Het eerste nieuwjaarscadeautje (puur toeval!)

Zo vroeg in 't jaar ben ik nog nooit geweest, maar ik heb het eerste cadeautje voor Oud & Nieuw in huis. Voor ons Feetje.

Dat het zo kwam was toevallig en totaal niet de bedoeling.

Maar ons jongste is nu bijna 2 jaar en 4 maanden en gaat in januari voor het eerst naar de kleuterklas. In het begin maar drie halve dagen tot ze 3 jaar is.
Maar natuurlijk gaat ze wel een boekentasje nodig hebben en die van de zus was echt versleten en toen ik dus vandaag een schoon lichtroos (ik kon het niet laten!) boekentasje op mijn weg tegenkwam (toen ik een ander cadeautje ging kopen voor een kinderfeestje)werd ik verliefd en kocht ik het. Er ging nog 10% af want de meeste kindjes hebben nu al hun tasjes.
Een foto kan ik er niet van tonen (dat zal pas in januari zijn)
 want het is al helemaal ingepakt met roos strikje en al. Goh. Wat gaat ze blij zijn. Het pakje verdwijnt voorlopig achteraan in mijn kleerkast.

Ik bedenk nu dat het misschien beter is om AL de cadeautjes op voorhand te kopen omdat ik moet bevallen rond de feestdagen en zo gewoon relax de feestdagen en geboorte tegemoet kan gaan.
Al ga ik er niet speciaal de baan voor op. Ik hou het gewoon in mijn achterhoofd.

Verder heb ik wat babynamen toegevoegd aan ons lijstje. Bedankt voor al jullie suggesties. Er zaten pareltjes tussen.

Door de hitte van de afgelopen dagen was ik weer zo mak als een lammetje. Ik deed de boodschappen en kookte en af en toe boog ik me over de was, maar ik kan niet wachten op de komende frisse dagen  om er hier thuis weer in te vliegen. Het is niet te geloven hoe het hier in een mum van tijd weer een rommeltje is. Ja. Morgen vlieg ik er echt weer in. En zal ook het opruimvirus weer toeslaan.

Nu het ook 's avonds eerder donker is ben ik opnieuw tv series beginnen kijken. Tijdens de zomermaanden was dat stil gevallen en had het lezen het weer overgenomen. Maar gisteren heb ik weer gekeken al moet ik er weer een beetje inkomen. Ik wil nu wel ook blijven lezen. Ik twijfel om het boek Nooit meer te druk van Tony Crabbe te kopen. Heeft iemand het gelezen en is het een aanrader want ik ben al een redelijk relaxte moeder en vrouw...Dit boek bedoel ik.

Verder gaat alles zijn gangetje. Ik zweer bij herhaling en de gewone gang. Op tijd uit mijn bed, koffie drinken, boekentassen klaarmaken, kinderen eten en kleden, naar school fietsen, koffie drinken en krant lezen, boodschappen doen, de was, enzovoorts. 's Avonds natuurlijk: boekentassen legen, vieruurtje, huiswerk en koken, eten, ....Niets zo fijn als dit.

En nu nog even wat administratie en dan mijn zetel in tot 't school uit is.

Reacties

 1. Goed om al vooruit te plannen en cadeautjes te verzamelen, want december zal een drukke maand worden.

  Ik weet niet zo goed of ik het boek Nooit meer te druk zou aanraden. Het is heel erg afhankelijk van wat je ervan verwacht. Ik had gedacht dat er concrete tips in zouden staan over hoe je het aan moet pakken om het minder druk te krijgen, maar het zijn vooral algemene dingen die besproken worden, zoals "stel prioriteiten" en "bedenk vooraf al hoeveel tijd je waaraan wilt besteden", en "durf nee te zeggen en keuzes te maken", want je kan niet alles doen.

  Met een boek als Opgeruimd van Marie Kondo ga je meteen aan de slag met de tips, maar met Nooit meer te druk moet je meer voor jezelf die algemeenheden omzetten in acties. Waar je druk mee bent, is immers voor iedereen anders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de info. Ik denk dat het boek Nooit meer te druk wellicht toch niets voor mij is.
   Ik denk dat ik al veel dingen in de praktijk breng.

   Verwijderen
 2. Vanaf oktober koop ik ook de geschenkjes die ik tegenkom zo kunnen we de kosten beetje spreiden vind ik..
  Je opruimwoede werkt aanstekelijk ..rommelmarkt...tweedhandsverkoop.. .gift...kringloop..alles moet eraan geloven. ..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk!!al een boekentasje voor Feetje.
  je ritme zit er weer al in lees ik,niets gaat boven zn gewone gangetje,hee!
  je mag dan niet vergeten dat je cadeautjes achteraan in de kast zitten,knipoog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze keer heb ik het opgeschreven in mijn agenda Debora.

   Verwijderen
 4. In dit geval zeker handig om op voorhand te kopen. Stress kun je in die periode zeker niet gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In december wil ik genieten van de sfeer en mijn gezin en mijn allerlaatste keer zwanger zijn. Ik heb best al veel op voorhand gedaan voor onze baby. Veel meer dan bij de andere kinderen.

   Verwijderen
 5. Slim om dat op voorhand te doen! Is cadeautjes geven met Oud&Nieuw iets Belgisch? Dat kennen wij hier niet. Alleen met Sinterklaas en sommigen ook met Kerstmis (wij niet, maar dat is persoonlijk). Heerlijk om tijdens de Kersttijd nog zwanger te zijn <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het alleszins altijd geweten dat er met Nieuwjaar cadeautjes werden gegeven. In Amerika wist ik wel dat het net met Kerst was. Wij doen hier iets kleins voor de kindjes met Kerst en met Nieuwjaar mag het dan ietske meer zijn :-).
   Ik kijk er zo naar uit om een paar donkere maanden met dikke buik en nadien met een baby voor mijn haard te zitten :-). Op 3/10 leveren ze onze kachel.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Ons Mega schoenenrek & Brielmeersen

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.