Sint-Maarten & dan toch een naam gevonden?

Bij mijn ouders wordt Sint-Maarten gevierd en dus gingen we deze ochtend daarheen. Ik met kleine oogjes na een slapeloze nacht door een ziek Feetje.
De kinderen werden verwend met snoepgoed en speelgoed (veel auto's, een pop en schmink: aan gendergelijkheid doen we niet in onze familie)waar elk heel blij mee was.
Ik kreeg nog een namenlijstje in mijn handen geduwd door ons mama :-) dat ik meteen aan de grote dochters voorlegde. Mijn vader opperde dat ik beter al die namen kon opschrijven, in een pot doen en lotje trekken. Haha.

Zelf at ik iets teveel van het snoepgoed waardoor ik bijna misselijk werd. Na maanden slechts beperkt chocolade eten waren twee postuurkes en wat marsepein er teveel aan. De hele middag kreeg ik nadien niets meer naar binnen.

Door de slapeloze nacht had ik ook  niet veel zin in actie overdag. Ik ben gewoon heel moe. De was ging nog net.
Nadien nestelde ik me in mijn zetel met een namenboekje dat ik nog ergens van onder het stof gehaald had.
Zo een boekje had ik nog nooit nodig gehad, maar ik had het wel. Al de namen van ons kinderen stonden er in dus dat zat alvast goed. Nog maar eens de betekenissen gelezen. Ik bleek een paar geschenken van God te hebben, een ster, een bloem, een overwinnaar, een leider in het leger, een fee, ...
En dan bij de jongensnamen bladeren, luidop zeggen, betekenissen lezen, opschrijven, ...
Zo kwam er alweer een nieuw lijstje: Aron, Cas, Kai, Kaan, Len, Nic, ... enzovoorts.

Mooi gedichtje tegen gekomen:

Konden we zelf maar vragen
welke naam je 't mooiste vindt
maar we moeten hem al geven
voor je leven echt begint.

Hij zal voor altijd bij je horen
je kunt hem niet verliezen
we zullen erg ons best doen
om de mooiste uit te kiezen

Heel toepasselijk!

En toen uit het niets schoot er één naam van tussen. Niet Vic of Jan, maar iets anders. Dat heel goed past bij Fee en Lies, maar toch ook wel bij de jongens. Niet te vreemde naam (hoewel niet echt klassiek ook niet)en niet al te populair al werd hij vorig jaar toch ook meer dan 30 keer gegeven.
De man gebeld en hij zei: OK!
(stiekem denk ik dat hij al dat getwijfel beu is).
De kans is dus groot dat de naam gekozen is al laat ik het nog even bezinken. De kinderen zijn alvast akkoord. Deze naam vinden ze ook heel mooi. Net als Vic.

Vandaag is hier dus een vrije dag door Wapenstilstand.
We zijn allemaal lekker thuis.
Ik geniet ondanks de vermoeidheid van de kinderen en het huis en de warmte.
Met mijn nieuwe bril ben ik blij. Al lach ik niet op de foto. Ik ben echt wel blij :p.

Hier spelen ze draaimolen of ze schminken zich zelf. Vandaag mag dat allemaal. En ik ga in de teksten vandaag. Mooi, mooi.

Ook is Leonard Cohen overleden. Ik hou van zijn muziek. Dit is favoriet. Samen met Halleluja. De man en ik hebben nog platen van hem gedraaid. Ik ga er dus nog eens naar luisteren.

Fijn weekend voor jullie allen.


Reacties

 1. dag sandra , hier nog een laatste naam kort zoals jullie graag hebben denk ik en zowel modern als klassiek gekend en toen mijn schoonzus zwanger was van een derde zoon (wat was spijtig !) mocht ik meter zijn en de naam helpen kiezen het is Finn geworden ! De andere zonen hun naam zijn Raven en Ewoud . dan nog een persoonlijke voorkeur voor een korte jongens naam stoer, ik zie het kleutertje al voor me ; Robbe ! voila en nu is het aan jou .... lieve groet Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Finn vind ik heel mooi, maar de man niet helaas. Liefs.

   Verwijderen
 2. hou maar stiekem de gekozen naam voor julliezelf Sandra,dan is het voor iedereen een verrassing!!geniet van je weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Misschien moet ik er een wedstrijdje van maken. Wie juist gokt op de naam, de datum en de kilo's krijgt een geboortecadeau. Je brengt me op ideeën Pascale.

   Verwijderen
 4. Fijn dat je eruit bent! Ik ben benieuwd. De bril staat je prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De naam doet er inderdaad niet zo toe, als het kindje straks maar gelukkig en gezond mag opgroeien is veel belangrijker. De naam matchen met de achternaam wordt ook nog weeens vergeten geen bh of wc o.i.d.
  Leuke bril!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje. Een naam ben je gewend denk ik en denk je later als mens/kind niet al te veel over na. Ik krijg weleens (leuke)opmerkingen over mijn familienaam. Voor mezelf wil ik graag een naam die ik graag zeg tegen mijn kind. Als je eens moet roepen in de speeltuin wil ik dat 'durven'. Mijn man en ik zijn zelf eens spontaan in de slappe lach geraakt toen we een naam hoorden (ik ga wel niet zeggen welke). Het ging vanzelf. We vonden het zo grappig, maar achteraf wel erg.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Fruit traktaties op school en ieder zijn job !

Boven of beneden je stand leven?