Yurt in Geraardsbergen tijdens een fietsvakantie uitgezonderd)en na veel vijven en zessen kreeg ik vorig jaar de man zover dat hij het zag zitten omdat er een mini badkamer zou zijn in de tent en een Wc. En dus boekte ik voor volgende lang weekend.
En nu komt het. De weerkaart zegt dat het echt slecht weer gaat worden. Regen en koud. Nu ben ik daardoor niet echt uit mijn lood te slagen want er bestaat geen slecht weer (I know), alleen maar slechte kledij.
Maar dat inpakken. Ik zal nu in plaats van één valies, twee valiezen moeten meenemen want de kleren zullen snel vuil en nat zijn op de boerderij (en dus minstens één keer per dag de kinderen veranderen van kleren/sokken). Er moeten laarzen mee en extra schoenen (voor als de andere drogen), jassen moeten mee en misschien zelfs sjaals. Kortom. Er moet veel meer gerief mee. Dubbel wellicht.
Maar dit is een BUITEN vakantie en stel dat het de hele dag regent. Je kan de kinderen toch niet de hele dag buiten in de regen laten spelen?

Ik vind het best jammer dat het niet ietske beter weer gaat worden (ik herinner me onze verkleumde fietsvakantie in 2011) en de positieve mensen onder mij zeggen: 'Ach. Misschien slaat het weer nog een keer om!' Ik hoop het !

Wie heeft er tips om deze vakantie toch tot een succes te maken? Of tips in de buurt van Gouda en Schoonhoven in Nederland?
Of wie heeft ervaring en weet dat dit soort kamperen ook een succes is bij minder goed weer (en wil mij even een riem onder het hart steken)?

Waar ik nu vandaag mee bezig ben?
Wassen, wassen, wassen (morgen vertrekt een dochter voor vier dagen op fietsvakantie en voor haar gaat het weer gelukkig supergoed meevallen!) en kledij uitzoeken om mee te nemen.
Het voelt een beetje als op kamp gaan. Vooral de minst goede kledij zoek ik uit. Ravotterskledij en ik zal toch maar een boerenoveral bij bestellen zeker? En zou ik die BBQ paketten nog kunnen annuleren?

Morgen Rustdag !!

Reacties

 1. Gaan jullie soms naar een FarmCamps boerderij? Wij gingen vorig jaar ook naar een dergelijke boerderij, in Noord-Holland, vreselijk slecht weer, nota bene hartje zomer... Maar desondanks was het fantastisch! Dochter was veel in de paardenstallen te vinden, zoons speelden fijn in en buiten de tent. En 's avonds opwarmen bij het kampvuur, met marshmallows! Wel laarzen en regenjassen meenemen! Er is ook verwarming in de tent, en lekker warme thee zetten helpt ook. Of wat dacht je van warme choco van echte verse melk van de boer? Komt helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja. Het is inderdaad een Farmcamps boerderij. Ik heb onze voorzorgen al genomen. Groetjes.

   Verwijderen
 2. Oh, en nog een tip voor Schoonhoven: voor lekkere koffie/thee en lunch, of een lekker ijsje kun je bij Proef! terecht, de zaak van mijn schoonzusje 😊 fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Caroline. Ik zie het helemaal weer zitten nu ;-).

   Verwijderen
 3. Ik hoop voor jullie dat het al bij al zal meevallen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De pretfabriek in Woerden, Bezoekje aan Rotterdam of Den Haag (o.a. kinderboekenmuseum) , Utrecht met een bezoek aan het Nijntje museum. De heksenwaag in Oudewater. En mocht het toch onverwachts mooi weer zijn, de omgeving is daar schitterend, dan moet je vooral gaan fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tips. Ik ga het allemaal nog eens opzoeken op het internet en zien wat we ook nog kunnen doen. Tenzij ze de boerderij niet af willen natuurlijk.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.