Schoolvrij voor de kinderen en rotan in de kinderkamer

Gisteren na mijn middagslaapje liep de avond alsnog in de soep met Fee die zich beschilderde met rode stift op haar nieuwe (niet zo goedkope) broek en nog meer minder fraais waarbij ik ter plekke nog meer grijs werd, maar soit. En op drie dagen bleek ik een kilo afgevallen en dat vertel ik toch maar beter niet aan mijn gyn. Het zal er wel weer bijkomen.

Vandaag is dus een nieuwe dag ! En die valt tot hiertoe reuze mee. De jongste kinderen hadden nochtans geen school wegens pedagogische studiedag, maar ik kon wat langer slapen (tot 7 uur)en ik hoefde niet te denken aan boekentassen, op tijd kleden enzovoorts. Rustiger dus. Ik had zelfs zin in me mooi opkleden al zijn die laarsjes eigenlijk een marteling wanneer ik ze te lang draag.

Daarna reed ik achter een rotan rek (zie foto boven)dat ik kocht op kapaza. Eerst wou ik in de kamer van de meisjes gewoon een witte kast bij hun nieuwe witte bedjes. Wekenlang struinde ik het internet af (welja, niet elke dag, maar toch genoeg)en uiteindelijk stootte ik niet op een witte kast of rek, maar op dit rotan rek. En ik dacht: 'Hm. Misschien is dat iets voor in die kamer.'
Het staat er nog maar pas dus ik moet het nog aankleden, maar op het eerste zicht blijkt het toch prima te passen daar. En vooral: veel goedkoper dan alle witte kasten die ik op mijn weg gezien heb. Ik heb verder geen rotan in huis (buiten één kinderstoeltje), maar eigenlijk vind ik dat wel mooi.
Ik ben nu op zoek naar een rotan nachtkastje...niet te groot. En een heel klein bureautje of tafeltje.
Nadien ga ik de muur van Fee nog aankleden in het thema flamingo :-).
Ook voor de baby heb ik veel inspiratie. Mijn hoofd loopt letterlijk over van de ideeën.

Na die ophaling gingen we heel fout naar de Mc Donalds. Waar ik cappuccino dronk en de kinderen milkshakes en de speeltuin ginds voor hen alleen hadden. De man kwam mij daar even bezoeken en nadien reden we naar huis.
Ik voelde dat het vandaag wel beter ging gaan.

Zo gaat de middag nu redelijk rustig verder. Ik hou me bezig met de was en het enige dat ik vandaag echt nog hoef te doen is Liesje van een verjaardagsfeestje ophalen en koken (en dat wordt spaghetti dus lekker makkelijk).

Ik heb wel wat moeten schuiven met bepaalde zaken. De logo is bijvoorbeeld niet te combineren met notenleer op dezelfde dag dus de logo gaan we op vrijdag doen. Ook de dansles probeer ik van maandag naar woensdag te schuiven, maar die klassen zitten goed vol dus ik wacht nu op een telefoontje van de academie of dat wel of niet lukt anders blijft het rennen op maandag na school.

Wat nu belangrijk is om een ritme te vinden met school en hobby's zodat ik minder stress voel. Want zoals de afgelopen dagen lukt het niet. Of misschien moet ik er gewoon nog in komen...mijn draai vinden.
Morgen ga ik alvast proberen wat tijd voor mezelf te vinden door naar de kapper te gaan.
En zorgen dat mijn belastingbrief in orde geraakt. Alle papieren heb ik bijeen gezocht. Nu de rest nog.

Tot later!
Reacties

 1. Schooljaar is drie weken ver, en ik vind mijn draai ook nog niet... Bovendien werk ik nu terug fulltime, na bijna 7 jaar 80%.... Wat natuurlijk niet meteen bevorderlijk is voor de organisatie thuis. Chaos in ons huis, chaos in mijn hoofd. 😕😕😕

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Perfect wordt het nooit, maar soms mag het wel wat vlotter gaan. Die draai komt er misschien wel nog of het zal wel een beetje beter gaan want je zoekt toch altijd naar hoe het vlotter zou kunnen gaan.

   Verwijderen
 2. Mij lukt het ook maar niet het ritme te vinden. Herkenbare post dus. Mooi gekleed ging je vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Sandra. Alles goed met jullie? Het zal wel komen denk ik zo. Misschien moet het toch maar herfst worden...

   Verwijderen
  2. Ik denk ook dat het het, overigens prachtige, weer is. Het voelt zo zomers nog. Heerlijke nazomerdagen. Bij ons alles goed! Dank je voor het vragen!

   Verwijderen
 3. Mooie rotan kast. Je staat er mooi gekleurd op. Mijn man vind bij mij strepen overdwars dik maken. Jij kan het hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je mooi zwanger Sandra! Hopelijk vind je snel je ritme want binnenkort komt er nog een babietje bij die het ritme nog even overhoop komt halen ;) Ik hoop dat je niet teveel last meer zal hebben van je bekken..fijne dag nog! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje. Het zal wennen worden, maar ik heb toch maar weer kraamzorg aangevraagd om me door de eerste weken heen te helpen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Ons Mega schoenenrek & Brielmeersen

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.